ГОДИНА КОЈУ ЈЕ ПОЈЕЛА ЏЕЈ-КЕЈ



[Слика: karleusa.jpg]


АРХИВА Бр. 19.
21-01-11.


ЏЕЈ-КЕЈ баца Србију под штиклу.

Својим реским ударцима растура све конзервативно и националистичко што дође на дохват оштрог косира њених колумни. О фејсбуку да не причамо.

/НАП за неупућене: У то време Ј. Карлеуша се прочула по бритким левичарским колумнама које је писала у листу "Курир". Тада се прославила констатацијом "Мозак је мој полни орган!". Сумња се међутим да је писац из сенке тих колумни Џеј-Кеј био славни Светислав Басара. Када су гласине почеле да добијају на снази, Џеј-Кеј је изненада прекинула своје журналистичко ангажовање. Када ће му се вратити за сада се не види./


Она се храбро и без остатка ставља се на страну угњетене геј-популације.

Одушевљена геј-популација оличена у угледном удружењу “Loud & Queer” јој додељује годишњу награду за подршку геј популацији. Свечана академија тим поводом одржана је у престижном клубу “Havana”. У бјеседи приликом примања угледног признања ЏЕЈ-КЕЈ је изјавила да је ове године академија андерграунд, али ће догодине бити свенародна фешта. Док се то не догоди, дала је тврду веру, она ће шиљбочити на мртвој стражи очувања геј-правица.

/Догодине пред црквом Светог Марка!/


ЏЕЈ-КЕЈ пише књигу.

ЏЕЈ-КЕЈ је одбила да учествује у такмичењу за „Оскара-популарности“ у категорији „фолк-музике“, јер се тај жанр не може довољно презирати колико заслужује. Само неко музички необразован и нестручан може да уврсти Јеленин рад у фолк категорију. Поготово за годину у којој је Јелена промовисала ултрамодерни електро-поп звук.

ЏЕЈ-КЕЈ повраћа на сам помен „патриотизма“.

Религију презире. Воли и диви се Чеди Јовановићу. Љуби га.

Када се довољно изгради, биће политичарка.

Ваљда у очајној немоћи, гледајући управо ову сјајну звезду како се уздиже изнад нас, М. Бећковић је написао:

Нема нам спаса
Док се ложимо на славски колач
Небеско царства
(sic)
Еп & гусле
(Sic Sic)
И сличан бљак и bull shit
Тзв Свети Сава
Немој молим те
Још и то
Нећи да будем на тако лошем трипу
Његош Обилић
Принцип и већ како се зову
Сви ти килери
Убице
Нацоши и варвари
Ма дај
Fuckin
Зло ми је од тога
То није мој бизнис
Србадијо сиши
Жглавни га
Get a job
(Није John случајно Walker)
Ћирилица
Марш бре
Воздра
Матица српска
Никад чуо/ла
Не откидам на фуш
Треш/шуфт
Шуферице/шлемове
Митове/легенде
Јефтине флоскуле
И сав тај ex и ретро
Deep shit
Etc etc etc
Јее
Какве будале
То ме изритми


Па ко је такву не би волео?!

Дефинитивно, њени идеолошки и морално-политички ставови је промовишу у неприкосновену диву звука двадесет првог века.

Њен крик помера Васељену!

MTV плаче за њом! Зашто је више не намоле да репрезентује Србију на „Евро-сонгу“?

Фасцинирани блогери Б92 је топло препоручују као идеал за идентификацију дечацима и девојчицама. ЏЕЈ-КЕЈ је поп-икона која жртвама транзиције нуди идеалан модел. Уместо да прихвати патријархални образац смерних удавача, Јелена Карлеуша практично реализује феминистичку доктрину женске субјективности: она је самастална, еманципована, пуног чекмеџета и, што је најважније, далеко од сваког националног аутизма.

Куд ћете више? Шта може боље?

Кад се, међутим, суочите са њеном биографијом и њеним радом, не можете видети ни чути ништа сем фуш треш/шуфт и крештање.

Ова другосрбијанска ченгија, силиконски Коча Поповић, изритмљени музички надреалиста, управо је прототип свега чега се наша освешћена, проеуропска, урбаносувремена елита наводно грози.

Довољно је споменути њене романсе са извесним контроверзним бизнисменом из срамних деведесетих, пок. Г. Чандом ( док му није стигла катул-бутулија) и млађахним К., док није морао тетки по лек. О музичком опусу нека суде психијатри и стручњаци за плагијате, те електричари високог напона.

Ако шире погледамо, онда можемо слободно констатовати да је на Б92 бачена прва будала на сто, те да су тамо остали непревазиђени рекорди у подригивању и прдењу. Хероји ових „ријалитија“ су управо „урбани ликови“ по модли „круга двојке“. И у свим другим дисциплинама простачења, тешко да имају конкуренције. Узмите за пример само како пишу новинари „е-новина“ или „Слободне Војводине“...итд.

Српска елита је дуго уништавана док није докрајчена. Ови што су их заменили, та модерна елита, сад се шире престоним српским градом хвалишући се да су баш они "роџени Београџани", даље од сплава и техеранског јодловања не могу. Таква им генетика. Зато ће ЏЕЈ-КЕЈ бити министар иностраних дела. Бољу рибу за тај посао они немају.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ