ПОЗАДИНСКИ ДИПЛОМЦИ


 
АРХИВА: Бр. 8.

30-8-`12.

Нема мира у академској нашој заједници.

Тек што је Председник Томислав Николић доказао, након жестоких оспоравања са многих страна а нарочито из кругова ЛСВ-а Чанка господина Ненада, да је његова диплома стечена на факултету ФАМ из Сремских Карловаца исправна... И тек што је доказано да је недавно пронађена диплома Јована Кркобабића нестала у збегу...

...Овдашњу научну јавност је уздрмала нова афера.


Директор Електровојводине докторирао на фиктивном факултету

Директор Електровојводине Тихомир Симић, који је на ту функцију изабран са највишим академским звањем, свој докторат стекао је на неакредитованом хавајском универзитету Western Pacific University (Havaji), сазнаје 021.

Заставник Др. Тика у аристократском окружењу Фото: Инстаграм Др. Тике

Ја се баш чудио како је Др Тика похађао наставу на овом далеком, али нама пријатељском острву. Да ли је имао месечну авионску карту или је становао у некој скромној студентској собици, учећи често гладан до дубоко у ноћ?
На моје разочарање, Тика зна да рукује интернетом:


"Western Pacific University, или PacWest, био је неакредитована установа која се бавила продајом диплома преко интернета...“ Ми смо их тужили због кршења одредби образовног система које се налазе у параграфу 446Е хавајског Статута", каже Ким за Новосадски информативни портал.

Судски процес је завршен након нешто више од годину дана, и резултирао је гашењем овог "млина за дипломе", како га је назвала америчка штампа, а додатно су кажњени са пола милиона долара новчане казне.

У најкраћем, ослањајући се на овдашњу периодику: Тихомир Симић, дошколовани заставник ЈНА, подофицир из Босне, а из јединице у којој је Бојан Пајтић служио војни рок, а Тихомир био задужен за храну и чување магацина, постаје преко ноћи директор Електровојводине. Др. Тика бејаше ударна интелектуална снага „Покрета снага Србије“ г. Богољуба Карића. Бејаше директором у скоро свим Карићевим фирмама. Када је худа судбина окренула леђа Снази Србије, Др. Тика није имао друго него да сломљеног срца падне у топли загрљај Ненада г. Чанка. Тако загрљен што Богољубом што богомрзом Чанком г. Ненадом, обнашао је важне функције председник Асоцијације индустријалаца, потпредседник Извршног већа АП Војводине. Коначно, заставник Др. Тика је ушао на велика врата Елертровојводине.

Недуго затим Др. Тика је проглашен за „Најбољег менаџера југоисточне и средње Европе“. Награда му је свечано уручена у Сарајеву. Мукотрпни рад и дописивање са хавајским колегама је коначно уродило пуном интелектуалном сатисфакцијом. По уручењу награде заставник Др. Тика је смењен са функције на којој је остварио блиставе менаџерске резултате и нестао у лавиринтима џет-сета.

Са црвом зависти што ја нисам тако способан и упоран па да стекнем тако цењено звања доктора наука, наставио сам да истражујем креативну страну стицања диплома.

Тако сам сазнао да је свака десета диплома у Србији неважећа.

Начелник Републичке просвјетне инспекције Велимир Тмушић рекао је да се фалсификују - не само дипломе високих школа из мањих средина или приватних факултета, већ и најугледнијих универзитета - београдског и новосадског.

Према његовим ријечима, највећи проблем представљају издвојена одјељења факултета, чија контрола ће у овој години бити приоритет. Већина нема дозволу за рад, отварају се по цијелој земљи и немају потребне услове за рад, пишу данашње "Вечерње новости".

"Колеге из Републике Српске сазнале су, на пример, да један приватни београдски универзитет држи часове у кафани у Бањалуци. Затекли су 40 студената и професора, прекинули наставу и писали пријаву. На крају је управа универзитета донела доказе да су сви ти студенти уписани у Београду, а часове у Бањалуци назвали су екскурзијом. Нисмо им могли ништа иако нису били у праву", рекао је Тмушић.

Др. Сони

Недавно је академска заједница добила колегу који се одазива на име Сони.

Аустралијски златни ретривер Сони има диплому доктора медицинских наука Универзитета Ешвуд! Можда ово и не би било тако необично да с дипломом тог универзитета у Србији не ради више од двадесет људи, и то на високим позицијама. Међу њима су и једна асистенткиња на приватном факултету, власници неколико компанија, цењени адвокати, високи званичник водеће НВО, страни предавачи из област безбедности на појединим нашим факултетима. Како то функционише у пракси? Аустралијски новинари послали су формулар попуњен на име свог пса, златног ретривера. У одељку „животно искуство“ навели су да је Сони „јео из болничког контејнера последњих пет година, што је псећих 35“, као и да „има велико искуство у мирисању ануса других паса“. Послали су документ са сличним наводима и објашњењима, платили 450 долара и после две недеље стигла је диплома с транскриптом наводно положених испита.

Да поновимо: Више од двадесет наших врхунских интелектуалаца власници су престижне дипломе Универзитета „Ешвуд“!!! Исти Универзитет је завршио и Др. Сони.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ