О ЈЕДНОЈ СРПСКОЈ ЛУДОСТИ

 

Скопље, Споменици краљу Петру и Краљу Александру, којих више нема

Овај мој коментар је од пре четири године. Немам шта да додам, сем да је наша власт, режимска&црквена, признавањем аутокефалности Македонској православној цркви показала да се слепо држи по српство уништавајуће доктрине "братства-јединства" КПЈ. Није ту само политичка неукост у питању, ту постоји усађена намера да се српство уништи.

Бугарима није ни на памет пало да следе наше великодушне уступке. За њих је македонски језик део бугарског језика, македонска црква је бугарска црква, Македонци су Бугари. И тачка.

Македонски Шиптари исто размишљају као Бугари за свој део Северне Македоније.

Само наше тупаџије туле о "братству-јединству" и "пуноћи љубави".

***** 

Коментар, 28.9.2018.:

Маћедонци гласали дал' да се зову Северна Маќедонија и хоће ли у НАТО и хоће ли у ЕУ.

Било на нашем јавном сервису. У појашњењу ситуације, рекоше да има три просторно подједнаке Македоније: Егејска, у којој живе Грци, Пиринска у којој живе Бугари, и бивша југословенска која је јединствена по томе што у њој живе Маќедонци.

Као коментатор појавио се и један Грк, који прво рече на грчком, а после и на српском: "Да је победио Дража Михаиловић, не би смо имали овај проблем са именом". Јер, то је Стара Србија. Маќедонија је само географска одредница, као и Црна Гора, Босна, Шумадија итд.

Е, грчки коментатор је скроз унервозио београдске новинаре... "Добро, не морате и на српском, разумели смо шта сте хтели рећи", покушали да покрију коментар нама пријатељског Грка. Јасно је и њима (београдским новинарима), али нису тако васпитани. Ко да призна да су им ђедови и очеви из Шесте Личке, и неке Црногорске јал Космајске коњокрадичке, засрали порекло зарад мало плена.

То је што се нас тиче. А ови новокомпоновани Маќедонци нису свесни да су гласали да буду Источна Албанија.

*****

У "Северној Македонији" данас живи мање од три хиљаде људи са српском националном свешћу. Унуци Јована Стојковића Бабунског не знају да су Срби, већ мисле да су Македонци.

Кабинет ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића
1912, Балкански рат - заробљени шиптарски војници у саставу турске армије.

Још горе је на Косову и Метохији. Тамо, где су Шиптари клечали пред Србима, сад Срби понизно клече пред Шиптарима. То је нама партизанска памет дала.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА