Пређи на главни садржај

ДЕСЕТИ ДАН САМОИЗОЛАЦИЈЕ

- КОРОНУ ЋЕМО ПРЕЖИВЕТИ АЛИ ЕРИКТИВНУ ДЕСПОТИЈУ НЕЋЕМО СИГУРНО -


Све је приметније да се наша власт, како се Корона-вирус шири, понаша као ерективна деспотија, или монократија, како се модерним речником каже. Он и његови везири заиста тешко скривају сладострашће са сваком новом, строжијом, мером коју обзнањују народу. Репресија се постепено појачава.

Понекад, деловање "органа" на терену делује бизарно. Јуче је једна пицерија која је давала бесплатне сендвиче грађанима који су због епидемије остали без прихода кажњена са две недеље забране рада због дуга од 680 динара.

Јесте, делује смешно, али такве наизглед ситне ствари указују да се зулум појачава.

Наша деспотија испољава чудно супротна осећања истовремено: неумерену емпатију према исламским мигрантима и, супротно, нескривену нетрпељивост према нашим људима који се враћају са Запада због епидемије. Наши доносе заразу како се тврди, док су мигранти који куљају са југа здрави "на часну реч".

Биће да Деспот са ерекцијом не жели никога у својој држави ко му није слепо одан. Са мигрантима је дуго: то су му наредили његови сениори који га држе на власти.

Народ се буни, али се слабо пита. Зато у зло доба долази до сукоба народа са полицијом, па чак и војском.

"ПРОТЕСТ Стотине грађана блокирало пут: Депортовани мигранти из Делиблата!
26.03.2020.

Нико не зна кад су дошли, колико их је било, ни кад су тачно отишли, али је битно да више нису ту! Овако су екипу портала ковинац.рс дочели мештани Делиблата (и остатка ковинске општине), њих некиолико стотина, који су данас у 10 сати опет блокирали пут ка ШРЦ Чардаку."

Да додамо, јуче поподне Вучићеви дебеловрати гоничи су растерали демонстранте, а војска је чувала мигранте.

Ма шта народ мислио о мигрантима, Вучић своју мигранску политику у потпуности мора да спроведе.

Данас све новине објавише информацију да је у породилиштима све под најбољом контролом.

"СВЕ ЈЕ ИСТО KАО И ПРЕ ЕПИДЕМИЈЕ" У ГАK-у у Вишеградској за дан рођене 24 бебе, директор каже да нема промене у порођајима." - гласи једна таква вест. Таман сам се начитао сличних обавештења на Интернету, седох да ручам, кад ето на ТВ директора ГАК Стефановића са истим информацијама из прве руке. Ето, хвала небесима да је бар негде још све под пуном контролом. И зато ни случајно немојте веровати комшиници или некој изашлој из ГАК-а породиљи да се вирус тамо пробио и да су три лекара и двадесетседам медицинских сестара у изолацији. То су злонамерне приче усмерене на ширење панике.

Где ли су само деца богатуна у ова времена модерне куге? Ма, смемо се кладити, у неком удаљеном и добро осигураном замку, прорађују "Декамерон". Такав је ред. Кад све прође, ето њих да заузму припадајућа места у дворској хијерархији.

За крај, пренећемо (уз нашу делимичну цензуру) једно саопштење странке "Доста је било".

- Да ли знате да све скупштине у свету заседају? Да ниједна није прекршила свој Устав?

- Да ли знате да нигде на свету немате свакодневно пренемагање једног човека преко ТВ-а који плаши нацију десетинама хиљада мртвих?

- Да ли знате да ниједна земља није забранила својим држављанима да се врате кући?

- Да ли знате да ће овим сулудим мерама домаћа привреда бити потпуно уништена? /Нап.: Или ће Чадеж да нам спасе привреду?/

- Да ли знате да ниједан медиј не преноси саопштења ДЈБ и не долази на наше конференције за медије?

- Да ли знате да Србија више нема медије? Имамо само пропагандне канале. И Пинк и Н1 су пропаганди канали и са новинарском професијом немају ништа заједничко.


Да, највећи реални страх је да ће остати пустош до задње поште Србије када прође опасност од коронавируса, и имаћемо сасвим различиту ситуацију него за "срећну Нову Годину". Деспотија са ерекцијом од политичке силине спремна је ствари да доведе до краја, до отвореног терора, до институционализоване диктатуре, а да ће пасти нема разлога да се боји, ма шта да су чинили.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ


Има неки стари совјетски ратни филм „Туђ међу својима, свој међу туђима“. Тако је некако и са мном.
Лако је било на „Аутономији“ Динка Грухоњића. Тамо је фронт био јасно одређен, знао сам ко ми је непријатељ и како да нападам а како да се браним. Изгледа апсурдно али тамо сам се осећао слободно и писао лако. Негде пред крај, када је било јасно да ће морати да ме банују освануо је (9.12.1914.) и овакав коментар...

Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova....
Сасвим је супротна ситуација када сам међу својима, међу патриотима или, чини се у већој мери, лажним патриотима, у души комунцима. Ту јасног фронта нема, а псина је неограничена. Е ту, где бих по природи ствари требао да се осећам добро (јер „Домовина је тамо где ти је добро“), заправо имам утисак да сам у Лубјан…
АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3)ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА

Тема је само привидно неозбиљна. Ако се зађе у механизме Титовог квази-револуционарног покрета, уочиће се снажан утицај "ослобођеног женског фактора" на нашу страдију.
Чланови Партије и скојевци промовисали су сексуалну револуцију много пре Америке. Средином тридесетих година прошлог века на партијским састанцима било узбудљивије него на најбољим журкама. Комунисти, као људи посебног кова и авангардисти, почели су да заговарају и примењују слободну љубав. Победила је идеја, да би пробрани људи који премећу свет, требало да одржавају редовну сексуалну хигијену.
Млади комунисти, поготову на Универзитету, залагали су се за друштво у којем неће бити експлоатације радника али и за живот без лажног морала, а то се, нормално, нарочито односило на слободну љубав.
Зато, немојте да се чудите што у модерним ријалити програмима тако често чујете да се они "боре против лажног морала" и цени се као увреда када се …
ИЗМЕЂУ ПРВОГ МАЈА И ЂУРЂЕВДАНАБИЉЕГ ЛУДОСТИ"...И турбине доћераше..."
Хидроцентрала Озринићи 

Преумљени српски лунатици којима су карактер појели аустрофашисти, упорно нас уче да је доба титоистичког аустрафашизма било добро. Уз извесне мане, али добро за Србе. Има их на свим нивоима. Примерице, Прва лига је Слободан Антонић, Београдска лига Милан Миленковић, а Међуопштинска сомборска "бетон" лига Драгослав Павков. Ови, само као егземплари, сличних је безброј. Тешко је једним кратким наводом приказати лажи којима затрпавају Србију, зато што своје титизме фино или невешто, како који и како кад, пакују у кутије бриге о Србљима. Речју, подваљују, петљају, лажу, без видљивог разлога зашто им то треба.
Наводим Драгослава Павкова зато што је најкраћи и припросто отворен.

Основно што сви слични тврде може се свести на "комунисти су победили, сви други су изгубили", "социјалистичко самоуправљање и социјална једнакост", те "радило се, стварало се, им…