ЦРВЕНИ КУРТОНИ

 

 

Модерни академски "антифашисти" нису елита, нису авангарда, они су куртони на погрешном месту.

Историчар Хрвоје Класић : "Млади се не интересују за Сутјеску и Неретву".

Професор Филозофског факултета Јово Бакић: ове године први пут десило да у Студентски парламент са смера социологије уђу десничари, јер је то раније било "резервисано за оне са одељења за историју", а слично се дешава и међу свим младима, јер је на делу "вишедеценијско понирање политичког спектра удесно".

Активисткиња Аида Ћоровић: деца од 16-17 година чувају у центру Београда мурал са ликом хашког осуђеника Ратка Младића. То је сада њихова Сутјеска, њихова Неретва.

У КОМЕНТАРИМА:

Ђорђе Ивковић

"Млади се не интересују за неретву и Сутјеску"?

За шта да се интересују? За тоталне историјске фалсификате? Нису сви дебили у какве би многи волели да обликују нове генерације.

Па ипак, свакодневно и бесомучно смо запљуснути са хиљаду партизанских филмова који су одреда лаж и пропаганда, без трунке истинитости у себи.

Дошли смо до тога да је и наизглед наивна спортско-мелодрамска франшиза "Монтевидео, Бог те видео", потпуни историјски фалсификат по потребама југо-комуниста.

Прва ствар коју ваља апсолвирати је да Вељко Булајић није отац балканске историје. Такође, да су најфреквентнији "историчари" "са ових простора", противници "ревизије историје", (sic!) најобичнији лажови.

Тада ће деца доћи у праву прилику да сазнају и разумеју ко је бранио народ и борио се против фашизма, а ко се отимао за власт и пљачку, газећи преко живих и мртвих и за време рата и после - до потпуне пропасти државе.

Миле и две пруге

@ Ђорђе Ивковић

Наравно да су партизански филмови пропаганда баш као сто је четничка фама од почетка '90их па до дан данас такође одвратна пропаганда. Ни једни ни други се нису борили за слободу колико за власт и своје интересе што је скроз легитимно са њихове стране а идеалисти и невини су гинули као голубови. Јесу четници први кренули против нациста да се боре на овим просторима али су први и прешли на страну нациста у нади да ће им ови помоци да свргну партизански покрет који их је надјачао. Њихова жеља за влашћу и очај их је довео у статус колаборатора па су онда хватали бежанију заједно са најгорим усташама. И ста сада? Па баш као и слуцају партизана једно велико ништа. И једни и други су били ординарни хајдуци који би распарчали сопствену државу као плен како год да окренеш.

Историју пису победници и ја не знам из ког разлога је нама јако тешко да то прихватимо. Јел су партизани победили четнике? Јесу, значи историја је њихова. Јел су нас '90их Хрвати победили у РСK? Јесу, знаћи историја је њихова. Јел су нас Албанци победили на сред KиМ? Јесу, опет историја је на њиховој страни баш онако како је историја на нашој страни у Првом Светском рату, у устанцима против Османлијског царства и свим осталим победама у прошлости до којих смо дошли тако сто су наси преци дали своје животе самовољно или принудно.

Једноставно то је тако и тако ће и бити док се овај свет не промени.

Ђорђе Ивковић:

@ Миле и две пруге

Поштовани, ништа од онога што сте написали није тачно и ништа није у контакту са логиком.

Ви сте архетип, манекен шта су комунистички инжињери главе урадили милионима људи.

То је страшно.

Пресна је лаж да се ЈВуО није борио против окупатора након 1941. Јесте, борио се против окупатора и није махао белим заставама пред непријатељем као комунисти у Црној Гори и на Неретви. Али, Ви сте поверовали у ту пресну лаж, и нисте се потрудили да се те заблуде ослободите иако је то лако могуће.

По "школи лупетања" којој и Ви припадате, комунисти су победили у грађанском рату, владали су Југославијом, али су ратове деведесетих изгубили Срби. А где су у тој поразној причи владајући комунисти? Имали државу, изгубили државу, али нису изгубили рат?! И ево их, опет они пишу историју, иако су у ратним вихорима изгубили државу којом су владали?!

Ваша теза да се морамо покорити "истини" коју намеће победник је добра за идиоте.

Ни Ви не спорите да је комунистичка интерпретација историје лажна.

Слободан човек здравог разума се неће покорити историји и идеологији коју му намеће окупатор, белосветске и околне фашистичке хуље и доказани домаћи лажови.

Слободан човек је поносан и у победи и у поразу. Слободан човек "може да погледа у очи Победи и Поразу/ И да, непоколебљив, утера и једно и друго у лаж".

То дакле не важи за комунисте, па ни за Вас.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА