ИМА ЛИ ОВДЕ РУСА?

 


Данашња вест на ББЦ:

Русија и Украјина: Вагнер против Кремља - 24 сата хаоса

Русија дошла на ивицу грађанског рата. Показало са тачно упозорење појединих политичких коментатора (у маси грлатих русофилних букача и навијача и њихових парњака са супротне стране са платног списка америчке амбасаде), да је "експеримент" са приватном Вагнер-армијом крајње рискантан, јер не бива једна држава са две војске. По овим аналитичарима власник и командант Вагнера, Јевгениј Пригожин, по завршетку своје мисије ће морати да бежи или ће бити убијен.

Стање је трагично и понижавајуће за Русију, али и за све нас. Да, ово што се дешава заиста подсећа на 1917 када је руља упропастила своју царевину. По обичају, оно што је у првом извођењу била једна од највећих трагедија у историји, у репризи постаје фарса и траги-комедија.

Цео овај рат је мрцварење. Русе мрзи да ратују. Мрзи их да бране своју земљу.

Као мишеви се крију по Србији. Ова Србија им је боља од Русије.

Не може више да се искључи пропаст Русије.

Запад ликује.
 
Још веће понижење је понашање ових наших русофила, кад крену са метанисањем... оно у стилу, амин, Боже чувај Русију, господе помилуј, амммин, а тамо у Русији на власти црвена олигархија, без скрупула, похлепна и незајажљива... Па кад крену са причама како је Путин све то осмислио да се као непријатељи открију... цена права ситница оборена 3 или 5 хеликоптера погинуло 8 пилота...
 
Позивају: "Мало стрпљења, све ће се показати...!"

Па кад кренуше са пасторалним поезијом... " Све мирише да Русији доноси здравље јунски снег... Сада, буквално, свака зверка показује свој траг ! Од Бајдена ,преко Бибија и Пригожина, до Вас и мене... Бог на Небу, Русија на Земљи !..."

Коначно, проникнута је паклена Руска стратегија са славодобитним закључком: "Запад се упецао!"..."мудар план генијалног шахисте"..."добро испланирана војна операција, да не кажем навлакуша, за пецање сомова на бућку."

Позивамо све ауторитете овдашње, врле патриоте и срчане русофиле, да пронађу своје коментаре из фебруара-марта прошле године. Да се подсете својих блиставих гео-полтичких и стратешких анализа.

Дакле, тада је Путин консолидовао Русију и сада ће да крене да се обрачуна са Америком. То је акламативни почетни стратешки закључак свих наших правилно оријентисаних "врхунских експерата". Ко се са тим бенастим општим "дискурсом" није баш слагао, летело је на њега дрвље и камење.

Млатишуме, који упорно приказују како грађански рат у УСА само што није почео, и ево Руса на Дунаву брзи' дана, све од свог силног патриотизма, ни сада, гледајући руску агонију, неће да признају да муче свој мозак терајући га да вози у рикверц.

Руси побегли из Херсона... То је зато што... Али сад кад Руси крену...

Руси побегли испред тек сакупљених Украјинаца из великих области које су заузели у првом нападу... То је зато што... Али сад кад Руси крену...

НАТО до зуба наоружао Украјинце, док Руси мијастенично гледају. Немају више ни премоћ у ваздуху, нити је руска територија сигурна. На почетку, Путин је запретио да ће употребити нуклеарно оружје у таквом случају. Али, није. Украјинци све више стичу предност у модерном наоружању. До краја године стижу и најмодернији авиони, беспилотне офанзивне летилице... То је зато што... Али кад Руси крену...

Руси увозе дронове из Ирана. У пола рата генерали друге најмоћније светске силе сетили се те играчке које и Жекс Митровић производи у свом "Развојном центру".

Сада, када је за мало дошло до државног распада, читамо да ће Путин да консолидује Русију, да је ово баш та прилика коју је намештао, и онда кад крене, тешко си га њима! И опет, ко не верује у те будалине, тешко си га и њему.

Вама, фалсификованим русофилима, путинољупцима у петокраку, не значи ништа што је Москва, еј бре, МОСКВА!, била отворена, да за Вагнер није постојала препрека да уђу у Престони град.

Руси руше путеве и мостове да спрече Русе да заузму Престоницу од Руса.

Vagner grupa Foto: Tanjug/AP Photo

Руси се, по новој теорији еволуције, мудро отварају и јачају последњих двадесет година, да би почели у сред рата да сами себи обарају хеликоптере... Еј, бре, изгибоше им осам пилота и ником ништа. Страшна слика отварања и државног јачања.

Шта се то дешава? Иако је већ државно тужилаштво почело процес како закони налажу, против војног напада Пригожина на државне институције Русије, Путин је и своје чврсте претње издајницима и судски поступак, иако не само Председник са овлашћењима већ и са државом у РАТУ, све лепо појео и полизао, молећи Лукашенка да му помогне и да аболира све који су отпочели војни пуч, у коме је (НАП: непотврђено) убијено 15 Руских војника, оборено 5 хеликоптера и један авион, а трупе Пригожина стигле на мање од 200км од центра Москве.

И ко је на челу те силе која је могла за два дана да доведе Русију до колапса? Један клошар, који се уздигао до најмоћнијег генерала.

Наравно, тај чудаш и да је ушао у Москву, ништа не би променио на боље. То је јасно. Није то питање.

Путин је међутим био принуђен да моли за помоћ Лукашенка и Ердогана за помоћ у преговорима са својим куваром. Занима нас како би Љубан и кумпанија толмачили ситуацију да је Бајден приморан да моли Андрес Мануел Лопез Обрадора (Мехико) и Јустина Тридоа (Канада) да га мире са одметнутим Тексашким ренџерима на челу са локалним шерифом који иду на Вошингдон?

Мучно је видети страшног генерала Армагедон-Суровикина који повијен седи са пуцаљком пред камером и учи Пригожина да су јарани који лију заједничку крв и сузе !!!!

То да би сурови Сурови-кин постао овакав суморни глумац на хоклици, заиста нисам ни сопственом а богатом маштом могао да предвидим. То јесте стратешко искушеније.

Генерал армии Сергей Суровикин - Армагедон
 

"Елите се боре док траје рат!" О како је та топла вода чудна ствар!

Само не знамо које елите, сем теоријског крокија. И, зашто нико није правио тај кроки пре петнаест месеци? Сад цртате крокије да нам објасните оно што само функционално ћорави ликови не виде иако им игра пред очима. Што ти сви проблеми нису решени пре сукоба у Украјини који је судбински и који се морао десити пре или касније? Ако не у Украјини, онда под Москвом.

Није решено зато што не може да се реше. То је руско друштвено стање. 1917. Руси су потписали своју смртну пресуду. Имали су свој Отаџбински рат, који би изгубили до нове 1942., да им Американци нису силно прискочили у помоћ. (И тада су имали Власова, али није тема). После тога, судбина демографски и духовно скршеног народа ишла је неминовним током. Када су поражени у Кубанској кризи, крај се назирао. Авганистанска бламажа личи на ово сада. СССР се распао сам од себе, распао се у целокупном народном посрнућу, који више нема никакве везе са својом великом прошлошћу, и који је изнедрио олоше са дна комунистичке каце да буду елита.

Тенкови нису вредели ништа када се свака Рускиња и Украјинка могла добити за најлон чарапе и бокс "Кента".

Ако се СССР распао без зрна барута, одакле вам уверење да се неће са Русијом десити уз нешто барута, са истом елитом која се по Кремљу гађа говнима?

Пао Бахмут? Како не примећујете ту страшну сличност са Вуковаром? Да подсетимо шта је генерал Манојло Миловановић писао о том времену: "Око Вуковара је било 12 оклопних бригада док сам ја са једном стајао на Корани, 26 км од Загреба... Наше руководство је водило "паметну" политику: Нећемо ми ово, да они нама не би оно, нећемо ми ово да они нама не би оно... на крају ми ништа, а они нама и оно, и оно, и оно..."

Војвода Шешељ - Ослободилац Вуковарски ИЗВОР: ББЦ

Иста је то школа ратоводства. И данас у Србији исте су елите, и данас слушамо "врхунске експертске анализе" од кркана који су све ратове погубили, па чак и у Словенији! Еј, бре, словеначки домобрани налупали ЈНА! Кад се то десило, требало је истог момента почистити све те партизанске билмезе. Уместо тога, дозволили смо да направе базу у Београду. У једном периоду у Београду се концентрисало осам стотина седам пензионисаних генерала ЈНА! Колико је дошло пуковника и ситне бораније, Бог зна. Сва та "војна елита" добила пензије и комотне станове. Ради илустрације: ти генерали без војске, дезертери родне груде, својом бројношћу потпуно би окупирали "Београд на води".  Па су синекурисала дјецу и унуке, и сад нам бистре рат у Украјини. Лупетају као што су цео живот лупетали. ОНО и ДСЗ, братство-јединство (еквивалент: српски свет), четврта војна сила... Персонификација свега тога је полуретард Љубан Каран, који је заслужио да буде бачен у кладе за сву менталну штету коју наноси.

Такви исти из удбашких и политичких структура, Титови барони, формирали су данашње елите.

Ко то сад да рашчисти гвозденом метлом?

Коме није јасно да су сви ти генерали (уз неминовну колатералну штету) морали бити ражаловани и отпуштени ВС без части? Да смо 2000. уместо целокупног официрског кадра поставили кадете од 16 година, уз ултимативни први услов да не потичу од партизана, до сад би изградили нову војну елиту.

Али, ми то не можемо. Не можемо посебно због вас, лажних патриота и још горих русофила.

Не може ни Путин да реши исту такву своју багру, из истих разлога.

Путин није био у стању чак ни да спроведе редовну мобилизацију у ситуацији где је руска војска много пута малобројнија од украјинске (сада посебно са тоталном мобилизацијом у току у Кијеву), посебно ако изгуби и 40.000 најпрофесионалније војске Вагнероваца.

Чини се да је пропуштен и моменат за употребу најјачих оружја.

Ма како да се даље ситуација одвија, потпуно је јасно да је Путин пао у очима сопственог народа, и да у било каквој следећој сличној прилици може лако да падне. Сада се плаши, ћути и глуми да се ниста десило није. Није чак објавио ни ратно стање по којем би могао да крши регуларно спровођење закона (да се суди пучистима), и што је још горе то сада виде сви руски војници који изгледа узалудно гину на фронту.

Како ће да издрже да не крену назад, ако не могу напред?

Постоји још једно тајно оружје - чудо.

Чињеница је да се Путин јако љуља, а тек сада ће Запад моћи да искористи ови за њих изванредну прилику да осрамоте Русију и да покажу Путинов пораз на терену после више од годину и по дана.

Сада су тешке последице за путинољубе по Србији који не знају где сада да се преоблаче и коју шапку да на главу ставе.

Мало пре или мало касније, исход је известан у оба близаначка случаја.

Руски амбасадор у Србији, Александар Конузин, запитао нас је јавно: "Има ли овде Срба?!".  Дошао је час да овај часни господин, тешким кораком оде у Кремљ, и завапи из свег гласа "Има ли овде Руса!"

Коментари

  1. šta imaš da kažeš skoro godinu dana kasnije?

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. situacija iz 1917e vidim traje 2 godine, sa tim da se sada razmatra uvođenje NATO trupa u Ukrajinu da se spase situacija, a ta klasična projekcija Srbije 91e i srpskog kukavičkog karaktera na Rusiju tipa ("Draži im Beorgad od otadžbine, svuda su, ima ih miliona) je izgleda takođe istekla sa tim da Ruse nisam video nigde već godinu dana sa izutetkom letnjeg prioda. Možda su se svi u Sirig skupili.

      Doduše, moram pohvaliti činjenicu da vidite za razliku od drugih da se u Srbistanu ništa neće promeniti nikakvim hipotetičkim izlazom na Dunav. Čipuljčanin je na vrh svega što već Srbiji radi o glavu zapečatio sudbinu zemlje u stilu Pašinjana onim govorim u JuEn.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА