КАМО ТЕЧЕ МАТИЦА СРПСКА?

КАМО ТЕЧЕ МАТИЦА СРПСКА?


Стање у коме се налазе најважније српске институције - СПЦ (као хијерархијски организован систем), САНУ и Матица српска, жалосни су прикази ентропије српског етоса. То више нису институције, то су дезинтегрисане руине. Уместо да буду моћне полуге помоћу којих ће се Срби издићи из Титовог караказана, понашају се као "случајне институције", да парафразирамо тезу Зорана Ћирјаковића о "случајним Србима". Све иде ка томе: случајне институције насумичног народа.

О "универзитетима" више није пристојно писати. Они производе мрзитеље свог народа и докторе наука, министре и Пинкове водитељке. Може и обрнутим редом, све једно је.

Све "Жрнов" до "Жрнова", које чувају комуњаре.

Нема неколико дана како се чипуљички гмаз Александар Вучић инфилтрирао у Сабор СПЦ. У опште форма није важна, нити ко је коме шта рекао "у брк". Битно је да је у то време био тамо. Остало ће одрадити пропагандна машинерија. Кога брига што је Сабор СПЦ одбацио политику Вучићевог компрадорског режима у издаји Свете српске земља Косова и Метохије (без наводника)? То је шупља декларација. Друга би ствар била када би сваки свештеник, клирик, сваком приликом опоменуо народ да је Вучић велеиздајник, макар пали приходи. Да јавно запрете анатемом, ко изда. Обријати све Владике које подржавају Вучића.

Неће, цене да је тешко време које ваља предурати. Што више предуравају, времена све тежа.

У ствари, ово наше је најбоље време за прочишћење. То нам је послато, само ми не читамо јер поштара нема.

За "Матицу српску" баш сам се понадао да ће бити нови замајац. Разумем да нема пара, а очекивања су велика. Изгледа међутим да је постало лакше стати у ред пред шалтером са педерским НВО, него се борити за пренумеранте, како беше у Аустроугарској. Под ономадним, ни мало лаким условима, "Матица српска" је снажно стојала на српском становишту. Сада је МС титоидни атавизам писан ћирилицом. Мора се, нема се...та прича? Ја скромно живим али бих радо био пренумерант "Летописа Матице српске" (макар неко време ручао масти и 'леба). Под условом да је "Летопис" српски, дакле јасно антикомунистички. Без релативизовања. Шта, мало је таквих? Ма хајте молим вас, има довољно, али би се морали замерити комуњарама, а тој кавзи руководство МС није радо, будући да су матично њихови млечњаци.

Суштина титоизма је била и остала да прогутају српске институције. Комунисти срчаније бране Матицу српску од Срба него Војводину од Динка Грухоњића (мада се не види ни да је у опште бране од овог шуцкора).

Матица српска није имала снаге да се дигне изнад матице комуњарске.

Прегледам шта има тамо, у титоидној МС, за коју сам веровао да ће се прва ослободити Тита, Милошевића и сличне фукаре. Ево шта видех, дели МС награде:

Записник са састанка жирија за доделу Повеље Матице српске за неговање српске језичке културе:






Проф. Др. Драгољуб Петровић није споран:

Проф. др Драгољуб Петровић: Црногорски језик су утемељиле лингвистичке незналице
нов 10, 2013

Лингвиста Драгољуб Петровић о историјском прогону ћирилице, угрожавању идентитета и комунистима као грешницима: Хрвати су били периферно српско племе. Бошњаци сада хоће босански језик. Црногорски је аветни...

И, ту је подвала. Уз Д. Петровића убаце и Милорада Пуповца, "хрватског плетера".

Милорад Пуповац је био комуниста, па хрватски љевичар, па је сада хрватски српски љевичар. Пробитачно је. Има за ову битангу разних пикантерија, али ми ћемо се задржати на ономе што је сасвим сигурно, а то је да је био и остао "Месићев Србин". Запамтите:

На једној конференцији одржаној у Хагу у јесен 1991. јавно је подржао одвајање Хрватске од СФРЈ.

Па га после одликују због "одбране ћирилице". О Боже!!! То могу само комуњаре.

Убаце и САНУ. Врхунска мимикрија је кад се слабији учини мртвим док опасност не прође. Ови су гори. Они, Академици САНУ, праве се да су живи. Владимир Костић, неприкосновени Бог и Батина САНУ, је заузео становиште:

„У овом тренутку једина политичка мудрост је на који начин са неким елементима достојанства напустити Kосово?“ 

Скоро да је питање шта ће ми ћирилица без Косова и Метохије, и још да ту ћирилицу бране Пуповац и Костић; САНУ и Матица српска са неким елементима достојанства.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА