ЗА ЧАСТ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ (2)


Није се мастило осушило са писаније од јуче, изазване турским арлаукањем од 120 децибела са циганског цирк-плаца постављеном у сиришком спортском центру који би се морао звати "Соколски дом" ако је до спортске традиције, али се зове "Препород" јер примат носи предратна сеоска НВО под котролом КПЈ која никакве везе са спортом није имала али са подривањем српске државе јесте, кад ево нам новости из МЗ Сириг. Елем:

Mesna zajednica Sirig 
Juče u 14:38 · 
Dragi sugrađani, danas je Episkop bački Irinej dodelio Arhijerejsku zahvalnicu Savetu MZ Sirig. Zahvalnicu je uručio vladika Istahije koji je služio današnju slavsku liturgiju.
Srdačan pozdrav
Nebojša Vukadinović
Predsednik MZ Sirig

Не знам шта да кажем. "
Episkop bački Irinej dodelio Arhijerejsku zahvalnicu Savetu MZ Sirig." (???) Они знају зашто; ја не знам.

Једна усхићена постави диван коментар:

Милица Мирић: Небојша, шта би Сириг да Тебе нема?

Питамо се збиља, шта би Сириг без Неше и Дрваре му. О СНС да не говоримо. Сирижани све навалило на Летурђију.У исти мах, Венди је у "Паровима" 'појаснила' незналицама да је Св. Василије Острошки "једна громада", чему је доказ "што и данас доноси приход од милион и по евра".

Па нисам више сигуран. Шта је Св. Василије спрам Громаде Неше са Дрваре. (Није са Дрвара, но са Дрваре, ако је питање.) Као такав је препознат и од Иринеја Бачког.

То се, како раније поменух, и хтело.
...
Не, има правих људи још. Међу њима много омладине. Али, кога брига то са циганског цирк-плаца где људи на гумама могу скакати по 6м. у вис и ловити тако ружичасте слонове у лету разлетелих изнад "Препорода".
Коментари

Популарни постови са овог блога