Пређи на главни садржај

ЗА ЧАСТ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ (2)


Није се мастило осушило са писаније од јуче, изазване турским арлаукањем од 120 децибела са циганског цирк-плаца постављеном у сиришком спортском центру који би се морао звати "Соколски дом" ако је до спортске традиције, али се зове "Препород" јер примат носи предратна сеоска НВО под котролом КПЈ која никакве везе са спортом није имала али са подривањем српске државе јесте, кад ево нам новости из МЗ Сириг. Елем:

Mesna zajednica Sirig 
Juče u 14:38 · 
Dragi sugrađani, danas je Episkop bački Irinej dodelio Arhijerejsku zahvalnicu Savetu MZ Sirig. Zahvalnicu je uručio vladika Istahije koji je služio današnju slavsku liturgiju.
Srdačan pozdrav
Nebojša Vukadinović
Predsednik MZ Sirig

Не знам шта да кажем. "
Episkop bački Irinej dodelio Arhijerejsku zahvalnicu Savetu MZ Sirig." (???) Они знају зашто; ја не знам.

Једна усхићена постави диван коментар:

Милица Мирић: Небојша, шта би Сириг да Тебе нема?

Питамо се збиља, шта би Сириг без Неше и Дрваре му. О СНС да не говоримо. Сирижани све навалило на Летурђију.У исти мах, Венди је у "Паровима" 'појаснила' незналицама да је Св. Василије Острошки "једна громада", чему је доказ "што и данас доноси приход од милион и по евра".

Па нисам више сигуран. Шта је Св. Василије спрам Громаде Неше са Дрваре. (Није са Дрвара, но са Дрваре, ако је питање.) Као такав је препознат и од Иринеја Бачког.

То се, како раније поменух, и хтело.
...
Не, има правих људи још. Међу њима много омладине. Али, кога брига то са циганског цирк-плаца где људи на гумама могу скакати по 6м. у вис и ловити тако ружичасте слонове у лету разлетелих изнад "Препорода".
Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ


Има неки стари совјетски ратни филм „Туђ међу својима, свој међу туђима“. Тако је некако и са мном.
Лако је било на „Аутономији“ Динка Грухоњића. Тамо је фронт био јасно одређен, знао сам ко ми је непријатељ и како да нападам а како да се браним. Изгледа апсурдно али тамо сам се осећао слободно и писао лако. Негде пред крај, када је било јасно да ће морати да ме банују освануо је (9.12.1914.) и овакав коментар...

Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova....
Сасвим је супротна ситуација када сам међу својима, међу патриотима или, чини се у већој мери, лажним патриотима, у души комунцима. Ту јасног фронта нема, а псина је неограничена. Е ту, где бих по природи ствари требао да се осећам добро (јер „Домовина је тамо где ти је добро“), заправо имам утисак да сам у Лубјан…
ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА(2)
ЗОРАН ЂИНЋИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА„Коме је до морала, нека иде у цркву!“
Све је педантно цензурисано, па не знамо ко је Зорану тата. Штури и никад довољно сигурни подаци Википедије казују да је Зоран Ђинђић (Босански Шамац, 1. августа 1952 — Београд, 12. март 2003) био српски политичар и државник, филозоф и доктор филозофије, један од 13 интелектуалаца који су обновили рад предратне Демократске странке, дугогодишњи председник Демократске странке, градоначелник Београда (1997) и председник Владе Републике Србије (2001—2003). Kао мали, живео је са самохраном мајком Милом, која је радила као кућна помоћница на имању богатунске породице Изетбеговић. Иако рођени у истој кући, судбина их је послала на различите стране. Изетбеговићи су стигли из Београда у Босну, док је Ђинђић отишао из Босне у Београд. Алија се касније у Сарајеву борио за Босну, а Ђинђић у Београду против Србије.

Ђинђиђ је папазјанија Лава Троцког, Стева Крајачића и Романа Абрамовица.

И поред похвала кој…
45 ГОДИНА БЛОКА 45- ОД УТОПИЈЕ ДО ДИСТОПИЈЕ

Насеље Сунца

"Насељем Сунца" назива се у титографској митологији Блок 45 на Новом Београду. Пројекат је требао да послужи као идеал комунистичког прогреса.

Почетком 60-их година Регулационим планом општине Нови Београд предвиђено је да се на подручју села Бежанија изгради стамбени рејон са око 60 000 становника.

Уз саму обалу Саве предвиђена су два стамбена блока (45 и 70), величине од око 115 ха за изградњу око 9000 станова са око 32000 становника.

1965. - Општи југословенски конкурс за добијање идејног урбанистичког решења.

1966. - усвојен је Детаљни урбанистички план блокова 45 и 70 на Новом Београду који је израђен на основу првонаграђеног рада аутора архитеката Ивана Тепеша и В. Гредеља.

1967. - уступљено земљиште за изградњу пословном удружењу „Инпрос“ и ГП „Kомграп“, расписан конкурс за добијање архитектонских решења објеката.

1969. - почело се са изградњом првих објеката у Блоку 45. У потпуности је изграђен је и реализован у тада …