ДИ-ЏЕЈ ПРЛЕ

 
ДУЛЕ И ПРЛЕ: Два рокера са чурушког корзоа / Фото: Приватна архива

ГОСТ АУТОР: Мекензи
 
Mekenzi
мајор

*****
         Шумадинац Пише:  
Mekenzi Пише:  Порфирије за Вас бира и пушта рок песме на радио 202...

Ја нашег Партијарха почињем да готивим...


Ред је брате да у Цркви имамо рокере и рок концерте..

'Ел тако Шуми?

[Слика: Screenshot-20220703-214411-249.png][/url]

funny fish poems

ПРЛЕ БЕЗ ТИХОГ: Како су Прле (Порфирије) и Дуле копали кукуруз да би купили фармерке и плоче Боба Дилана и Џенис Џоплин 
https://hronograf.net/2022/10/17/prle-be...s-dzoplin/
Не знамо ко су Прле и Дуле, нас подсећају на ону двојицу "терориста".

*****
Елем,

Као љубитељи музике и који слушамо стари ју-рок типа екв,  брејкерсе, дисциплину и остале из новог таласа 80-их да рекнемо ово у вези њу вала:
  • Све песме су настале под наркотицима и тешким дрогама.
  • Све песме су антихршћанске и анархистичке.
  • Сви из новог таласа су били ђеца богатих и утицајних комунистичких функционера. Да би се купила једна гитара требале су три југословенске плате.
  • Сви симпатизери били су на лаким или тежим дрогама.
Е, сад, узмемо ли да је Првослава када је био млад момак и бунтовник који је лутао тражећи Бога, закачио га хипи револуција "Гив пис д ченс" и "ал год сејв д ол пипл" значи Првослав млади бунтовник припадник хипи покрета поред "траве" "дуге косе и браде"  слушао је рок енд рол и наравно плоче.

Ко тад из елите није имао плоче и винлије није био нико.

Плоче су биле симбол бунта и образоване комунистичке елите. Зато је ЦК КПЈ дозволио да се у Југославији дистрибуирају рок плоче са америчког подручја. 

Једна оригинална плоча познатог америчког бенда у оно време коштала је бога и оца. Плоче су могли да приуште деца комунистичких чиновника и богате породице.

Да скратимо. Ок је слушати РНР међутим када си на дужности Патријарха заборави на дип парпл, металику, иги попа и остало. Замисли Патријарха Павла како се хвали да слуша квин или дип пурпл.

Порфирије је бунтовник који јако пуно воли медијску пажњу. Зато га је БИА и поставила а не црква изабрала. Порфирије воли камеру, медију, друштвене мреже.

Ок је то али делује ми да то није за Патријарха. Патријарх мора бити чврст, јак, традиционалиста Србин.

Не да слуша ја и Загреб се волимо. Рођаче, само на спомен речи Загреб свим Србима се желудац подигне. Нема шта ту да се воли. 

Не можеш ићу у Пећку Патријаршију и рећи треба нам мир и споразум са Албанцима. Са Албанцима једино се прича динамитом, бомбама и ликвидацијама учк терориста.

Порфирије је либералан тип, много попустљив и медијска звезда што опет одговара ОНОМЕ са Андрићевог венца који ће на његов поглед све радити па тако одржати опело хрватском наркоману који је скочио у Дунав и грлити се са његовим ћаћом. А Ћаћа се кандидује за председника сплитског ХДЗ-а..Туга...

Порфирије реално није капацитет и није достојан Патријарха. Да ОЗНА није бирала био би изабран владика Иринеј Буловић, али овом са Андрићевог Венца не би одговарала у цркви тврда, национална, чврста и јака струја.

Порфирије сада када је био устоличен ниђе није споменуо да је данашње Косово Србија већ је спомињао да без Косова не можемо.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА