Пређи на главни садржај

ОСМИ ДАН САМОИЗОЛАЦИЈЕ

- ШПЕКУЛАЦИЈА У ДОБА ЗАРАЗЕ-


На крају, Корона ће бити крива за све ваше прљавштине.

Ево, у Шпанији, која је у ЕУ, те бива да је уређена држава, екипа за дезинфекцију ушла у старачки дом, и тамо по собама налазили одавно мртве људе. У болницама болесни тамо леже у ходницима по поду, без икакве простирке.

Нељудски, одвећ нељудски.

Генерално, државе ЕУ су се понеле екстремно себично и међу собом, према другима да не причамо. Неке уз то невероватно аљкаво и неодговорно.

Па шта си навр'о тамо, карађозу? Шта ће Србији ситнозуба ЕУ?
*

У срећној некој нашој апотеци (која има ту крпу) 235 дин за маску која је коштала 5-10 дин пре пет месеци а у датом случају можда добијена џабе. Ко би требао да сузбија црну берзу и прекомерне екстра профите на болести? Држава, наравно. Али, не види се да то чини. Донели су, до душе, пропис да зарада на маскама може да се рецимо удесетостручи (да се цена дигне на 120 динара), али то је мера за касније. Како ће профит даље да се дели, не знамо.

Лимун кошта и по 300 динара.

Да не би били оптужени да ширимо неистините вести и панику, подсећамо како је било 2009. година када је владала пандемија "свињског грипа" (званично А (H1N1) ) који у опште није био наиван јер су у Србији забележена 84 смртна исхода:

"Цена лекове утврђена је законом, а свака промена представља прекршај, међутим за маске такви критеријуми не постоје.

Тако на пример у апотеци у Врњачкој Бањи хируршка маска кошта шест динара, а у Kрагујевцу чак 12. Цена маски варира и у Београду, Нишу и Новом Саду.

У државним апотекама паковање епидемиолошких маски у просеку кошта 117 динара, скоро 30 одсто скупље у односу на пре неколико месеци.

У приватним апотекама паковање тих маски кошта од 121 до 130. Један од разлога је што је трговачка маржа, која није законом ограничена, за помоћну медицинску опрему, у државним апотекама одређена интерним правилом на око 20 одсто.

На београдским пијацама лимун се купује по цени која се креће до 140 динара а у већим маркетима од 80 до 100 динара. Цена белог лука, срећом не варира много."

Да би слика била тачна, по курсној листи у октобру 2009. 1 евро је вредео 93. динара.

Дакле, мање-више, данас једна маска је реално скупља од читавог паковања пре десет година.

Лимун је скоро дупло скупљи.

Може се уважити да је ова пандемија грипа КОВИД-19 много опаснија од оне предходне. Но, није ли то разлог да се народу омогући да лакше дођу до заштитних средстава, а не да му се, просто речено, дере кожа с леђа? То, да штити грађана, је посао државе, а не да потпомаже пасивно или чак активно фармацеутске и трговинске шпекуланте.

Мислили смо да су Борис Тадић и "жуто предузеће" "врх" када је корупција у питању, кад оно види ових мајстора!

Каква је ситуација у болницама, породилиштима или неким карантинима лако се можете обавестити на пословично злонамерним друштвеним мрежама, које због тога треба укинути. Тада ће ситуација бити боља. Биће вам омогућено да сваког дана гледате Председника са заштитном маском на гуши, који ће вас истинито обавештавати о свему.

Господин Недимовић обавестио смиреним гласом преко ТВ да је у Србију усвојена и почета производња квасца, тако да нема места паници. Свака част министре на усвојеној иновацији.

Цене наркотика стабилне, бар нема драматичних вести по том питању у медијима.

Убеђивао нас Вучић надувен као патак, да смо спремни на све. Сем на заразу. Сад се види колико смо опремљени. Кад Вучић моли брата Кинеза да нам помогне, пошаљемо наш авион по помоћ. Јесмо ли помоћ платили, не знам. Кад богате земље кажу да би им требало помоћи, брат Кинез пошаље свој авион са истом помоћи.

Зашто? Па зато што тамо своју робу боље продаје.

Ако Влада и Скупштина (поводом увођења ванредног стања) крше Устав, тешко да ћемо боље среће бити са поштовањем закона.

Окрените како хоћете, ако је дилер маски јачи од закона, не пише нам се добро.

Шпекулација цвета у доба заразе. Добре паре има да се узму.

Како год, епидемија ће проћи. Вакцинисани Врховник без маске на гуши ће изјавити да би било горе без њихових мера које је уводио сваки дан по коју, нови кредити, избори и супериорна победа СНС, нешто опозиције ради украса, појава неке нове опасности за државу која захтева јединство и дисциплину са строгим казнама за ширење панике и лажних вести.

Предали Косово? А, да, па то се морало, о томе питајте оне пре Вучића...

Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ


Има неки стари совјетски ратни филм „Туђ међу својима, свој међу туђима“. Тако је некако и са мном.
Лако је било на „Аутономији“ Динка Грухоњића. Тамо је фронт био јасно одређен, знао сам ко ми је непријатељ и како да нападам а како да се браним. Изгледа апсурдно али тамо сам се осећао слободно и писао лако. Негде пред крај, када је било јасно да ће морати да ме банују освануо је (9.12.1914.) и овакав коментар...

Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova....
Сасвим је супротна ситуација када сам међу својима, међу патриотима или, чини се у већој мери, лажним патриотима, у души комунцима. Ту јасног фронта нема, а псина је неограничена. Е ту, где бих по природи ствари требао да се осећам добро (јер „Домовина је тамо где ти је добро“), заправо имам утисак да сам у Лубјан…
АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3)ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА

Тема је само привидно неозбиљна. Ако се зађе у механизме Титовог квази-револуционарног покрета, уочиће се снажан утицај "ослобођеног женског фактора" на нашу страдију.
Чланови Партије и скојевци промовисали су сексуалну револуцију много пре Америке. Средином тридесетих година прошлог века на партијским састанцима било узбудљивије него на најбољим журкама. Комунисти, као људи посебног кова и авангардисти, почели су да заговарају и примењују слободну љубав. Победила је идеја, да би пробрани људи који премећу свет, требало да одржавају редовну сексуалну хигијену.
Млади комунисти, поготову на Универзитету, залагали су се за друштво у којем неће бити експлоатације радника али и за живот без лажног морала, а то се, нормално, нарочито односило на слободну љубав.
Зато, немојте да се чудите што у модерним ријалити програмима тако често чујете да се они "боре против лажног морала" и цени се као увреда када се …
ИЗМЕЂУ ПРВОГ МАЈА И ЂУРЂЕВДАНАБИЉЕГ ЛУДОСТИ"...И турбине доћераше..."
Хидроцентрала Озринићи 

Преумљени српски лунатици којима су карактер појели аустрофашисти, упорно нас уче да је доба титоистичког аустрафашизма било добро. Уз извесне мане, али добро за Србе. Има их на свим нивоима. Примерице, Прва лига је Слободан Антонић, Београдска лига Милан Миленковић, а Међуопштинска сомборска "бетон" лига Драгослав Павков. Ови, само као егземплари, сличних је безброј. Тешко је једним кратким наводом приказати лажи којима затрпавају Србију, зато што своје титизме фино или невешто, како који и како кад, пакују у кутије бриге о Србљима. Речју, подваљују, петљају, лажу, без видљивог разлога зашто им то треба.
Наводим Драгослава Павкова зато што је најкраћи и припросто отворен.

Основно што сви слични тврде може се свести на "комунисти су победили, сви други су изгубили", "социјалистичко самоуправљање и социјална једнакост", те "радило се, стварало се, им…