БРИСЕЛСКИ СВАТОВИ


Цензурисан коментар на порталу Радио 021 поводом чланка Представник ЕУ: Kад Србија уђе у ЕУ добијаће 10 пута више новца него сада

Хвалимо се са три милијарде помоћи од ЕУ за 20 година. У реду. Било би међутим добро да видимо онда колико су земље ЕУ извукле новца из Србије у истом периоду? Неки помињу педесет милијарди.

Те исте земље ЕУ нанели су Србији кроз активности НАТО разорну штету која се цени на неколико стотина милијарди евра. Нематеријална штета, рецимо штетним деловањем на људско здравље, или кроз култур-расизам, или заштитом злочинаца према српском живљу, не може да се мери парама, али постоји и непремостива је.

Нама, који смо глупи и не разумемо колико би пара добили кад би ушли у ЕУ, нека неко каже колико коштају спаљени манастири и раскопана гробља на Косову и Метохији?

Требали би добити поштене и јасне одговоре и на многа друга питања:

Који су све тачно услови које морамо испунити да би нас примили? Да одсечемо себи десну руку, дамо срце, одбацимо своју историју па да нам је они напишу те да ту нову историју научимо на изуст, сасвим заборавимо ћирилицу, и поунијатимо се?

Да буде јасно - не важе исти услови за све државе. Што важи за Бугарску или Хрватску, не важи за Србију.

Морамо ли у НАТО да би ушли у ЕУ?

Зар се услови за улазак не мењају у ходу, тако да оно што су јуче тражили од нас, данас није довољно? Ми заправо и не знамо о чему све ове године преговарамо. 
 
Емисар из Велике Британије дође да нас убеди како је добро бити члан ЕУ. Питање зашто је онда ВД напустила у благодет оценио је као врло увредљиво. 

Када све услове, којима нема краја, испунимо, која је гаранција да ће нас примити? Рећи ће, сачекајте још мало, није тренутак.

Коначно, још се није догодило да нам "сватови" из ЕУ дођу са лепим обећањима, а да се кући не врате са пуним торбаком наше крви и земље. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА