МУРАЛИ И УСТАШКИ АНТИФАШИЗАМ



FOTO Čanak okačio transparent o Ratku Mladiću: "Je*o ja mater i njemu i onome kome je on heroj"

У Србији је на снази у пуном капацитету дискурс Орвеловог "Министарства истине". У медијима које конзумира +95% публикума постоје многе табу-теме, огромне зоне забрањеног сећања на стварне догађаје и предана изградња измишљених догађаја. Измишљени хероји и измишљени злочинци. "Инжињери душа" нису никада престали са својим магијама.

Садашњу генерацију Инжињера душа познајемо по хистеричном заклињању у "људска права" и "европске вредности". По бесомучном захтеву народу да се "суочи са прошлошћу", при чему је "прошлост" гадна лаж склепана у њиховим мемљивим подрумима.

Једна боркиња пред камером, са осмехом, одговара да је њен отац "частан човек" на истину сасутој у лице да је био ознаш и бацао српске дечаке у бунаре.


Други борац псује народу мајку. На ћирилици, да се зна ком делу народа је намеран да опаше матер. У Хрватској је оргазмично уживао у представи "Сријем Хрватској". У животу није ништа корисно радио. А богат. Прелива му се на све рупе. Тај треба да води Војвођане у вишу цивилизацију?

Не постоји усташки антифашизам!


Услов да се цивилизацијски опоравимо је прихватање европских вредности. Дакле: 
 
Резолуција о европској свести и тоталитаризму из 2009. године. Резолуције Савета Европе 1096 и 1481 о потреби међународне осуде злочина тоталитарних комунистичких режима. Резолуција Европског парламента од 19. септембра 2019. о важности европског сећања за будућност Европе.

Да упростимо: МОРАМО ИЗЈЕДНАЧИТИ ПАРТИЗАНЕ И УСТАШЕ. Зато што су исти у злочину и мрачњаштву.

Или тако, или таворење у смраду заосталости.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА