АПАРТХЕЈД НАД ДЕЦОМ

Архива бр25.

03-02-12

Гледам пре неки дан „Београдску хронику“, тако нешто. Прилог о „предузимљивим“ службеницима општине Раковица. У општинском дворишту беше неки запуштен простор, па рекоше себи „Хеј, што не бисмо овде парк направили?!“. И кренуше ударнички да крче парлог. У пола рада спонтано им сину идеја „Хеј, зар не би било добро овде забавиште изградити?!“ Што рекоше, то и учинише. На до јуче бескорисном простору никло је супер-модерно забавиште. Уприличише и помпезно отварање објекта.

И, питате се шта ту није у реду.

Не, није и не може бити у реду... Јер они су забавиште направили за своју децу. Установа је намењена деци општинских службеника. Објекат направљен на државној земљи, државним парама. И ко ће да плаћа запослене у забавишту?

Ето, таква је данашња Србија – неком мајка, неком зла маћеха.

Србија је тако мала земља, са тако екстремно израженом, суровом, сегрегацијом.

Ми смо друштво брутално уређено у касте.

Унутарсрпски апартхејд најбездушније се спроводи према деци.

Ево како то изгледа:

Сјај и беда српских школа

У нашој земљи има школа без клозета или фискултурне сале, али и оних са мултимедијалним учионицама и базенима


Основна школа „Доситеј Обрадовић” у Вражогрнцу код Зајечара нема ни ве-це, док њихови вршњаци из београдске ОШ „Ђорђе Крстић” са Чукарице пливају у школском базену.
– У школи нема мокрог чвора. Напољу је пољски ве-це. Пошто сви у кућама имају купатила, деца први пут у школи виде рупу уместо клозетске шоље. Они најмлађи се плаше да не упадну у њу, па се дешава да се унереде. Пресвлачимо их у школи или у комшилуку. А ја и моје колеге углавном трпимо. Успевамо некако да издржимо до куће – објашњава Светлана Тошић, директор ОШ „Доситеј Обрадовић”, упозоравајући да у дворишној школској згради пада и плафон јер је то заправо каратаван.

На другој страни, директорка новобеоградске школе ОШ „Душко Радовић” Љубинка Шуковић објашњава како је њена школа најсавременије опремљена. Већ постоји мултимедијална учионица, а сада школа уз помоћ родитеља са БИМ пројектором, компјутером и интернет прикључком опрема и кабинет за историју и географију.

Школство, овакво какво је, ево седам деценија је у рукама „левичара“, "комуниста" и „социјалиста“, који се куну у „равноправност“, „иста права за све“, „бесплатно школство“...као у Библију.

Погледајте као то у пракси изгледа!

Погледајте ту „левичарску“ хипокризију, ту дедињску и липовгајовску „елиту“ са устима пуним убуђане демагогије, и укорењеном саможивом филозофијом „у се, на се, и пода се“.

Црвени брамани направили су друштво по свом обличју – њима замкови, вртови и скупа аута, за рају - чучавци.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА