РАЗЛАЗ СА СРПСКИМ КУЛТУРНИМ КЛУБОМ ИЛИ ШТА ЦЕНЗУС УЧИНИ ОД ЉУДИ

РАЗЛАЗ СА СРПСКИМ КУЛТУРНИМ КЛУБОМ

ИЛИ

ШТА ЦЕНЗУС УЧИНИ ОД ЉУДИ

Фото: СКК

Ђорђе Ивковић: Питање СКК-у поводом чланка Жарка Јанковића

Па, најпре, ја сам толико (благовремено) писао на ту тему, да бих мало нових ствари могао изнети, на шта већ нисам указивао.

Друго, многи други су анализирали пост-хашко понашање Војислава Шешеља, али и других наших политичких актера, тако да много непознаница нема.

Напис г. Јанковића је класични спин, агитпроп, и рачунам да је и вама у редакцији то јасно.
Међутим, пошто је Жарко Јанковић “један од оснивача СКК” зар није логично и етички захтевно, да му неко управо од вас, оснивача СКК и одговори? Не да тражите од нас, добровољних и извините на изразу (сувише је израубован, нисам циничан) искрених сарадника СКК, да бранимо идеологију Српског културног клуба од напада подривањем његовог оснивача?!

Мени уистину није јасно шта у опште тражи “верник” СРС у Српском културном клубу? Па то су потпуно инкопатибилне идеологије, бар ако овај Српски културни клуб разумемо као модернизованог настављача традиција Српског културног клуба.

И, везано, ако јесте настављачи традиције и идеје Српског културног клуба, шта ког ђавола траже као аутори ординарни комунисти, који су прогонили и убијали чланове Српског културног клуба? И демократија има јасну границу, поготово када су у питању њене убице.

Срдачан поздрав,
Бата
Оцените ово (14 Гласови)



Жарко Јанковић ·

Поштовани господине Ивковићу,
С обзиром да сте тражили одговор зашто је мој текст објављен и с обзиром на чињеницу да ме директно прозивате у свом допису нашао сам за сходно да Вам одговорим.

Прво да укажем да је срамно, кукавички и уличарски некоме лепити етикете из идеолошке школе из Кумровца типа да сам манипулатор, агитпроп и сл. Ви ниједном једином чињеницом, нити аргументом нисте оспорили нити полемисали о било чему ономе што сам написао у свом тексту. Уместо аргументоване расправе и чињеница Ви сте прибегли дрском, простачком и вулгарно-идеолошком етикетирању попут Наташе Кандић, Соње Бисерко, Борке Павићевић, Соње Лихт, Јелене Милић и осталих сличних Сорошевих идеолога и њихових политичких испостава у виду некадашњег жутог картела захваљујући чијим гласовима и подршци америчког амбасадора су представници коалиције ДСС-Двери и ушли у Скупштину.


Друго, лично спадам међу осниваче СКК и као што Вам је познато међу члановима изворног СКК-а од пре Другог светског рата било је и присталица и чланова тадашњих радикала, као уосталом и других странака и националних и друштвених организација тога времена. Било је ту и демократа, и републиканаца и земљорадника и монархиста, једино није било комуниста и припадника Љотићевог Збора. Са друге стране као оснивач и копредседник СКК имам одређена права и дужности. Заиста не знам ко је Вама дао за право да се бавите уређивачком политиком сајта СКК. Требало би да Вам буде јасно да Ви нисте у прилици да на тако нешто утичете, али ја јесам. Вама је само указана прилика да објављујете своје текстове и запажања, али не и да се мешате у уређивачку политику. Ако Вам се то не допада, широко Вам поље, за Вама и Вашим дописима на овом сајту нико неће заплакати. Имате право на сопствено мишљење, коментаре и ставове, то Вам нико не брани, али немате право да друге нападате, прозивате и вређате зато што се са њиховим ставовима не слажете.


Треће, иако сам члан СРС-а дванаест година у својим текстовима сам још како умео да будем критичан и према руководству и према одлукама странке са којима се нисам слагао. Уосталом, на овом сајту се и налазе ти текстови, па можете и лично у то да се уверите.


Четврто, лично нисам никакав страначко-партијски ''верник'' како ме оптужујете и приказујете у својим болесним фикцијама које настојите да пројектујете на мене, већ сам верник Српске Православне Цркве и православни хришћанин који верује у Христа. Грешник јесам, и то поприличан, али се трудим да будем на Христовом путу.


Пето, с обзиром да Вам се стално привиђају вечите авети комунизма и помињете нечастивог као поштапалицу, морам Вам саопштити да је такав речник, вулгарно пљување по неистомишљеницима, лепљење идеолошких етикета, управо и било карактеристично за титоистички комунизам и његове поклонике, а Ви се управо тако понашате и говорите. Пре бисте требало да пођете од себе и да се упитате да ли је Вама са таквим менталним и идеолошким склопом место на сајту СКК-а уместо што мислите да Ви имате неко самовољно право да одлучујете ко и шта може да се објављује. Ако Вам се ово не допада, слободно можете да престанете да шаљете своје дописе и да на неком другом блогу или сајту покушате да наметнете своје тоталитарне ставове.


И на крају, следећи пут пре него што напишете овакву гомилу несувислог и бесмисленог текста, обавезно проверите да случајно нисте прескочили да узмете прописану терапију.

С поштовањем

Жарко Јанковић

...





Г Јанковићу, Ви јесте Шешељев агитпроп.

Одмах на почетку сте показали да нисте под пуном концентрацијом прочитали шта сам написао, или сте га читали по "Г" систему, знате оно како коњ кад скаче.

Да разјаснимо један можда неспоразум - Мој "напис" који је објављен није напис, већ оно што се зове преписка путем "Инбокса". Дакле, није упућено јавности, већ приватно редакцији (мада ми објављивање у опште не смета) . Кад шаљем напис, то је "прикачено" као документ. Да сам хтео да јавно одговарам, учинио бих то на ФБ страници, где ми је од СТРАНЕ РЕДАКЦИЈЕ понуђено да одговорим на Ваш напис. Дакле, нисам се у конкретном случају првенствено бавио да ли је требало објавити Вашу пашквилу, већ сам одговорио на понуду редакције.

Ж.Јанковић:

"...Заиста не знам ко је Вама дао за право да се бавите уређивачком политиком сајта СКК. Требало би да Вам буде јасно да Ви нисте у прилици да на тако нешто утичете, али ја јесам. Вама је само указана прилика да  објављујете своје текстове и запажања, али не и да се мешате у уређивачку политику...."

Па г. Јанковићу, наравно да није моје да се бавим уређивачком политиком, али Ви чврсто стојите на становишту да не смем ништа ни да питам?

Радикалски, одвећ радикалски.

У осталом, кад већ објављујемо приватне преписке, надам се да неће сметати да објавимо и овај краћи дијалог:

Српски културни клуб 1.7.15.
коме мени

Да ли би Вам одговарало да убудуће самостално постављате своје чланке на наш сајт? Ја сам Вам урадио ауторски налог,о чему би требало да Вам је стигао мејл.
Ви дуго сарађујете са СКК, чланци су Вам оригинални са јасном идејом и због тога имате моје поверење.

Djordje Ivkovic 1.7.15.
коме Српски

Поштовани,
Искрено сам почастван Вашом понудом.
Да сам млађи коју годину, вероватно бих прихватио без размишљања.Међутим, осећам да сам при крају што се хајмо рећи "ауторског"писања тиче.
Питање је колико ће ме оригиналност и јасна идеја држати.
...
Друго, без обзира на поодмакле године, знам да будем импулсиван.
Отуда, чини ми се да је боље да текстови као и до сада прођу редакцијску контролу. Мени чак не би сметало ни делимичне интервенције у самом тексту... Сматрам коначно да редакција треба да контролише комплетну ситуацију. Тако је најбоље...."

Ето, овако смо се дописивали пре мање од годину дана.

Чудо шта цензус учини од људи.

Радикали? Да нећете случајно да тврдите да Шешељевци баштиници предратне Радикалне странке? Хај'те молим Вас, не ачите се. Или да СРС има додирних тачака са Српским културним клубом? Та може ли неко замислити Слободана Јовановића у коалицији са Миром Марковић? Па наравно да је немогуће и замислити. А за Шешеља је то једно од природних стања. Отуда, мој став да су СРС и СКК по идеологијама инкопатибилни је тачан, коликогод Ви беснели.

"Привиђају вам се вечите авети комунизма..." - Привиђају ми се? Па где ви живите г. Јанковићу? Сами сте их набројали неколико. И сами кажете да у СКК никад није било места за комунисте - па ето вам га један, шири се на свакој страни бар једном "прорадом матријала".

Остало што сте писали можете комотно да окачите мачку о реп.

Ја нисам као сарадник дошао код вас непозван. То беше почетком новембара 2011. Од тада је на СКК објављено 64 моја написа (ако се нисам забројао). Природно би било да ако је дошло време разлаза, буде макар уз протоколарно "хвала и свако добро", а не овако како сте Ви г. Јанковићу спровели - блањато па тесато.

Коментари

  1. Ви се нисте разишли са СКК, већ са Жарком Јанковићем, једним од руководилаца. То никако не значи измену Вашег статуса на сајту.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА