ФАМА ВОЈВОЂАНСКОГ ИДЕНТИТЕТА

ФАМА ВОЈВОЂАНСКОГ ИДЕНТИТЕТА





Гледамо ових дана како марширају заставе Војводином. Заставе су "војвођанерске", сепаратистичке. Манир је карикатурално фашистички.


Истовремено, буја мађарски фашизам у Војводини, који идеолошки негира "војвођанство", али оперативно-политички са "војвођанерима" делује у синергији.



Из приложених фотографија се види која је од две наводно супротстављене војвођанске нео-фашистичке опције потентнија, а која је доња. Назначују ко је чији слуга.
...
 
Ово је моја писанија из 2009.-те године. Тема је невероватно брзи процес распада српске националне свести, који презире и основне законе логичког размишљања. Најава онога што се данас догађа.
.... 

Фама „војвођанског идентитета“ опстаје на парама страних фондација и фанатичном аутошовинизму шаке проданих Срба - немчара, мађарона и потурица.
У позадини се назире мрачна сенка фон Хабзбурга (или Хапсбурга, како се раније писало).


Након објављивања резултата овогодишњег пописа може се видети да је задатак расрбљавања становништва у Војводини доживео потпуни фијаско и поред дуге, агресивне и букачке кампање на коју аутономистичка котерија и стране агентуре нису жалиле ни труда ни долара.


Очекивало би се да се сепаратистички илуминати после оваквог нокаута неће враћати на сцену. Наравно, нисмо толико наивни. Знамо да ће наставити са још већим жаром.

Све што се данас догађа и расправља око Војводине, већ се догађало и већ је расправљено.

Као пример, предочићу пар коментара са већ познатог сепаратистичког гласила „Аутономија.инфо“, коју издржавају влада УСА преко фондације НЕД и влада Војводине преко грбаче пореских платиша. /НАП: И Влада Србије преко Тасовца/ Тема је „војвођански идентитет“. Ако мало боље погледате коментаре на темама, видећете да су испремештани, а многи накнадно избрисани, тако да је скоро немогуће схватити око чега је заправо вођена полемика. И то може бити индиректни доказ да уредништво никако није било задовољно исходом размене мишљења између сепаратиста (углавном смештених у самој редакцији) и нас, обичних читалаца, противника сепаратизма.

Бата

Пошто сви ћуте, празнују, ево ја, докон, да у свом незнању покушам да се снађем. Дакле, у вашим писанијима нисам нашао одговоре на следећа питања:

1. Како је прошао експеримент са „Југословенством“?
2. Шта ће нам „државни апарат“ Војводине да би се извршила децентрализација?
3. Да ли отворена залагања за „ДЕМОНТИРАЊЕ“ СПЦ потпада под санкције Закона против дискриминације?
4. Зашто је будалаштина навести ЧИЊЕНИЦУ да је Војводина и у Прву и у Другу Југославију ушла као најразвијенији њен део (а да је тек касније, во времја „самоуправног социјализма“, изгубила примат на рачун Словеније и Хрватске – а не Србије, која је, чињеница је и то, још горе прошла)?
5. Да ли је Ненад Чанак будала зато што је јавно навео први део предходне констатације?
6. Зашто је Ненад Чанак прећутао други део истине?
7. Зашто је Ненад Чанак објаснио како је (део) система горње поменуте експлоатације функционисао, али је, при томе, прећутао да је то било за време Анта Марковића?
8. Зашто је прећутао да је Анте Марковића имао пуну подршку аутономашке врхушке за системску пљачку Војводине?
9. Цитат."…ДОЂОШИ не могу да се прилагоде на КУЛТУРУ ВИШЕГ СТЕПЕНА, па мрзе и Војводину и нас Војвођане, бацају смеће по улицама, прљају нам градове, исписују увредљиве графите …"(„Ујвидеки“, коментаторка) Зар се овде не ради о класичном шовинизму?
10. Да ли су ружни графити „Србија – Србима“ и „Бандо црвена!“ а лепи „Војводина -војвођанима“ и Бандо црквена!“ ?
11. Да ли су Ненад Чанак, Опачић, Костић… „дођоши“ ?
12. Пре ког датума се требало доселити у Војводину, да би се могао добити сертификат „правог Војвођанина“? /Нап: Да питамо Ненада Чанка када се постаје Војованином, а престаје бити Личанином?/
13. Да ли оба родитеља треба да испуне предходни услов?
14. Ко је „ауторитет“ који ће оверити нечије правоверно војвођанство?
15. У КОЈОЈ ЗЕМЉИ СВЕТА НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ИМАЈУ ВЕЋА ПРАВА НЕГО У СРБИЈИ?
16. У КОЈОЈ ЗЕМЉИ СВЕТА СРБИ ИМАЈУ ИСТА ПРАВА КАО МАЊИНЕ У СРБИЈИ ?
17. Ако вам смета што се „Палма дружио са Бетовеном“ (нап: „Анђелчек“ – „Анђео Чувар“, администратор сајта), зашто вам не смета што у „Влади“ Војводине седи један басаџија (нап: Александар Кравић, ЛСВ)?
18. Смета вам „неписмени“ Веља Илић. А знате ли ко располаже средствима „националног“ инвестиционог фонда Војводине? Ја знам и Боже ме сачувај…
19. Ако су „глупости приче о протеривању било ког човека по националној основи из Војводине“ („Ујвидеки“), како тумачите прогон 400.000 Немаца, и постојање класичног конц-логора у Книћанину? ( При томе, ако поновите „мудрост“ да је за то крив Слободан Милошевић /нап: и то се могло прочитати на сајту „Аутономија“/ и сл., ја могу само да вам поновим да сте за психијатрију).
20. Ко се од нас „великосрба“ овде дичио етничком чистоћом, и ко се од вас војвођанера није дичио?
21. Ако је флоскула да се овде присутни шовинизам према Србима не плаћа из иностранства, што не погледате у горњи десни угао прве стране овога сајта (нап: лого „НЕД“)?
22. „…И то не бих назвао протеривањем – тек прочишћењем загађене Војводине…“ (Став "Аутнономије"). Питање: да ли је ово буквално преписано од Хитлера, или је само последица задојености његовом идеологијом?
23. И опет питање: ко ђе бити „Велики брат“, који ће одредити ко је за „асанацију“ ?
24. Како ћете исто извршити без потока крви? Ја вам због тога говорим да сте потпуни идиоти.
25. Зашто се не борите за реституцију? Када сте чули Ненад Чанак да неког опљује через тога, или гађа штапом?
26. Да ли мађарски захтев за „тростепену аутономију“ иде ка цепању Војводине ?
27. Како мислите да не дате Суботици оно што за себе тражите од Београда?
28. Да ли је то што карте Велике Мађарске (без Војводине) висе по школама, добронамерно спрам исте?
29. Да ли постоји аутохтона војвођанска кошава, или је то обичан ветар који дува подунављем (нап: "Одуваће вас војвођанска кошава" - претња "дођошима" и "великосрбима")?
30. Да ли сам, на ваше изругивање „Пантићевом“ дијалекту, требао да одговорим истом мером, или да поступим како сам поступио – да такво примитивно понашање игноришем као одраз немоћи интелектуално и културно инфериорних/маргиналних типова?
31. Ево и једног питања са других тема: „Ујвидеки“ је устврдио да Војводина даје 45% буџета. На молбу да наведе свој извор тог сазнања „Ујвидеки“ ,бар за сада, ћути. До сада је увек ћутао кад му се поставе питања на која нема одговор.

Нешто касније, на другој теми...

IŠTVAN PASTOR: I dalje miloševićevska politika prema Vojvodini

maj 12 2009

Бата

Г. Пастор, питања за Вас:

- Јесте ли ви Мађар? (Далкле, не признајете „војвођанство“ ?)
- Или сте Војвођанин? (Дакле, нисте Мађар ?)
- Или сте Војвођанин мађарског порекла? ( То подразумева да не признајете и Србију као своју Отаџбину, јер би сте, у том случају, били и Србин мађарског порекла ?)
- Или сте Мађар војвођанског порекла? (Опет не признајете Србију?)
- Или сте све скупа, односно јужно-Мађар у великој Мађарској?
- Или сте спремни да се јавно одрекнете свих ових профашистичких идеја и изјавите да сте грађанин Србије, са правима и обавезама које имају сви други њени грађани?

Наравно, ни на једно питање није било одговора, јер их сепаратисти ни немају. Било је само шовинистичких увреда и провокација.

Што неко написа "Котерију у месо!" Само, ову котерију што не убије, то је ојача. А Срби оклевај
у.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА