ЛАПОТ У ТУЂИНИ

ЛАПОТ У ТУЂИНИ

(Трећи дан самоизолације)

ВВС

Прдседник Владе Србије Ана Брнабић
тешко је оптужила Србе који раде у иностранству, зашто баш сада хоће да се врате кући.

Хоће, вели, да нас заразе.

Kазна од једне до осам година затвора је ако особа у самоизолацији зарази неког. Kазна затвора је већа ако заражена особа премине, у том случају, онај ко није поштовао самоизолацију може да добије од две до 12 година затвора.

Не разумеју Неле и друштво Србију, али бар поштено певају о својима.


- Имамо огроман број људи који се враћају из иностранства а који нису одговорни пре свега према својој породици. Само 15. и 16. марта у земљу се вратило 35.376 наших грађана из иностранства, највише из Аустрије, Немачке и Швајцарске - рекла је раније Брнабић.

- Наши апели нису вредели. Молили смо људе да се не враћају у Србију. Молили смо да остану у земљама у којима живе и плаћају здравствено осигурање. Морам да напомене свако ко прекрши мере самоизолације прети му казна. Нека лица ће бити спроведена у посебне кампове за карантин како не би угрожавали остало становништво. Онај ко прекрши мере самоизолације и зарази неког другог, прети му затворска казна од 3 до 12 година - рекла је премијерка Брнабић.

Да упростимо: шаљите девизе и добровољно умрите тамо.

Нека и Запад научи шта је то лапот.

Већином, ти што се у колонама враћају су потомци Солунаца. Не сви, али већина. Па где сада и да стану, него на кућевном прагу? Ако је записано да се умре, где да нађете удобније место?За Брнабићку су добре само девизе ових повратника, њихов српски етос је на великој сметњи. Она је прављена по облику "Гузоњиног сина". И сви то знамо.

А куда би Срби, несрећо накарадна, него у Србију. Тебе заразити неће, бар не горе него што си већ заражена. Губо. У туђим кућама се башкариш, и шта ти знаш шта је дубока лепота коју и животом има да се брани?

Шта ти знаш шта је Србија, козо далматинска?

Коментари

Популарни постови са овог блога

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!