ЧУПАВАЦ ИЗ НАШЕГ СОКАКА БРАНИ СРПСТВО ОД ПРИНЦА ФИЛИПА

У Високим Дечанима... Извор: Православље,Ру

Родићев глас громко али срдито одјекну:
‘А, ђе сте ви, одметници и хајдуци, који запуцасте на цара своја?!’
Генерал, барон Гаврило фон Родић

Мај месец године 2023. за Србију је тежак и печалан. Најпре је дете убијало децу, да би последње дане маја обележило уличарско, митингашко, гушање две фракције титоида око голе власти под геслима "против насиља" и/или "Србија наде". Могли су своја гесла и разменити, наш јад ће остати непромењен.

Као да нам није довољно наших мука, однекуд искочи чупавац Филип Родић, доглодур "Печата", памфлетом "Петер Стано из нашег сокака".

Филип Родић, чупавац из Зоне сумрака. Извор: Печат, лист слободне Србије

Чупавци из кутија искачу кад критична маса коефицијента интелигенције пара-комуниста
запрети да пређе број ципела или примењена масовна анестезија мозга почне нагло да слаби. Таман када помислите да постоји нека могућност да се каже или уради нешто људски и добро у "српском свету" (по Вулину), оно -БУ!- искочи црвени чупавац из  кутије.

Овом приликом чупавац или новинар на (специјалном) задатку, Филип Родић, оштропер Вучићев, се свом страшном силином свог талента обрушио на "такозваног принца" Филипа Карађорђевића. Оптужба је следећа:  "Осудом „обе стране" поводом насиља на КиМ, Филип Карађорђевић показује да не претендује само на српски трон, него и на фотељу портпарола Европске службе за спољне послове и безбедност." (sic!) Свој памфлетић завршава горком тираделом "Да се човек запита је ли Филип потомак Карађорђа, или кума Вујице Вулићевића."

Ма шта нам наприча чупавче Родићу?!

Принц Филип, у народу. Извор: ФБ страница принца Филипа и принцезе Данице Карађорђевић

Све те оптужбе довољне за смртну казну грешника, Родић је, у стилу Ришељеовом, извео из једног твита и принчевог присуства антивучићевским демонстрацијама. Тај твит није недоступан јавности, али се непомјаниково  добровољно кметство ослања на Родићеву букачку парафразу. Оригинал има друкчији смисао:

Још једном са највећим болом сведочимо како права српских грађана не вреде ни динара круговима који се играју животима нас и наше деце и који нашу нацију непрекидно вређају још од постављања Тита на чело Југославије...

За хаос на Северу КиМ подједнако су одговорни и Приштина и Београд, који српски народ на Косову третирају као фигуре на шаховској табли. Уз њих, кривица је и на међународној заједници која немо посматра игре балканских политичара недораслим ситуацији у којој се налазимо.Србима на Косову више него икад фали мудрост Оливера Ивановића. У овом тренутку најважније је сачувати мир и омогућити Србима да на својим огњиштима живе у миру, без притиска и уцена политичких и кримогених структура.

Но, запитасмо се, ко је та мустра српства Филип Родић, кад тако бесно напада Принца Карађорђевића, који му ништа нажао није учинио у животу? На наше велико чуђење, на увек поузданој Википедији нема одреднице о овом знаменитом српском чупавцу. Тражили смо и другде, али нема ништа лично.  Постоји генеалогија Родића, у којој је дата и карактерологија Родића: „Пада у очи њихова способност да се прилагоде свакој средини, опортуни су у политици и воле власт по сваку цену, добри су трговци."*

Грб фон Родића

Међу најзначајнијом Родићима, посебно се истиче каријерни аустроугарски генерал и барон Гаврило фон Родић. Гаврило фон Родић је учествовао, уз остала јуначка дела, у аустријској окупацији српске Босне и Хрецеговине.

Пошто Филип (фон?) Родић не крије да "има рођаке у Хрватској", он засигурно спада у ту српску лозу. Карактер се уклапа у модул. Ако није директни потомак Гаврила фон Родића, јесу неки курајбери. 

Већ првом реченицом у prominentibus magni momenti памфлетићу фон курајбер се аутовао. 

Није Наполеон Бонапарта имао ништа против Срба, само су му сметали у походу на Русију, па је учинио све у својој моћи да Турска сломи Први српски устанак.

Наполеону Бонапарти су међутим сметали Србијанци, па је учинио све у својој моћи да Турска сломи Први српски устанак. Срби, они из западних крајева, из Далмације и Лике, не да му нису сметали, већ су били његова мала узданица, будући да су читаве регименте Срба из тих крајева ишле као топовско месо за њим у поход на Москву. У тим Наполеоновим региментама procul dubio нашао се и по ђе који Родић. Како су прошли, знамо.

Не зна за ту историјску ситницу Филип Родић? Па што се лаћа пера кад не зна? Или ће пре бити да зна, али не сабира такве тривијалије у свом рачуноводству патриотизма.

И није пречанским Србима то једини ратни пут на Исток. 1914 су још жешће и многобројније напали Русију, овај пут за рачун бечког Ћесара. Том приликом напали су и на Србију, као што сви знамо, само пречесто се правимо невешти. И опет, procul dubio, беше међу агресорима и по ђе који Родић. Зна и то Филип Родић, али неће да удара на своје.

И трећи пут, Иза Тита, било је Родића. Овај пут, назвали су себе ослободиоцима.

Кнез Арсен Карађорђевић је каваљер највишег руског ратног одликовања, Цареве златне сабље са дијамантима.

Карађорђевићи ћу ослободили целокупну Стару Србију, ослободили су и оне Србе који су ратовали и против Русије и против Србије.

Заборавили смо да је још нерођени престолонаследник Александар проглашен за "ратног злочинца" од стране аустроугарског каплара и руље која је ишла зањим?

Како тај период наше историје доживљава Филип Родић? Ударни баждар српства и страшни бацач ватре, проводи годишњи одмор на Плавом Јадрану возећи моторни чамац, који је стекао као наследно вешт трговац.  Или је можда само за сликање преузео место кормилара. Какогод, своју јадранску уживанцију, коју ми, невољни српски кметови, не би себи приуштили ни да можемо, је искористио да појасни свој став према четницима.

Извор: Слободна Далмација

„За почетак, неистинито је наведено да се испод моје фотографије на једрилици једног пријатеља налази коментар „морем плове четници“. Да је Перо Јововић имао и трунку добре воље, не би то тако злонамерно представио, него би видео да се ради о називу снимка са ју тјуба у којем је клип из чувеног филма „Пад Италије“ великог хрватског редитеља Лордана Зафрановића у којем су четници представљени као најгора багра. Дакле, не ради се ни о каквом величању четника, него о шали међу пријатељима, посебно ако се узме у обзир и мој одговор на то који гласи „Ко може то боље да илуструје од Лордана Зафрановића“.

Елем, праметар српства и Вучелићев оштропер Филип, је медитерански лакокрило већину српску, и то бољу српску већину, часну и домаћинску, стрпао у "најгору багру". У том наопаком степеновању Срба, светионик му је био "велики Лордан Зафрановић".

Отуда, не чуди што је у твиту Филипа Карађорђевића прећутао први, необориво истинит, став о генератору свих зала којима смо непрестано раскидани. Став принца Филипа зато вреди наново цитирати: "Још једном са највећим болом сведочимо како права српских грађана не вреде ни динара круговима који се играју животима нас и наше деце и који нашу нацију непрекидно вређају још од постављања Тита на чело Југославије..."

Најпре ће бити да је Филипа Родића управо ова истина у живац очињи погодила, само не сме да каже.

Они који нису ослободили ништа и никога, па ни себе, а упропастили су све, па и себе (успут, дајући по Србији, у коју су утекли, имена улица србијанским непријатељима попут ген. Светозара Боројевића от Бојне), такви данас по Србији баждаре ко је колико гради Србин.

Кад се уђе у погрешан воз, све станице су погрешне. Због тога се смисленошћу памфлетића г. Родића није вредно бавити. Морамо се позабавити његовом зломишљу.

Филип Родић се острвио, али баш простачки и џукачки острвио на принца Филипа Карађорђевића. Његове замерке и критике би могле имати смисла да принц Филип има неку власт у Србији, или да је претходно још већом жестином шибао по онима који имају немерљиво већи утицај на судбину народну, и чији рад се не може окарактерисати друкчије него као велеиздаја. Међутим, Филип Родић речју не помиње главне "чимбенике" наше велеиздајничке катастрофе од Тита, преко Милошевића, до Вучића. Тумачи Родић коме је Принц ишао на помен и руга се што се Принц Слика са народом.

Сад је срамота што се принц-престолонаследник "слика са поданицима"? Слика се он са поданицима свуда по Србији, и не треба му при тим посетама обезбеђење, као што га имају они који, ево гледамо, искрварише бранећ' српство и јединство.

Они су "из народа за народ". Није Филип Карађорђевић.

Србима са Косова и Метохије је стављена глава на пањ, и шта сад да им се препоручи?

Да ли је принц Филип Карађорђевић рекао нешто погрешио, у ситуацији каква јесте? Да ли су српски и шиптарски "владари" обичне марионете у рукама "међународне заједнице"? Наравно да јесу. Да ли су у дослуху изазвали инцидент у Звечану? Наравно да јесу. Да ли је одговорност за нестабилност на Космету и на Приштини, и на Београду и на "међународној заједници"? Па, наравно да јесте.

И шта је онда проблем у Филиповој изјави? Проблем је што је једини то рекао у српској јавности. Сви остали су говорили о "нападу Шиптара на север Косова и Метохије", потпуно аболирајући улогу злог Минхаузена у целом унапред договореном сценарију.

19. маја - Зли Минхаузен прави први контра-митинг у Панчеву, а истог дана шиптарски градоначелник преузима функцију у Косовској Митровици.

26. маја - Зли Минхаузен довлачи 10 хиљада Срба са севера Косова и Метохије шиптарским аутобусима, а истог дана шиптарски градоначелник преузима функцију у Звечану. Није Филип Карађорђевић трпао Косоваце у шиптарске аутобусе да му дођу на поклоњење кад је Куртијева гарда упала на север Косова. Збуњени, уплашени и огорчени Косовци нису знали куда би да се окрену.

Апропо: Мисли ли неко да би "из комерцијалних разлога" шиптарски аутопревозници и шиптарски шофери возили Србе у супротном правцу?

Принц Филип и принцеза Даница, у народу. Извор: ФБ страница Принца Филипа и Принцезе Данице Карађорђевић

Али, гле! Тих историјских ситница се Филип Родић (опет) не сећа? Промакло му у архи-патријотском дерту? Или се ништа није десило? Зли језици? Или је небитно спрам Принчевог твита? Филип Родић покида све хаљине са груди рутавих од патње за Косовом и бесом због изјаве принчеве, али речју, једном речју, не помену онога што нам је тако страшно удесио, скупа са Куртијем. У дослуху или не, скоро је свеједно.

Је ли Филип Родић један од оних педесет плаћених "аналитичара" злог Минхаузена? Биће да јесте. Ако их је само педесет. Иначе, тај think-tank екипаж је формиран по рецепту који остаде од УДБА и ОЗНА, а њима од НКВД и ЧЕКА, а њима од товаришћа Уљанова и Троцког, а која гласи: "Када племство буде елиминисано, наступају интелектуалци које ћемо ми плаћати и контролисати, а који треба да правдају револуцију. Помоћи им да буду стално видљиви и стално их држати под контролом. Ако се отргну од контроле, почну да пишу глупости или полуде, елеминисати их из јавности као да никада нису ни постојали."

Предугачак је регистар нитковлука учињених из окупираног Новог двора, у дослуху са Приштином и западном међународном заједницом, у пројекту ништења целокупног српског постојања на Косову и Метохији и наметања Србима и тамо где су већина, потпуно нелегално и нелегитимно, власти коју не желе.

И шта ту није тачно?

Све је тачно.

Па, шта је онда проблем?

Проблем је што је Принц у пар реченица разбио у парампарчад читаву стратегију, у коју су уложене милијарде долара или евра, претходно украдених Србима, а која треба да нам представи да се непомјаник бори за српске националне интересе, а поготово на Космету и да није велеиздајник каквог Срби никада нису видели.

И проблем је што се реч Карађорђевића изгледа јаче и даље чује него што би властодршци волели.

У том тренутку скачу "интелектуални" кербери, макаки и дрекавци да бране свог вођу. Али, лако се препознају, јер се увек легитимишу већ познатим досеткама типа "а где си био тог и тог дана..." Таквим сентенцама одмах покажу да их је обучавала УДБА, јер то је њихов најпознатији потпис.

Али гле!, (о тај комендијант случај!) у исто време, истог дана, са другосрбијанског "Данас-а" боде очи најкрупнијим насловом опомена:

„Ногом у колено“: Како је Веља Илић пре 20 година реаговао на питање новинара телевизије Аполо?

Не сетише се да је говорник са протеста "против насиља" Драган Бјелогрлић не ногом у кољено, већ штосом по лабрњи у некој биртији млатио свог колегу са државног буџета Антонијевића. И новинари "Данас-а", као и новинар на задатку Филип Родић, имају рупе у сећању.

Ко год није политички аналфабета препознаће да су оба чланка псеудо-вести, "фалш флаг". Имамо на сцени две покварене опције које се гушају око власти и знамо да актерима тог гушања није стало ни до Космета ни до борбе против насиља. То се види. Природно је да обе стране осећају страх да се против њих, препознатих, и једних и других, не окрене до сада потиснута и ћутећа, изворно и неприкосновено патриотска, трећа страна.

-------

*Карановић Милан, Поуње у Босанској Крајини, Насеља и порекло становништва (књига 20) – СЕЗ (књига XXXV) Српска краљевска академија Београд 1925

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА