СОЊИН СПИСАК ЗА ОДСТРЕЛ


“Док год губитничка нација има команду над својим националним идентитетом, она ће тврдоглаво одбијати да се повинује захтевима победника за моралном и духовном предајом.”

[Слика: sonja_biserko_thumb.jpg?w=625&h=418]
Соња Бисерко, међу својима


АРХИВА Бр. 15

14-11-12


Дигла се мала прашина око захтева организације „Наши“ да се неке невладине организације које делују протвуставно санкционишу као противуставне. На листи су Фонд за хуманитарно право, Хелсиншки одбор, Амнести интернешенел, Центар за културну деконтаминацију, Пешчаник, Егзит и Иницијатива младих за људска права, Квирија центар, Грађанске иницијативе, Геј-стрејт алијанса...

Из НВО сектора стигао је промтно одговор да је напад на њихово противуставно деловање фашизам.

Сад, ако Уставни суд Србије донесе одлуку да противуставно деловање НВО, које исте ките као „антифашизам“, није противуставно, доводе себе у такав атифашистички галиматијас, где ће стајући на страну ТЗВ „анифашиста“, сами себе промовисати у фашисте.

Јасно? Није јасно? Кога брига. ЈБГ Бог вам дао главе да мислите њима, а не шешире носити на истима.

Уставни су Србије има право да поступи и по Уставу Србије. Али, тешко је веровати да ће на тај начин Судије и Суђаје жртвовати своје тешко стечене синекуре зарад Устава.


[Слика: images?q=tbn:ANd9GcTP2DSVRsqR13xFaz1klzM...9k8OZ--Whz][Слика: images?q=tbn:ANd9GcT0ttcd_WIIXLglxwWSCs2...ZtVlw4TySA]
Жене у црном : Мртва природа & Mртва природа

Вођен уверењем да се може изразити лични став у нашем демократском друштву, поводом овог замешатељста покушао сам се демократски изразити на сајту РАДИЈА 021. Толико сам био убеђен у њину демократичност, да нисам применио ни заштиту цопи-пасте. Мало проширено, и по сећању, ево мојег става:

Основно питање је: ШТА НИЈЕ ТАЧНО У "ИНКРИМИНИСАНОМ" СТАВУ ОРГАНИЗАЦИЈЕ "НАШИ"?

Шта је спорно у ставу да су именоване НВО доказано и недвосмислено шовинистичке, АНТИСРПСКЕ? Квалификовање ове фаланге НВО као "познатих по промоцији људских права и мировном активизму" је, управо због те нескривене мржње према Србима, оксиморон. ПЕТА КОЛОНА НИЈЕ МИРОВНА КОЛОНА.

Нема код тих креатура ни људских права ни мировњаштва. Постоји само мржња, што плаћена, што из личног ентузијазма.

У осталом, данашњи покрети по својим идеологијама се слабо уклапају бајате идеолошке клишее. Данашњи титоисти су неким делом окупирали суверени простор љотићеваца од пре седамдесет година. Другим делом су на истој фреквенцији са усташама и балистима. Тек стражњицом су у конекцији са хомосексуалним талибанима. Нису атеисти - њихова врховна божанства су Долар и Ојро.

И сад ће они да одређују ко је фашиста а ко антифашиста?!

"Бела књига" НВО је оличење.

Цитирам (а цитат је од пре четири године, и молим да се пажљиво прочита. Обзиром да су жене / у овом случају г-ђа Мојсиловић/ честитији Срби од мушких) /НАП: У међувремену извор уклоњен/:

Кад нормалан човек, који дуго памти, чује за некакву Белу књигу у којој се наводе спискови “штетних појава за наше друштво” и испостављају спискови људи који су “носиоци тих идеја”, мора да му се дигне коса на глави, јер је прва асоцијација на комунизам, Шувара, и “нове смернице у развоју социјалистичког друштва”. Актуелна Бела књига, или цинично названа “Бијела књига” о којој се ових дана говори, тачније “Самоизолација: реалност или циљ” (Београд, 2008) јесте годишњи извештај Хелсиншког одбора за људска права. Није случајно ово дело анонимних аутора подигло не само косу на глави српске јавности, него и крвни притисак. У обимној књизи, за коју Соња Бисерко, идејни творац овог “удара на српски национализам и ултрадесницу”, каже да “није случајно да се баш сад напада, иако је прошло неколико месеци од објављивања”, може се пронаћи обиље теза за жестоку расправу.

Иако се у овом капиталном доказном материјалу о српском ужасу, испостављају многа имена пре свега интелектуалаца и професора који су означени као “главни носиоци штетних националистичких и десничарских идеја”, утисак је да ова књига представља неку врсту нове оптужнице за “прву Србију”, коју Европи, свету, Хрватској, и ломним душама у Србији, испоставља такозвана друга Србија. У недостатку нових српских злочина који би могли да се процесуирају у Хагу, Хелсиншки одбор и комунистички мислиоци из прошлости, острвили су се на оно што им је најмилије - злочин мишљења. У том контексту све врви од Нових прилога за биографију једне генералне српске несолидности. Можда се прави циљ овог покушаја скоро инквизиторског лова на вештице, најтачније може прочитати из једног цитата из овог извештаја:

“Док год губитничка нација има команду над својим националним идентитетом, она ће тврдоглаво одбијати да се повинује захтевима победника за моралном и духовном предајом.”
Српска инетелектуална, духовна културна и политичка елита, дакле, нема намеру да се повинује “захтевима победника за моралном и духовном предајом”, а још мање “губитничка нација одбија да испусти команду над својим националним идентитетом”, што, у крајњој инстанци, може да говори сасвим лепо о Србији данас.

Бела књига, дакле, треба да нас убеди да се морално и духовно предамо победницима. Ко су победници? Соња Бисерко и ултрарадикална левица која, запенушана од прича о демократији и Европи, не може да поднесе ни другачије мишљење, ни разноврсност идеја на политичком спектру? Или је победник Европа, која тражи губитак националног идентитета и предају сваке врсте? Па, што нам то раније нисте рекли? У сваком случају, ова нова самозвана “друга Србија” која игра улогу европског егзорциста злог српског духа, сматра да је дошло време да се радикална метла упосли прво на Универзитету, а онда редом - по медијима, издавачким кућама, и на сваком другом месту. Истеривање може да почне.

Парадокс и лежи у чињеници да ова књига представља прст у око српској јавности у тренутку док се аргументи за и против Европе гомилају на српској сцени попут питања живота и смрти. Европа и европски стандарди које промовише Друштво Соње Бисерко, препуни су суштинског гађења пре свега према слободи, демократији, Србији, ћирилици, СПЦ, САНУ, и свему што може да вам падне на памет - бизаран детаљ - у књизи су као доказ српског национализма и десничарства поменути чак и српски медији који су критички писали о концерту проусташке звезде Марка Перковића Томпсона!

Основно питање гласи - да ли је то Европа о каквој сањамо, и да ли Соња Бисерко ово ради по налогу Европе? Да ли је онима који ово финансирају у интересу да овај посао не успе, па да се српској елити и српском друштву Европа згади и пре него што стигнемо до њеног предворја? Јер, ко би желео у комунистичко-инквизиторски идеолошки пургаторијум Соње Бисерко, осим оних који су одувек давали нове прилоге за белу књигу сваке врсте?

Ово лице Европе, нацртано невештом руком љубитеља Шуварове Беле књиге, представља Европу као стаљинистички логор у коме је “правилно размишљање” и “морално-политичка подобност” укључујући и послушност, “опроштајница“ за улазак у обећани рај Новог светског поретка.

Данашњи интензивни "антифашизам" недвосмислено вуче ка рестаурацији неког вида Аустроугарске монархије.

Тако. Да знате, чим неко помене "ваши" и "звери" уместо правих имена, знајте да у таквом чучи мали усташа. Ако не усташа, а оно неки домобранчић.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА