Пређи на главни садржај

ВУЧИЋ vs. МАНГУПИ ИЗ СОПСТВЕНИХ РЕДОВА


Гласници јављљају са тајних фрекфенција да се спрема што досада никада не беше на Западном Балкану.

Пред парламентарне и локалне изборе на пролеће Вучић најављује велико кадровско проветравање странке. Велики Вођа, илити српски Duce, запретио да ће да дисциплинује СНС.

Уз то зна да пучина воли када „падају главе“ на гиљотини. Ето носеће изборне платформе, на којој ће Duce превести на другу обалу сво своје ђубре.

Ако је веровати најавама председника Александра Вучића у Влади би након избора могао да остане само један од дванаест актуелних министара које је поставила Српска напредна странка. Промене ће наводно обухватити и сам врх партије. Млади би, како је најављено, требало да заузму најмање 30 места на врху листе напредњака за парламентарне изборе.
У склопу тог кадровског подмлађивања очекује се формирање фондације „Брана Црнчевић“, која би по Вучићевим речима „требало да буде наша фондација ‘Kонрад Аденауер’“, по узору на ту фондацију немачких Демохришћана.

Наравно, у опште се не поставља питање зашто би Вучић мењао Владу кад, управо по његовим тврдњама, нисмо имали бољу у историји?

Зашто би мењао врх странке, кад тако суверено доминирају?

Сасвим узгред - постојала је Политичка школа у Кумровцу из које је запаћен сав морални гној савременог Западног Балкана, тако да окаснела "Конрад Аденауер фондација" још има некавог ефекта у СПЦ.

Типично блебетање "мејнстрим" политичких аналитичара је да "Вучић и даље може бити безбрижан када је реч о подршци старијих и мање образованих људи из руралних средина, али да је његов велики проблем „што све више улази у конфликт са образованијом и урбанијом Србијом". То су будалаштине. Зашто буцмасти мудраци са државних јасли не направе компаративну анализу и не провере колико је Вучићево бирачко тело још увек у души титоистичко? Није резервоар подршке вучићевштине обавезно међу старима и глупима, већ међу фактичким титословенима, који не виде Србију друкчије већ као неправедно смањену СФРЈ. Лако је са 3000 убогих баба и деда из опустеле Бабушнице, померите ви мозак пола Београда ако можете. Отуда, Вучић може да реши "конфликт са обарзованијом и урбанијом Србијом" са мало губитака, ако такав конфликт суштински у опште постоји.

Не кажемо да трење није присутно. Долфуса, највећег аустријског фашисту убили су аустријски нацисти. Такав, само далеко млитавији, сукоб постоји и код нас - тај сукоб је око још више истога. Шта Вучић ради што није из дискурса "образованије и урбаније Србије"? Па ништа. Али, овај феномен, који од Србије прави душегупку, није у фокусу аналитичара. Зато што су одреда "кумровачки ђаци".

Још ће нам буцмасти али слабовиди аналитикуси указати да „постоји одређено незадовољство међу грађанима радом Владе, министара, или градских служби, и сада се њима шаље порука да ће се то поправити, да ће неки људи да оду, а неки бољи ће да дођу“.

Зашто аналитикуси не дефинишу то "одређено незадовољство", сем оног подразумеваног - када је у питању плен претендената из квази-опозиције који сматрају да су довољно били фикус, па треба да се награди њихово прегнуће "у интересу грађана"?

Неки други лажу сами себе. Они су уверени да је СНС "некада имао национално језгро", па је оно волшебно уништено.

СНС никада није имао "национално језгро". Ни у прошлом ни у овом веку. Онда беху "црвени четници", сада су "жути партизани".

Узгред да напоменемо, није Вучић ни властан да мења министре. Али, може му се, док је покоран "западним пријатељима".

Нема говора ни о каквој "чистки".

Прво, нећемо добити боље министре јер да су бољи, не би били у СНС.

Друго, не мисли ли ваљда неко да ће Вучић поставити људе који су одлучни да се мешају у свој посао?

Треће, мера његове одлучности би била смена премијера - Ане Брнабић, али биће да је он није ни постављао па се не пита ни за смену. Може Брнабићка да оде из неког разлога са те позиције, али ту један разлог није ни од каквог значаја - што није способна за премијера. Ако икада буде замењена, са сигурношћу рачунајте да ће на то место доћи неко још гори, неко још више веран Западу и још мањи родољуб.

Да питамо: Да ли су гласачи СНС знали раније за Ану Брнабић? Да ли би гласали за њу, а да не знају да је дилу са Вучићем? Ама, никада! Ко гласа за такву, непријатељ је србства - рекли би! Али, сада знају да су у вези и погинуће за њу.

Четврто, јесу ли угрожени политички лидери и дилери националних мањина? Ма какви. једино у новом мешању карата очекујте да Тарзан Јовановић добије ресор екологије, а Nafi Çegrani ресор Европских интеграција.

Пето, неће се радити о "чистки", већ ротацији. Не мислите ваљда да ће се један министар вратити да води финансије у СРЗ "Јабука", дуги да се врати у Сремску Митровицу за неког ћату, итд?

Разумемо, има много гладних гуштера, па је потребна пометња. Но, то се у свим властима дешава.

Кључно је да је детектован је револт у народу због претераног броја прекодринских кадрова, што је постала озбиљна претња Вучићевој "стабилократији". То се обахатило, а нико не сме гласно да каже. Отуда, Вучић ће вероватно ићи на неко уравнотежење. У следећем периоду пред нама су велике издаје и продаје државе, па је упутно да састав Владе буде такав да се "дубока држава" не окрњи.

Нема јасног објашњења зашто је јавно мњење већински против свих политика које спроводи Вучић са својим режимлијама и под руководством странаца, а ипак здушно гласа за Вучића?

Ми себе лажемо. Зашто Србију не назовемо Југославија, и већина ће бити срећна до смрти. Нека та држава буде као Београдски пашалук, и опет ће бити срећни. Паковаће децу у авион са последњег аеродрома, и даље ће клицати Југославији!

То је оно наше. Вучић то разуме. Њему и Вулину ће увек бити добро. Да дођемо ја и моји, не би им било добро. Тито им је направио ситуацију. Сви то знамо, али нисмо ради да кажемо. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ


Има неки стари совјетски ратни филм „Туђ међу својима, свој међу туђима“. Тако је некако и са мном.
Лако је било на „Аутономији“ Динка Грухоњића. Тамо је фронт био јасно одређен, знао сам ко ми је непријатељ и како да нападам а како да се браним. Изгледа апсурдно али тамо сам се осећао слободно и писао лако. Негде пред крај, када је било јасно да ће морати да ме банују освануо је (9.12.1914.) и овакав коментар...

Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova....
Сасвим је супротна ситуација када сам међу својима, међу патриотима или, чини се у већој мери, лажним патриотима, у души комунцима. Ту јасног фронта нема, а псина је неограничена. Е ту, где бих по природи ствари требао да се осећам добро (јер „Домовина је тамо где ти је добро“), заправо имам утисак да сам у Лубјан…
ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА(2)
ЗОРАН ЂИНЋИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА„Коме је до морала, нека иде у цркву!“
Све је педантно цензурисано, па не знамо ко је Зорану тата. Штури и никад довољно сигурни подаци Википедије казују да је Зоран Ђинђић (Босански Шамац, 1. августа 1952 — Београд, 12. март 2003) био српски политичар и државник, филозоф и доктор филозофије, један од 13 интелектуалаца који су обновили рад предратне Демократске странке, дугогодишњи председник Демократске странке, градоначелник Београда (1997) и председник Владе Републике Србије (2001—2003). Kао мали, живео је са самохраном мајком Милом, која је радила као кућна помоћница на имању богатунске породице Изетбеговић. Иако рођени у истој кући, судбина их је послала на различите стране. Изетбеговићи су стигли из Београда у Босну, док је Ђинђић отишао из Босне у Београд. Алија се касније у Сарајеву борио за Босну, а Ђинђић у Београду против Србије.

Ђинђиђ је папазјанија Лава Троцког, Стева Крајачића и Романа Абрамовица.

И поред похвала кој…
45 ГОДИНА БЛОКА 45- ОД УТОПИЈЕ ДО ДИСТОПИЈЕ

Насеље Сунца

"Насељем Сунца" назива се у титографској митологији Блок 45 на Новом Београду. Пројекат је требао да послужи као идеал комунистичког прогреса.

Почетком 60-их година Регулационим планом општине Нови Београд предвиђено је да се на подручју села Бежанија изгради стамбени рејон са око 60 000 становника.

Уз саму обалу Саве предвиђена су два стамбена блока (45 и 70), величине од око 115 ха за изградњу око 9000 станова са око 32000 становника.

1965. - Општи југословенски конкурс за добијање идејног урбанистичког решења.

1966. - усвојен је Детаљни урбанистички план блокова 45 и 70 на Новом Београду који је израђен на основу првонаграђеног рада аутора архитеката Ивана Тепеша и В. Гредеља.

1967. - уступљено земљиште за изградњу пословном удружењу „Инпрос“ и ГП „Kомграп“, расписан конкурс за добијање архитектонских решења објеката.

1969. - почело се са изградњом првих објеката у Блоку 45. У потпуности је изграђен је и реализован у тада …