АПОКАЛИПСА У ДОЈАВИ "CHATHAM HOUSE"

АПОКАЛИПСА У ДОЈАВИ "CHATHAM HOUSE"


Све је тако просечно. Рекли би - школски пример лета. Нешто поплава, лед величине ораха, ко је кога шпијунирао, летње прељубе, Ноле издоминирао. Дремљиво лешкарење по плажама. Личимо на летње моржеве.

Увек је тако: одсуство ишчекивања краја. То метафизичко стање колективне тупости испољава се обично, малограђански, знојно и раскалашно. За велику пропаст приличила би ваљда нека особита, величанствена и шљаштећа најава. Али не! Све нешто дроњаво и кафанско, јадно, медиокритетско, све неко брбљање и тумарање.

Тако ће већина и мени сада рећи да параноично придајем значај мизерији.

Стратешки услови су испуњени. Економски, једва држимо корак са амазонским племенима; војно смо кастрирани; биолошки у незапамћеном суноврату. Већина више нису ни "случајни Срби" већ принудни Срби. На све то смо се већ привикли, као да је од природе задато, "јер ми смо такви", шта има да се чудимо. Сада "Западни пријатељи" могу отворено да нам кажу да у видљивом времену за нас нема места у ЕУ, иако смо им све дали што су тражили, само да нас приме. Али, захтевају, баш зато што су нас срозали на најгоре парије за која Европа зна, сад тек морамо без поговора да их слушамо. Зато што смо парије. Па и то смо тупаво прихватили.

Све је то апсолутна шизофренија наших пара-титоида: Натерали су нас да будемо парије да би нас примили у ЕУ, а ЕУ сад неће да нас прими јер смо парије.

Да, да. Помоћи ће нам и да се ослободимо штетног утицаја Православне цркве. Какво прасе? Ћурка за Божић! Шиптарска православна црква, па редом, као позивни телефонски бројеви. Мирашев Острог, па Карловачка Патријаршија. Коначно Патријаршија Круга двојке и попови са селебрити штуцованим брадама.

Мислите да је претеривање? Ех. Беше зло време када се трон Пећке Патријаршије давао у аренду. Преполовили смо се да се ујединимо и све то прекинемо. Сада се за цванцик дајемо.

Шта нам јасно поручују "Западни пријатељи"? Примићемо вас кад нестанете.

Управо се поставља мизансцен за ту канибалну сотију са убијањем једног народа у епилогу.

Много шта нас опомиње, но ми ћемо се осврнути на само један опасан догађај, па да видимо како све изгледа у медијском приказу, а шта носи са собом.

Пре неколико дана одржан је дискретни састанак представника власти и дела опозиције. Састанак је покривен велом мистике. Појавила се маса стручних политичких коментара који се своде на једно: "Ма, ко их шиша, сви су они исти, халаве се". И те приче.

Наравно, формално свако има право да се политички домунђава са сваким. У томе је невероватна сласт политике.

Да ли сте сигурни да је тако? Ништа ту не ваља, ништа се не слаже, и све опомиње на крајњи опрез.

Прво: ДУХ ИЗ БОЦЕ ЈЕ УГОВОРИО САСТАНАК, КАО И УЧЕСНИКЕ. Пошто не верујемо у духове, а кажу да НВО нема ту снагу а сачувај Боже претензију, имамо право посумњати да су састанак утаначили Западни пријатељи.

Састанак је организован на аутономном Факултету политичких наука, не у Минхенској пивари. Међутим, политички и страначки скупови су забрањени на Универзитету, па није јасно шта у целој ствари ради ФПН. Скуп није био теоријски и апстрактан, што би можда оправдавало ову тему на ФПН, већ је био врло конкретно страначки и политички.

Декан ФПН је заклети амениканистичар, по вокацији и курсевима.

Сама локација догађаја указује да живимо у фашизму. Нема просторија за "неутрални терен" до Универзитета? Па што се нису састали у Бонстилу, зашто је проблем кад знамо ко је учесницима платиша. Што би се замајавали са Скупштином Србије?

Како су одабрани учесници панела? Номинално, на власти у Србији је некаква коалиција. Али, у регуларном парламетаризму у Србији са те стране делегирана су официри на челу са Борком Стефановићем и Владимиром Ђукановићем (= Ђука-Бизон, Ђука-Арапин). Са друге стране делегирана је мулти национална екипа на челу са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић. Шта је са осталима? Зар не би требао бити широки национални дијалог?

Очито, НЕ!

Поновићемо: *ебо Парламент Србије!

Ко је, ничим изазвани медијатор панела?

ФОНДАЦИЈА ЗА ОТВОРЕНО ДРУШТВО!!!

Ко су ти? То је од пресудне важности:

Фондација за отворено друштво је невладина, неполитичка и непрофитна организација која развија и подржава пројекте и активности усмерене на развој демократске културе, отворености, уважавања различитости, пуног поштовања људских права свих и на промовисање принципа владавине права, доброг управљања и одговорности и учешћа грађана у јавним пословима, а у циљу стварања претпоставки за одрживи развој демократског и отвореног друштва у Србији.

Фондација за отворено друштво, Србија основана је 17. јуна 1991. године. Радила је под називом Сорос фондација Југославија  до  фебруара 1996. године, када је због давања подршке развоју демократског друштва у Србији Врховни суд Србије забранио њен рад. Поново је регистрована исте године под називом Фонд за отворено друштво, Југославија. Године 2012. мења име у Фондација за отворено друштво, Србија.

Оснивач Фондације је амерички филантроп Џорџ Сорос (Георге Сорос). Фондација је део мреже Фондација  за отворено друштво(Опен Социетy Фоундатионс) са седиштем у Њујорку, једне од највећих филантропских (?!) организација у свету.

Фондација ради у јавном интересу на изградњи демократског и инклузивног друштва и одговорне државе која омогућава учешће грађана у доношењу одлука.

... Фондација за отворено друштво приватна је донаторска фондација која има за циљ обликовање јавне политике.

Пазите, ми формално имамо посла са комплетним лудацима. Кажу о себи: Ми смо невладина организација коју финансира ЦИА и неполитичка организација која за циљ има обликовање јавне политике.

У коначници имамо обликовање јавне политике путем тајне политике.

Састанак власти и патрљка опозиције на Факултету политичких наука био је први, како кажу, у серији округлих столова организованих по правилима дебатовања куће "Chatham House", према којим учесници дебате детаље не износе у јавност. 

Ко је потписао чувени "Договор са народом"? Социолошке анализе указују да су потписници са стране народа претежно високошколовани, који користе Интернет, урбани, антинационалнисти и позитивно оријентисани према геј-популацији. Речју, архи-идиоти.

Да ли се такви буне против"Chatham House" новотарије, која је по карактеру супротна свему за шта су се "потписници" залагали. Ма није. Ти потписници су само малограђански лицемери који су Ђиласу и Мариники дали аусвајс да у њихово наркоманско име проћердају Србију.

Питам: Да ли се слажете са "Chatham House"? 

Судбински проблем је што ништа око "Chatham House" није везано за баналну политику какву знамо. Не договарају се они око политичких позиција, није то примарно.

Они, скупа, склапају тактику око издаје Косова и Метохије. Ово, око отимање о власт, што сви мејнстрим аналитичари бучно истичу, је другоразредног значаја.

Главна тема је касапљење Србије.

Биће на јесен.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА