ВЕСЕЛИЦА ЗА БАКЕ И ДЕКЕ

ВЕСЕЛИЦА ЗА БАКЕ И ДЕКЕ

(Први дан самоизолације)


Корона-вирус је, тврди се, довео Србију од "ванредног стања". Рекли бисмо да су Срби по суштинским елементима драматично нам предочене промене нашег начина живота, у истом стању од 1944., тако да смо заправо само мало живнули, промрдали се.

Карађоз из Ћипуљића је више махова узвикивао "Живела Србија!" што је у мени изазивало језу, јер кад тај каже то, чека нас оно.

Но, да пустимо...

"Мере" предузете се у главном тичу спасавања живота "наших бака и дека". Ја немам ни бабу ни деду, те се нисам пронашао у причи, али, признајем, био је дирљив моменат. Главно је да се баке и деке одлуче на самоизолацију, па ће их тако помрети много, али мање него да та Вучићева мера не примени. Након временски одговарајућег периода строге самоизолације, најближи - што ће рећи деца, унуци или комшије, треба да дођу и покупе скелете са каучева или дојаве дежурној служби.

Да се покаже озбиљност, све се утројчило: полицијске и војне патроле шетају градовима са "дугим цевима" и прстом на обарачу. (Имају и маске, али им сметају, па су их спустили испод носа, тако да је ефекат исти као да су их на колено везали). Кад војска тако иде по граду, то значи само једно: имигрантима је гарантована сигурност.

Међутим, деде и бабе као да су васкрсли свој скојевски пркос, те су похрлили на улице и у продавнице толико масовно да је Ана Брнабић запретила полицијским часом и 150 000 глобе по деки и баки. Нисмо сигурни да Корона-вирус (великим словом из поштовања), мари за полицијски час, него се шири како му одговара. Поента је да пензионери сматрају да, пошто гласају за Вучића, на њих неће вирус.

То је исто као што еурофанатици, пошто су отвореног ума, мисле да на њих и њихову децу неће да делује осиромашени уранијум.

Шта ће да се деси?

Исто што и 1999. Исти ти људи, сада пензионери су се по кафанама бусали да је дошао час да се НАТО-у стане више за врат. И тако је трајало док први пут није нестало струје. Месец дана након окончања НАТО-агресије догодило се помрачење сунца. Сатима после нико није смео из куће да провири, колики се страх у њих уградио.

Тако ће и сада да буде. Нема тих патрола које ће уразумити наше баке и деке... док не постану прекоредни кандидати за респираторе. Тражи везу преко странке. Онда ће се завући у куће и нећете их моћи извући напоље ни за ванредно повећање пензија.

Пијаце ће пожељети баба, али баба нигде бити неће.

И где је решење да се сачува бирачко тело  СНС?

Па у реактивацији Јовањице. Сваки бака и дека да следују адекватну дозу веселице, која је позната по свом благотворном деловању на респираторне болести, и ето решења за недостатак респиратора. Уз то, са прозора солитера слушаћете веселу песму крепких дека и бака.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!