НОВОСРПСКО ВЕЛИЧАЊЕ И ПРЕЗИРАЊЕ ДРЖАВНИЧКЕ СКРОМНОСТИ

НОВОСРПСКО ВЕЛИЧАЊЕ И ПРЕЗИРАЊЕ ДРЖАВНИЧКЕ СКРОМНОСТИ



Ових дана појавиле су се фотографије нашег државника Војислава Коштунице из самоуслуге. Сви људи иду у продавнице, па тако и он. Чега би ту требало бити необичног? Можда, да иза њега иду два ћелава билмеза као обезбеђење од народа. Онда би било блесаво, јер је простије да ћелави билмези са списком оду у куповину. Тако би био смањен ризик од атентата али повећан од крађе у маркету.

Проблем је што у Срба влада биполарни поремећај. Оно што је добро када је далеко, то сматрамо за зло како је међу нама. Волимо демагогију.

Па да размотримо два примера:

Махмуд Ахмадинеџад, Иран


Бивши ирански предсједник Махмуд Ахмадинеџад, након што је осам година водио државу и након избора управљање Ираном препустио новом председнику Хасану Роханију, сада ради као учитељ.

На страну што је његово вођење државе било да кажемо "компликовано". Није наше у осталом да се бавимо шпијунским диловима на Средњем истоку. 

За осам година мандата, као председник Ирана, Ахмадинеџад није добијао плату из државног буџета, већ је живео од учитељске плате.

Током председавања није иницирао доношење закона по коме би као “екс-председник” примао знатно већу, државничку пензију.

Вратио се да ради као наставник, а на посао иде аутобусом.

Негде тврде да се бави овчарством, но то је исто.

И онда, поставе нам новинари питање: Шта мислите, да ли ће се неко од босанских или српских или било ко од државних функционера са ових простора вратити професији, уколико је, уопште, име? (Питање цитирамо из новина).

Овај Махмуд је недвосмислени муслимански екстремиста који би нас све подавио као пилиће, али му је Кур'анска такија (муслиманско право да лажу ако је у интересу ислама) широко отворила врата код нас. Па уз то, веже се за латино-америчке левичаре. Замислите Че Гевару и Бин Ладена? Изгледа немогуће, али у животу паше.


Ето га муслимански милитантни фундаменталиста и социјалиста на истој врпци. Чек, да ти објасним - није оно што видиш. Типичан швалерски изговор.

Па ипак, према овом муслиманском екстремисти, због животне скромности у нас је имао неподељене симпатије.


Хосе Алберто Мухика Kордано - Уругвај


Председник Уругваја Хозе Мухика важи за најскромнијег председник на свету, он од своје плате, која износи 12.500 долара, са себе задржава 1.250 долара, све остало даје у добротворне сврхе и то му је донело надимак "најсиромашнији председник на свету".

Ове године, Мухика је одлучио да крене у легализацију контролисане продаје марихуане под контролом државе како би борба против злочина везаних за трговину дроге, била ефикаснија. Он је рекао да ће исто тражити од светских вођа.

И, мислите да је Мухика социјалиста? Јесте у срцу али не и у мозгу.
 
Шта је урадио социјалиста Мухика?

Вјерујем да морамо фаворизирати капитализам, тако да се његови котачи наставе окретати. И онда одређену квоту ресурса дати најслабијима. Али, не смијемо га парализирати", рекао је Јосе Мујица, бивши уругвајски предсједник пред крај свога мандата лани у интервјуу за Фортуне магазин.

Ове су ријечи звучале невјеројатно за једног бившег комунистичког герилца, човјека који је водио борбу 1960-их против тада репресивне десне уругвајске владе, човјека који ће поносно рећи да му је узор Цхе Гуевара и који још увијек цијени Kубанску револуцију. Међутим, управо тијеком његовог 5-годишњег мандата Уругвај се трансформирао у здраву тржишну економију проглашену за "најлакше пословање у регији". Дакле, Мујица је био марксист у срцу који је схватио да без ослобађања тржишта нема просперитета.

Тијеком протеклих 10-ак година Уругвај је постао најбрже растућа економија у Јужној Америци. Прије 3 године биљежио је раст БДП-а од чак 9 посто. Земља са само 3,4 милијуна становника тако је прешишала велике сусједе као што су Бразил и Аргентина. Не заборавимо да су у то вријеме бројне латиноамеричке земље, изузевши Чиле и Боливију, још увијек биле окренуте социјализму. Уругвај је ослободио тржиште, пустио произвођачима и купцима креирање цијена, отворио границе за вањске улагаче и резултати су долазили сами од себе. Након велике кризе почетком 2000-их, већи дио становништва извукао се из сиромаштва.

За вријеме Мујициног мандата Уругвај је потпуно легализирао марихуану, заправо то је била прва држава која је то учинила. Њихови проблеми с дрогама тиме нису нестали, али је учињено пуно да се растерети затворски сустав и спаси многе људе од кажњавања.

Осим тога, потписан је и економски споразум о тржишној размјени с САД-ом који за овако малу економију значи пуно.

И то је кључ: Зато је тако популаран у свету, не зао што знојан чека у смрдљивој чекаоници на преглед срца.

Ради за капиталисту и пржи џокавац, одлична просперитетна марксистичка идеологија.

Невероватно, али испало је да је због џокаваца избио грађански рат, пошто је све остало исто.

Нама се чини да ће тако нестати Уругвајаца, али да ће бити стабилна хомо-фаберска држава пуна дима, не сумњамо.

Како се нико, ама баш нико, у овој Србији није побунио или негативно позиционирао према овако дволичној политици Мухике? Пуши дрогу, служи Америци и дери се да си левичар? То је левичарски концепт владајући и у нас.

Само, за наше левичаре Мухика је будааала.


Војислав Коштуница

Војислав коштуница /извор Све вести/

Коштуница је човек који је спасао Србију од вулгарних титоиста на челу са Милошевићем. Свео дуг Србије на историјски минимум, мање од осам милијарди евра. Ослободио нас ММФ. Учврстио везе са Русијом и Републиком Српском. Изборио се да Србија има Устав. Пошто је већина хтела да будемо пучина под влашћу туђина, тихо се повукао из политике.

Па, да ли имамо исти однос према скромном Коштуници као и према људима који лично скромно живе, али ни благе везе немају с нама, сем можда преко неких муџахедина?

Гле обрта! Колико волимо Мухику и Ахманбинеџада, толико је мржња према Коштуници огромна и неконтролисана.

01.08.2019. - "Главни кривац за напад на америчку амбасаду у Београду је бивши премијер Србије Војислав Kоштуница. 


KОШТУНИЦА У ВЕЗИ С ВЕСНОМ ПЕШИЋ: Некадашњи председник Србије и и премијер Војислав Kоштуница недавно се оженио, а сада је откривено да је у вези са социолошкињоим и бившом политичарком ... (Војислав Коштуница има 75 година).


ШЕШЕЉ: 12.07.2019. - Паљење џамије. Голубовић је радио под диригентском палицом Александра Никитовића, тадашњег шефа кабинета Војислава Kоштунице.


Kоштуница је сублимирао најгоре особине политичке Србије. Те особине преузео је од централне личности ауторитарне епохе, не обазирући се на његову политичку и личну судбину, нити на судбину његових жртава. Владавина Kоштунице потекла је, уосталом, из капитала и синергије балканског касапина и његове олигархије. Из синергије комунизма, религије и национализма. Њена нова политичка платформа исписана је 12. марта 2003. Њена идеологија је у мизантропији и клептократији владајуће коалиције, политичка будућност у новом изолационизму који ће Србију вероватно упутити на потребу да се суочи сама са собом.
Озбиљно, односно по мени пресудно питање је како то да смо спремни да поштујемо скромност политичара са далеких меридијана, и да вапимо за таквима, као да их нема међу нама.

За Титову раскош кажемо "он је заслужио", за Коштуницу "он је издајник!".

Али шта ћете са Степом, он је управо пре 105 година терао Аустроугаре са Цера, а после рекао да му је пензија превелика.

Који Степа, који Цер?

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА