КИЛАВЕ МАРИОНЕТЕ ПОДЛИХ НАМЕРА


АРХИВА Бр. 12.

04-9-`12

Цео дан сам чекао да видим како ће да протекне громогласно и ратоборно најављивани митинг "Protiv mržnje, stop fašizmu".

Кад оно, ништа.

Нема богзна шта да се коментарише. Скоро да сам мрзовољан. Разочарали ме.

Једна од техника спиновања се ради тако да се измисли неки догађај, „псеудо-догађај“ (у овом случају то је „обелодањивање“ неких графита који су исписани ко зна када), па се од тога направи фама у средствима информисања, и онда се крене у лов на вештице свим институционалним и ванинституционалним средствима.



Међутим, у овом случају, све је толико неспретно и провидно „одрађено“ па је "псеудо-спиновање" лако препознато. Грађани и грађанке Новог Сада не само да нису хтели да се појаве на дилетантски режираној представи, већ је цела ситуација постала предметом опште спрдње.

Залуд наслови „Нови Сад рекао НЕ...“, „На митингу присутно 500 грађана и грађанки...“. Тиме се само појачавао подсмех.

На митинг је дошао Др. Пајтић да да подршку себи. Са њим је у пратњи стигло двадесетак црних лимузина. Неколико млађаних страначких активиста на доказивању сморено је држало најлонску цираду са глупаво „осмишљеном“ паролом. Изашао је Динко Грухоњић, стао искривљене кичме и неправилног телесног држања пред микрофон, нешто промрмљао и ајмоте мили моји, куд који.


Само најхрабрији су изашли...

Фоторепортери су се мучили како да ухвате угао из кога би изгледало да има некога.

Пајтић је дао интервју у коме је поново запретио да ће знати да (се) брани. У преводу да ће бранити своју фотељу по сваку цену.

Јутрос је на „Slobodnoj Vojvodini“ изашао хистерично-патетичан „коментар дана“, који је толико повезан унутар себе да ми се чинило да је аутор био обучен у чврсто везану и кошуљу врло дугачких рукава, па је главом бесно ударао по тастатури.

То би било то.

...

Некако у исто време догодио се „Утисак недеље“. Чобаница Оља је са јаранима Крлетом и Трлетом /Нап: Теофил Панчић/(који је у међувремену за*ебо сваки кантар), изгледа била расположена да направи интимно и пријатно прело. Идеју је упропастио Ђорђе Вукадиновић, који, какав је да је, шпицловски хладнокрвно изуо из опанака чобанчиће. Трле је дрхтавим рукама попио чабар воде јер се толико усплахирио да му је шећер скочио до неба.
...

И шта је веза између два догађаја?

Па види се да се „другосрбијанцима“, родомрсцима, „компрадорској елити“, зовите их како хоћете, мало помиче тло под ногама. Боје се да ће изгубити власт. Имају достојну конкуренцију по свим сегментима. Губе живце. Џаба Крле наизглед опуштено говори да „и у опозицији ДС има важну улогу“. Па људи који чине ДС нису у политици да би имали важну улогу у опозицији, већ да би имали власт и паре. Друго их не интересује.



Са друге стране, у новим околностима, избија из њих генетика револуционарног терора. На страну што ја мислим да ће пре или касније Ђилас заменити Тадића, јер чланство тражи чврсторукашко вођење и партије и државе. Тако их је одгојило. Оно ка чему се уз велике турбуленције покреће друштво, са Ђиласом или Тадићем све једно, је враћање на владавину терора. А има и горих.

За терор им треба подршка моћних држава и нема тог „уступка“ на који нису спремни, да би власт повратили у целини од истородних актуелних властодржаца који су их нетом превеслали.

Зато су ове килаве марионете тако опасне.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА