СКРОМНИ ЉУДИ, НАШИ ХЕРОЈИ

СКРОМНИ ЉУДИ, НАШИ ХЕРОЈИСа првим лахором пролећа које ће нам сасвим извесно стићи по оптимистичким најавама метеоролога за пар недеља, и ја полако излазим из медвеђе депресије.

Ред је да се се овог сунчаног мајског дана подсетимо да међу нама има пуно добрих људи, тако да нисам сам. Из урођене скромности простор блога, који за ову прилику пре може да се зове "влог", препустићу непатвореним, неизвештаченим, ненакинђуреним, људима међу нама, који нису зли и себични већ шире доброту која се сада зове "позитивна енергија".

Елем, ја новосадски Радио Сигнал не слушам из опреза и менталне дисциплине. Музика коју они пуштају, па то је страшно! О чему се ради, објаснио човек од струке:Но, имају они својих луцидних тренутака. Тако имају рубрику "Херој дана". Хероји дана су они међу нама који раде добре ствари, али слабо допире до шире јавности, будући да нас затрпава ботокс и сипорекс. А, уистину, пардон, ваистину, вредни су похвале. Пуно је таквих. Примере нисам изабрао по неком нарочитом критеријуму, већ више да сагледамо ширину душе.

Вреди погледати, мада нисам технички вешт да снимке поставим директно на Јутјуб. Немојте да вам буде тешко да мрднете два пута кажипрстом којим иначе немилице млатите, уђите у линкове, вреди погледати за боље пролеће.

1. ДЕВОЈКЕ ИЗ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ. Припремале се за школско такмичење из пружања прве помоћи и управо тада десила се саобраћајна незгода. Оне су прве притекле у помоћ повређенима.


2. Младић/дечак ако хоћете, који, чим је положио возачки испит, волонтира. Каже да га чини срећним осмех који је видео код оних којима се нашао.https://www.facebook.com/radiosignal/videos/516888155381889/

3. Госпођа у врло поштованим годинама, у деветој деценији, још је активни спортски навијач. Радује се спорту.


4. Човек који чува сећање на 6. април 1941., када је у бомбардовању спаљена Народна библиотека у Београду, тако што сваке године на тај дан остави неколико вредних књига у једној телефонској говорници.

...

Толико од мене што се тиче оптимизма. Претрг'о сам се.

'Ај сад ви, ако се сетите шта сте данас видели око себе.

Срећна Весна!

Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!