УЧИТЕЉИЦА ЖИВОТА, А НИЈЕ ИСТОРИЈА

[Слика: teacher.jpg]

„Сви ми прете што ја љубим дете,
еј ја се мучим дете да научим...“
Педагошки Бећарац

АРХИВА: Бр. 7. /НАП: Допуњено због обиља материјала/

19-8-`12.

Ових дана светску јавност је уздрмала вест да је једна средњошколска наставница енглеског језика осуђена на пед година затвора због секса са пет својих ученика.

Бар је сведочило пет мулаца.

Сви су били пуни разумевања за своју наставницу, и оценили су је највишом оценом.

Кажу новинари да је олакшавајућа околност што су сви ђаци, који су долазили на допунску наставу ипак били пунолетни у тренуцима полагања најважнијег испита у животу.

Каже се такође да су сведоци на суђењу, полазници допунске наставе, уз то и рагбисти.

Треба рећи истину да је, без обзира на друшвтени одијум спрам проказане наставнице, њен допринос рекламирању рагбија - шире, физичке културе - значајан.

На исти начин, интересовање за енглески језик бележи нагли раст...

Такође, нема сумње да ће пет рагбиста који су поред бројних обавеза стизали и на допунску наставу, постигли ширу социјализацију у својој средини.

Истина, није све тако лепо и бајно, као на насловној фотографији.

Госпођа учитељица је мајка троје деце, а муж јој је припадник војске УСА.

Отворене су и многе дилеме.

Да ли је у опште наставница заслужила затвор за своје прегалаштво? Помислите колике ће генерације бити ускраћене за њено више него корисно подучавање, док буде бескорисно чамила у затвору.

Други пак, изгледа задрти феминисти, постављају неугодно питање – а што и ђаци не иду у затвор јер су саучесници?

Од свега, мени је најбољи супруг од инкриминисане и резервни играч у омладинском рагби тиму. Очекивао би човек да он, прекаљени ратник, реагује као Рамбо-осветник, ал оно јок. Човек стаде безрезевно уз супругу, уз разумно образложење да ...

"Ако познајете Бритни, знате да је она одана особа пуна љубави и саосећања. Брижна је мајка и потребе наше деце ставља испред својих"...

Елем, Бритни је чистила младе тексашке пиштоље из материнске љубави. Па да, кад ти је супруг брижни отац и неустрашиви Рамбо УСА армије, све постаје складно и разумљиво.

На жалост, едукативна волонтерска НВО акција прекинута баш када је почела давати најбоље плодове, објављивањем видео-записа наставе.


НАПОМЕНА: Ако су мислили да ће судским пресудама угушити жеље младих за учењем, грдно су се преварили. Пример Бритни следиле су многе њене колегинице, тако да америчко допунско образовање буја. У Тексасу се већ сматра да образовање није потпуно без допунског наставничког прегалаштва.

Коначно, морамо признати да видно заостајемо за напредним светом. Докле ће то заостајање трајати, бумо видели.

РЅ.
Видео записе ћете сами пронаћи.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА