СЕГЛАМОВЕ ШВАЉЕ

СЕГЛАМОВЕ ШВАЉЕ 

"Ел' вам сад јасно да сте турски робови?!" - Вучић

Путујући СНС циркус иде Србијом. Не треба да се мучимо питањем ко су у ствари циркузанти у том провинцијалном приказању. Биће да је то публика. Аутобуси, сендвичи, истерани радници, плаћени оперативци, пензионери, комсомолци, пијанице, глупе бабе.

За прилику посете Смедеревском крају отворене су све капије Ковина.

У осталом, што да се замарамо тим нашим јадом који је смешан још само плаћеницима СНС.

У драматичним извештајима о походу Вучићевом мојим завичајем, којом приликом је обишао и Гимназију у којој је мој отац пре 90 година перфектно научио два страна језика, јавља се:

7.45 - Вучић је у пратњи власника компаније "Макарон мода" Сафета Сеглама и председника општине Игора Матковића обишао погон турске компаније који је отворен почетком јула 2017. године и у који је до сада уложено близу три милиона евра.

Танјуг
Сеглам је купио некадашњу конфекцију "Перкон" са 6.600 квадратних метара простора и отворио компанију која тренутно запошљава 124 радника, а према најавама план је да има 400 запослених.

Турска компанија "Серкан текстил" основана је 1997. године и производи дечју, женске и мушку гардеробу за брендиране фирме.
...

Па видите - потписник ових редова је радио у врло сличној фирми - иста бранша, исти број запослених. Разлика је у квалитету. Ми смо доминирали Европом. Јасно је да нисте чули за фирму неугледног назива "Кућна радиност" -Темерин, јер то име је остало из њених почетака. Ако међутим погледате фотографије Аркана и његових "Тигрова" са почетка ратова, били су у ратним комбинезонима какве нико други у тим моментима на свим зараћеним странама није имао. То је био наш модел. Производили смо и радно ("оверал") одело за НИС, модел "Срђан". Нико у Европи није правио ништа слично. То одело је заправо било састављено од две јакне и радног комбинезона, са две капуљаче, све зимско, добро фатирано, повезано са 27 цибзара олити патент затварача. Да додамо да одела за рад на нафтним бушотинама нису обична. Морају бити нарочито отпорна на базе и киселине. Е, ту се појављује "Јумко" из Врања, који такође, по вештини није имао премца у Европи.

Наши производи су били скупи, али по нека јакна и после двадесет година може да се види и на улици или некој радионици.

Не заваравајте се, моја фирма (као и "Јумко") уништена је заједничким комунистичким злочиначким подухватом. Уништили су све, а они остали на површини. 

Колико видимо, Вучићев Сеглам се бави производњом "за брендове". То је као кад налетите на турски "Чивас", па када сркнете, позовете мајку Божју да вас спасе Зозовачом. Дакле, производња фалсификованог квалитета. У тако нешто пристојан државник не улази.

Вучић је успео да мушкарце, потомке оних који су сабљама протерали Турке, утера да буду Сегламове швање.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА