ТИТОВИ ПИОНИРИ, ПЕДЕСЕТ ГОДИНА КАСНИЈЕ

ТИТОВИ ПИОНИРИ, ПЕДЕСЕТ ГОДИНА КАСНИЈЕ

ИЛИ: НОСТАЛГИЈА ЗА КОЖНОМ ЈАШОМ

Питали мене ономад зашто нећу да се учланим у пензионерску удругу. Има, веле, много погодности. Не, хвала - одговорих - бејах са истима у пионирској организацији, доста је то за један живот. Истина, више ме нису гњавили том понудом, али сам нехотице својом изјавом разоткрио мрачну прошлост. А-ха! Значи, носио си црвену мараму! Тако сам сатеран до дувара. Доказано је да сам био за комунисте, а сад глумим националисту. Да се раскринкам до краја: у осмом разреду, са 13 година, примљен сам у Титове  омладинце. Отуда, све што пишем је у сврху прања личне мрачне биографије.

Невероватно је како су Титови пионири жилава сорта. Стотину ће промијенити вјера да би своме срцу угодили, а у срцу им је увек Тито и само Тито.

У дијалогу са њима никакве шансе немате. У Титово време било Србима забрањено да славе верске празнике, бар то је свима познато из искуства. Није тачно - одговориће вам -  Ево, на пример ја, увек сам славио Славу, иако сам комуниста. Тешко да јесте, или је славио код бабе у хедонистичком делу обичаја. Не можете да докажете да није. И да јесте, није то питање, већ што је другима, оној преживелој и непротераној мањини, забрањивао да славе. Прогонио их због Славе. Јео им живот. Нису људи џаба стављали поњаве на прозоре да се споља не би видело да на столу гори свећа. Ако поменете те поњаве на прозорима које су биле опште место, оптужиће вас да сте луди лажов и да нико то није радио. Нити је ко шпијунирао. Нађите данас титоносталгичара који ће рећи "Мој тата је био доушник УДБА, па смо зато имали привилегије"?! Не дај Боже да питате "Да ли ти је отац/деда убијао комшије? Да ли је убијао српску децу? Да ли је пљачкао?". Ма какви, све моралне громаде и бивољи тестиси.

Тако, о било ком питању. Изградили су читаву културу србомрзачке лажологије. Они колективно лажу, и, што гради посебан имиџ српске дистопије, сладострасно лажу.

Да није тако, бивало би Срба више, а не све мање.

Што је горе и изазива депресију, имају невероватну способност трајања. Неће више да помру. Али, за недајбоже, запатили су наследнике. Где ја стадох, ти продужи. Не дај Србима Србију! Ако то дозволиш, рђом капо док ти је кољена!

Ту су они, сваки дан вас облећу. Само, толико сте навикли на њих, да мислите да су нормални. Колико пута сте чули "Боме, док је Стари био жив, знало се!" Или: "Док је Стари био жив, могло се!" Нит' се шта знало, нити се могло, а и што се могло, могло се на рачун "народних непријатеља", те сопствене деце и унука.

***

Напоменућемо данас једну секту од таквих, која није толико институционално прононсирана, али је њихово виђење света запаћено у народу. Та секта нема неку организацију, нити нарочито теже за тако нечим, али има много истомишљеника, што је довољно зло.

Рецимо да је један "светионик" таквих је комуњара Милан Миленковић са сарадницима, окупљеним око Јутјуб канала "Гнев Србије" (sic!). Сарадници се одазивају на јавке БРМ, ДРП, ДРТ, етц. Бар половини народа је "питко" то што ММ подваљује. Пола што прича је тачно, она друга половина су пресне лажи које покрива првом половином. У целини, одвратно.

Критикује он власт, али се увек врати на Карађорђевиће и напљује их својим шлајмарама као извориште данашњег зла, величајући Обреновиће. У том напљувавању, доказује да је Краљ Петар био у политичкој позадини масакра 123 Обреновића и њихових присталица у Мајском преврату. А можда и више. Грозан злочин! Страшно! И то врти из емисије у емисију, непрестано, иста мисаона садржина, исте досадне фразе.

Нећемо много улазити у ту причу, већ ћемо цитирати самог Милана Миленковића:

"...Иако то нигде у законима и уставима не пише, победник има право на свој бес и своју освету. Иако, дакле, нигде не пише да победник може да врши, рецимо, масовна силовања, то се дешавало у Немачкој 1945-те и то, како нови документи показују, једнако и од Руса и Американаца. Још су стари Римљани говорили: Вае вицтис – тешко побеђенима.[2] Лично не знам коме данас може да се изјави приговор на партизанско дивљање после рата. Историји? Богу? Правди? У реду, црвени су убили 50 000? 100 000? И? Шта ћемо сад? Да их дигнемо из гроба? Да судимо покојном Јови Kапичићу, покојном Ранковићу, покојном Титу? Не видим сврху приплакивања и патриотског понављања хиљадама пута поновљених фраза.[3] На ономе што је прошло се не може интервенисати, а данас ионако не прети нека комунистичка опасност, да би се овим вечитим обртањем једне исте мисаоне садржине, једних и истих досадних фраза, она предупредила."

Замислите да су Србијанци ишли по Босни и Лици 1918. и гузили по праву "беса и освете", као што су одонуд радили 1914. без беса и освете?

Кад саберемо ментални обујам ММ, једино можемо доћи до закључка да је већи злочин убити сто људи него сто хиљада људи! Да! И, нека нико не релативизује размере комунистичког злочина и умоболност лунатика који такав геноцид над сопственим народом бране глупавим идеологијама.

Такав теолог Титоизма не сме у Срба заслужити ништа друго до "пасивне еутаназије", у нас познате као Лапот, батом по погачи на глави. Збогом, поздрави Тита.

Којем Титовом пиониру објаснити да је оних сто несрећних људи ликвидирано да би се Србија отргла из канџи Аустроугарске, а да је сто хиљада побијено да би се Србија вратила под канџу Беча?

ММ "објашњава" да је ова власт "ДОС-овска" "у ствари", мада је сачињена од самих комуњара. По њему, ми имамо, пазите!, православни капитализам!!! Не зезам се, човек то причао у микрофон и не стиди се. Као доказ, наводи српске капиталисте Мишковића, Костића итд... Могло би се додати јако дуги низ новокомпонованих тајкуна. Али, ни један није Србин, већ су сви одреда комуњаре. И то комуњаре којима су се тате и маме етаблирале за време Тита, па су ови само наставили бизнис. Ево, све те битанге из грмена ММ, прозивам да наведу једног тајкуна да није потекао из Титовог аустрофашизма?!

Још један пример како ММ ситно лаже:

"Уместо да усташким официрима, после рата, да чин више и прими их у партизане, као што је краљ Александар урадио са аустро-угарским официрима, Тито их је пострељао само у Блајбургу око 30 000, што мора да роди извесну сумњу у његову велику љубав према Хрватима. Можемо да претпоставимо да то нису једине усташе које су стрељане. Осим тога, домобрани су добили исте казне као четници – по пет година робије."

Тито је 2.500 усташких официра произвео у партизанске официре и дао им чин више. Са читавим њиховим паметним легијама и ЅЅ дивизијама. Не мислите ваљда да је штедео оне који нису били довољно паметни да му се на време придруже?

Краљ Александар је примио у своју војску 1650 официра Аустроугарске и Црне Горе. Од тога су 2/3 били Срби. Број кандидата је био преко 5000, али је извршена каква-таква селекција. Србија није имала морнарицу. Па шта да се ради него да се за команданта постави адмирал Прица? Или, за авијатику, генерал Узелац?

За разлику од домобрана, 20.000 српских дечака је на Миљевини побијено само зато што су били ненаоружани регрути. Али, пошто о томе сви ћуте, није се ни десило?

Непремостива је то разлика.

Оно што ММ никако не опрашта је неписменост. Ко пише ћирилицом и каже да је Србин, иде под мач Бато. Нема везе што по дифолту у нас неписмени користе латиницу, поготову ћелаву латиницу, а да то што неко користи ћирилицу и изјашњава се да је Србин, може бити свашта, па и до тога да је у питању удбашки "бот", старовременски "тролер". Како год, ММ раскринкава "неписмене ћириличаре".

Успут ће објаснити да: Онај ко има мало мозга, мало тестиса и мало поштења, морао би да своје бављење политиком започне са овим принципима и да их свуда истиче:

1.    Својина се мора вратити народу;
2.    Мора се укинути капитал-однос у друштву;

Наравно, својина се мора вратити власницима. Нема друго. Или ћеш имовину поново дати у руке лупежа, пошто ће такви прегазити народ, као што су већ учинили.

Ако укинеш капитал-однос, можеш успоставити фашизам, са Вучићем на челу. То сада имамо.

Ко није блесав, разумеће у чију тикву ММ дува.

***

Ну, ту се јавља мали од кужине, на јавку ДРТ, извесни магистар (по сведочењу ММ) Драган Томић. Човек, кад се јавља у емисију јал је изашао из перја, јал се из изласка спрема за перје. Рецимо, полу-свестан.

Можете ли замислити магистра (не знамо чега, нити је релевантно) који не разликује Карађорђа од Ђорђа Карађорђевића?

Не би било тако убитачно да човек нема претензије да коначно разбистри историју уз подршку гуруа ММ. Написао Драган Томић: Морфологија Kожне Јаше, „Српски Патолошки Политички систем“.

Прво питање је зашто Милан Миленковић на овом еклатантном примеру неписменог магистра, није развио тезу о неписменим Београџанима леве оријентације са фетишом кожне јаше?

Чини ми се да је ДРТ могао добити звање магистра само аболицијом, али то више није средишње питање. Драган Томић је показао како се било шта може доказати било чиме и још да остане за наставак. Спојио је атентате на Карађорђа, Зорана Ђинђића, Ивана Стамболића, Милана Обреновића све у исти џак, и закључио да су их убили људи у "кожним јашама", па је отуда извео некакве закључке за које гарантујем да не би знао на изуст да их понови кад се пробуди, не да их рационално образложи. Ама, ниђе везе једно са другим. Не вреди се бактати са будалом око тога.

Питање је, а како уклапате убиство Краља Александра у те ваше тезе које ће заменити Фојербаха? Чије су ту многобројне кожне јаше?

Међутим, ни то није најтеже питање за вас, мада ни на њега нисте кадри одговорити. Како се десило да Драган Томић, ма колико помућене свести, заборави да у контекст убаци најмасовније политичке убице у кожним јашама - комунисте? Они су побили више људи него Срби у току целокупне своје историје. И у поменутим атентатима, два су дела комуниста.

У нас су комунисти = аустрофашисти. Развијати тезе о Србима на туђим неделима је болест.

А шта је поента? Плачу "људи" за кожним јашама. Фали им то.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА