ВУЧИЋЕВА БУМЕРАНГ ПОЛИТИКА


Вучић дочекује Ликашенка

Након децембарског коринђања чудновате опозиције због Рио Тинта, Вучић се тактички повукао. Зелена опозиција је прогласила победу. Свака нова вест потом је међутим показивала да ни њему ни хордама хуманоида који га следе није на крај извитоперене памети да било шта поправе у свом велеиздајничком, корумпираном, деструктивном владању Србијом.

Забележићемо, promemoria, неколико вести које скупа означавају упропаститељско режимско дурање "на европском путу".

 Combined Resolve 16

 


10. дец. 2021 - Припадници Војске Србије учествују на међународној вежби "Здружени одговор 16" (Combined Resolve 16), која се од 6. до 20. децембра одржава у мултинационалном центру за обуку "Хоенфелс" у Немачкој, саопштило је Министарство одбране.

На вежби, коју су организовале Европска и Афричка команда Оружаних снага Сједињених Америчких Држава, учествовали су пешадијски вод и вод војне полиције из састава Војске Србије, заједно са око 4600 припадника оружаних снага десет других земаља.

ВОЈНИЦИ СРБИЈЕ У НЕМАЧKОЈ: Српска пешадија показала зубе, задатак извршен.

Коме је шака наших преторијанаца показивала зубало? Чиме њихово учешће под командом доказаних наших вишеструких непријатеља доприноси националној безбедности?

Што се тиче народног расположења према НАТО-у и чланству у НАТО-у, две трећине (80%) грађана не подржава чланство у НАТО-у, 15% не би гласало, док би сваки 20 грађанин (5%) био за улазак Србије у НАТО.

Никакву корист од НАТО ми не можемо имати. Бићемо само топовско месо за њихове умоболне ратове. Па ипак, режим упорно утапа српску војску у НАТО сустав. Приступање НАТО је вертикала Вучићеве политике. Зашто је тако? То је цена опстанка на власти.

Утицај зрачења на сабласну Јелену Милић 

Фото: Твитер/Стање Ствари

Јелена Милић је постала чувена по лупетању. "Осиромашени уранијум је здрав" (овде), "Ја сам из лозе Тарабића" (овде).

Без обзира на хистерију у небулозу, познати амерички портал Политико уврстио је Јелену Милић у узан круг политичких личности које ће „обликовати и мењати европску политику“. „Она је једна од најгласнијих заговорница чланства у Европској унији и НАТО и вероватно најгласнији критичар руског утицаја у земљи“, навео је Политико.

Чувена је била по својој јуначкој борби против Вучића и његове "националистичке" политике.

Директорка Центра за евроатлантске студије Јелена Милић још једном је усталасала јавност у Србији када је протеклог викенда демонстративно напустила емисију на ТВ Пинку у којој је учествовала заједно са премијером Александром Вучићем.Емисију је напустила након што јој је Вучић рекао да мисли да њена политика „не доноси добро Србији“ и да је све што је рекла „против интереса Србије“. Председник Владе је на такав гест реаговао поруком: „Ћао, пријатно и све вам најбоље желим“, уз опаску „комедија и трагикомедија“, док је водитељка Јована Јоксимовић гледаоцима на крају емисије открила да је Милић пре емитовања рекла да ће у једном тренутку напустити студио.

Мало време затим постојало, кад оно међутим.

– Нови амбасадор Србије у Загребу биће Јелена Милић. Вучић је аминовао њен одлазак, чека се само агреман власти из Загреба. Јелена Милић најбољи је доказ да су лапрдање, етикетирање неистомишљеника и говор мржње у Вучићевој Србији најбоље препоруке за амбасадора(овде).

Милићка завршила студије у шестој деценији живота.
Не може се више у дипломатију са средњом техничком школом.


Шта се то променило у Вучићевом карактеру у његовом вожденију Србаљах ми нисмо доконали. Кад је, по Вучићевом мњењу, Милићкина политика почела да доноси добро Србији? Не верујемо ни да Јелена својеразумски спознала Његову тајну визију. Нешто је озрачило, то ће бити. За Вучића је лако сконтати, он добро слуша. Ми стојимо на становишту да им је објашњено да "заједно могу остварити велике снове". Испоставило се да је нама чудна процена "Политико" на месту.

И тако, ругале се руге, па постале друге. Нека нам је Бог упомоћи са њом тамо. Не чак ни зато што није способна да се бави тешким дипломатским занатом, већ зато што ћемо преко ње служити за циркус и спрдачину.

Мали доктор међу плагијаторима

Синиша Мали, каваљер ордена Великомученика Крагујевачких првог степена
Извор: Инстаграм Синиша Мали, gminfo.rs


Синиша Мали и плагијат: Сенат поништио докторат министра финансија (овде) Мали након поништавања доктората: Одлука је политичка, на најбољи могући начин користим знање (овде). Синиша Мали има пуно поверење у ауторе свог доктората.

Истина, није Србија изузетак по аферама овог типа. Сличне непријатности су се дешавале владама у Немачкој, Аустрији, Словенији, Мађарској, Хрватској... Али, у тим земљама министар је подносио оставку, обично и не чекајући формално своје академско срамоћење.

Дела Синише Малог, поносног наследника Др. Лазе Пачуа. Извор

Председник Србије Александар Вучић рекао је касније да ће Мали платити „политичку цену" (овде), али је раније најавио да Мали остаје у Влади Србије.

Вучић ће дакле Синишу Малог само покарати због лошег преписивања. Шта би друго? Нису му сметале све афере несуђеног доктора, сигурно због неке тривијалије се неће одрицати свог финансијског консиљереа.

У Србији министар Љиљана Чолић је 2004. принуђена да поднесе оставку јер није дозвољавала да се у школама Дарвинова теорија третира као најсветија догма. За то следи удаљење из Владе, за сва неваљалства и прљавштине акумулиране у лику и делу Синише Малог, следи грдња од председника.

Тако изгледа у пракси напредњачка правна држава и пристојна Србија.

Ко тебе хлебом ти њега санкцијама

Србија се придружила новом пакету санкција ЕУ против Белорусије. Почетком децембра ЕУ је објавила да уводи нове санкције против Белорусије. То је већ пети санкциони пакет од прошлогодишњих председничких избора у Белорусији након којих су у земљи почели протести. На новој санкционој листи ЕУ против Белорусије нашло се 17 физичких лица и 11 организација. На „црној листи“ ЕУ за Белорусију до сада су се нашла укупно 183 физичка лица и 26 организација.

Ивица Дачић поводом санкција Белорусији: Не можете по свим питањима да се не слажете са Бриселом ако желите у ЕУ. Београд жели даљи развој односа са Белорусијом.

Србија истовремено санкционише Лукашенка и вежба са војском Белорусије (овде). Србија учествује на трилатералној вежби “Словенско братство 2021” са Русијом и Белорусијом иако се придружила Декларацији Европске уније (ЕУ) о осуди преусмеравања Рајанеровог авиона у Минск и хапшења новинара Романа Проташевича.

За разлику од прошле године, када је Београд отказао учешће на овим руско-белоруско-српским вежбама јер су се одржавале у Белорусији у тренутку када је ту земљу потресала политичка криза након председничких избора, сада око 100 припадника Војске Србије учествује на вежби „Словенско братство 2021“ која се ове године одржава у Русији.

Беше некад (2017): Војна вежба "Словенско братство"

Лукашенко није било ко, него човек који је био овде 1999, подржавао наш народ. Председник мале и слабе Белорусије дође и да подршку режиму и влади у којој је био и садашњи наш окупациони гаулајтер и немачки подрепаш. Њих лично је подржао. И онда му наш гаулајтер забије нож у леђа. У наше име и за наше добро.

И то се зове "политиком"?

Верује ли неко да нам нешто помаже за улазак у ЕУ што смо увели санкције Белорусији, чак и ако знамо куд би да уђемо и зашто?

Ко год је је нама забадао нож у леђа, а у томе имамо дуго и богато искуство, правдао се идентично као Дачић, уз наглашени сладуњави цинизам да "Београд жели даљи развој односа са Белорусијом".

Па ипак, наши врховни стратег би и мало да седи на две столице. Хоће да буде лукав. "Зна Баја шта ради", ту лукавост покушава себи Вучић да припише, само што је његова лукавост без садржине и коначног циља.

Вучић се заправо плашио све јачег притиска Запада (овде). Нада се - ако он уведе санкције Лукашенку, Бајден ће њега помиловати. Ако људи из најближег његовог окружења буду стављени на "црну листу" у току предизборне кампање, одмах губи 30% верних гласача. За почетак. Не, никако му се то не свиђа.

Србија у овом покеру сигурно губи на свим фронтовима, све ће нам се као бумеранг вратити. Али, гледаће Вучић да се благовремено извуче уз разумну контролу штете и то ће бити довољно. За њега и његове.

Кад са стидом сагледамо колико малих хуља подржава хуљу од 150 кила у тој бедној, кукавичкој слугерањској "политици", нема шта да се закључи него боље да нас нема, да нас овако дословне нуле не срамоте.

У ходнику дистопије

Пут у ТЕНТ

11. 11. 2021. ВУЧИЋ ОБИШАО ТЕНТ: Имаћемо довољно гаса и струје, овде ће се производити 1.300 мегавата енергије

Гувернерка НБС Јоргованка Табаковић: „Од октобра до јуче, НИС, Србијагас и ЕПС заједно су нето купили преко пола милијарде евра девизних средстава за увоз енергената. До краја децембра треба, по информацијама које данас имамо, да купе још 250 милиона евра“.

20. дец 2021. Снег, блато и угаљ - шта је уздрмало ЕПС? Експлозија у постројењу за сушење угља у Kолубари претходне ноћи не угрожава систем, тврде у ЕПС-у. Ових дана највећа српска енергетска компанија имала је више криза.

Вулин: Ко је „млео блато да би саботирао Вучића“ ?

Вучић директору ЕПС-а: Мићо, до Нове године стабилизација, па нешто друго да радиш.

Мића

Енергетски систем доживео је пораз једнак оном из 1999, тада су падале бомбе, 2014, тада је падала стогодишња киша, а сада је пао први снег.

Председник Србије нам је објаснио и како смо завршили у блату. Док надлежна министарка поручује да ће енергетска криза да потраје, стручна јавност нема дилему да енергетски систем у Србији заснован на угљу није ни чист, ни поуздан, ни одржив, ни стабилан. Стручњаци објашњавају да Србија данас не може да има ни онолико количина, ни онако квалитетног угља, као када су 1970. отворени копови – сносимо последице јер нам укупна енергетика, као нигде у Европи, зависи од 51 одсто лошег угља.

Без коментара.

Шта ће бити са Рио Тинтом?

Неће га запалити.

Александар Вучић: Док сам ја на власи Рио Тинто остаје. (овде)

Имамо право да уништавамо животе већег броја људи него што је било предвиђено првобитним плановима.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА