"HAPPY WHITE WOMEN"

"HAPPY WHITE WOMEN"

 

 
Аутор: Наташа Станојловић. Преузето са ФБ налога.·
 
С времена на време поновим овај мини "експеримент", понукана причом са једним пријатељем Енглезом који ми је у више наврата говорио о агресивној глобалистичкој кампањи код њих која користећи сва доступна средства мас-медија, намеће наратив о токсичним "белим" мушкарцима (чега смо сви мање-више свесни), али и кампању која је усмерена директно на "беле" жене, тј. белкиње, где се потура конструкт да ће бела жена бити искључиво срећна са црнцем. Ако већ не са њим онда сама. Наравно, то има и свој назив и део је тзв. "anti-cancel" културе, што ми је мање битно. Форма није испред суштине.
 
Наравно, лимитирана простом чињеницом да не живим у Лондону нити на југу Енглеске где је он, те не могу да видим све те билборде, рекламе, часописе, емисије и остало где се агресивно намеће та прича белкињама, рекао ми је да се може опкладити да ако се у  претраживачу укуца појам "happy white women" (срећна белкиња) и оде на слике, видећу да ћу видети искључиво беле жене које се представљају саме или са црнцима. Само такве белкиње, по креаторима друштвеног инжењеринга у Енглеској, су срећне жене.
 
И наравно, био је у праву. С времена на време волим да то проверим опет и ево на данашњи дан, 17.4.2021., ништа се није променило.
 
Америчко друштво, бар судећи по часописима, отишло је много даље у промовисању "срећних" породица, где је хетерогена бела породица састављена од хетеросексуалног белог мушкарца и хетеро беле жене једноставно избрисана са насловних страна водећих часописа који промовишу породицу и све што се ње тиче, о чему сам већ писала пре.
 
Тек, кога занима, може и сам проверити „суптилну“ поруку коју шаље корпорација Google ако у претраживачу укуца "happy white women"  и изабере Images (слике).

Коментари

Популарни постови са овог блога

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!