ДЕДА И АУТОБУС

Историчарки уметности лакше да гони трамвај него да покуша да заради неки динар бавећи се својом професијом.

И, зато што су алави и прости, треба да угрозе људске животе, дечије животе?

 
Објављено25. 9. 2021.

Догодила се у Земуну саобраћајна незгода. Улетео аутобус у дечије игралиште. Има повређених, срећом без људских жртава.

 

Извор: ФБ страница немања Шаровић   

Возач има 72 године, а дошло је је до такозване “ибер-туре” мотора, а то се дешава код мотора који су прешли више стотина хиљада километара, можда и преко милион. У преводу давно су за пензију били обојица.


Када се боље размисли - греши Синиша, дубоко греши.
 
Професор гимназије и кустос музеја могу да живе од својих пензија. Не претиче нешто значајно. али за пристојан пензионерски живот имају.
 
Па зашто возе аутобусе и трамваје без велике нужде?
 
Зато што им је мало. Увек им је мало. Хоће још, и још!
 
Историчарки уметности лакше да гони трамвај него да покуша да заради неки динар бавећи се својом професијом.
 
И, зато што су алави и прости, треба да угрозе људске животе, дечије животе?
 
Живи примери философије паланке.

Коментари

  1. Poštovani, prvo da pohvalim količinu tekstova koje ste izbacili u par dana. A što se tiče ovog konkretnog slučaja, znam samo da će, najverovatnije, sva krivica pasti na ovog nesrećnog čoveka, ako već i nije. A moje mišljenje je da nije kriv. Ne znam da li bi i neko mlad i pun snage mogao nešto da učini u tom slučaju. Isto tako, fali i mehaničara u pogonima, i pouzdano znam na kom je nivou održavanje vozila GSP-a. Problem je što smo kolonija pa radnom snagom snabdevamo zapad, što su naši kolonijalni upravnici nezajažljivi pa nas drže na minimumu, i sa platama i sa penzijama (ali to im je i naređeno da rade). Kolika je kome penzija dovoljna - ne znam može li se o tome raspravljati. Svako ima svoje uslove života - zdravstvene, stambene, možda imaju i decu i unuke pa im finansijski pomažu...ponavljam, ne možemo znati. Vozača i drugog osoblja hronično fali, tako da ovo dvoje nisu nikome zauzeli mesto već firme uzimaju onoga ko prihvati. Sa sadašnjim cenama, minimalna penzija u Srbiji bi morala biti 70-80 hiljada dinara. Koliko njih može da se pohvali tolikom penzijom? Samo manjina. A sad pozdrav, odoh da pročitam i druge vaše tekstove.

    ОдговориИзбриши
  2. Поштовани, захваљујем.
    Пензионерска проблематика ми је позната, пошто у ту социјалну групу и сам спадам. Шта знам, чини ми се да лектори треба да лекторишу, а не да возе градске аутобусе. А како смо дошли до те худе ситуације, о томе стално разговарамо. Оно што је сигурно - све је теже. У Новом Саду возачи су са Тајланда или Кубе... и тако...
    Иначе, што се чланака тиче, није у питању ништа особито - пребацујем чланке са дугог блога. Идеја је била да на другом месту објављујем краће коментаре, али, поштено, није се показало као добра идеја.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА