КАКО САМ ЋАСКАО СА СРБОБРАНИТЕЉЕМ ДРАГОМ ПИЛСЕЛОМ

 

Драго Пилсел

Хвали се и јада се истовремено Драго Пилсел, да га острашћеници хоће убити јер брани Србе. 

"Десет метака за Драгу Пилсела, због поштовања Срба"

Темељница његовог става је да Хрвати Србима морају опростити унаточ свему. Све то позивајући се на "Цркви Божјој која је у Хрватској а не "Цркви у Хрвата"! Суштинска је то разлика. Дакле, закључује србобранитељ Д. Пилсел своj памфлет о помирењу:

"Казао сам и понављам: 11. рујна 1994. на загребачком хиподрому тај је Папа учио Хрвате да морају вољети и поштовати Србе. Хрвати, премда су им побуњеници окупирали четвртину домовине, нису га извиждали. Ако ћу нешто памтити до краја живота, то је тај дуги и гласни аплауз који је Иван Павао II. добио када нас је позвао да молимо опрост и да се помиримо.

Ако потрошимо живот на овој идеји, на идеју побратимљења, ширења мира и разумијевања, а ја као Хрват: због поштовања Срба и других, добро смо га потрошили."

Пилселова пуноћа љубави спрам Срба пробудила је сећања на љубазну преписку коју смо нас двојица некоћ водили. То беше у доба када и ја бејах ношен уверењем да се искреним дијалогом и међусобном толеранцијом наша два народа могу вратити на пут љубави и плодоносне сурадње.

Ево, предочавам нашу размену мишљења, да се Пилселовом помиритељском тону и мојој толерантности спрам њих, радујемо заједно:

***


drago pilsel 20. 12. 2015. 18:44
kome ja

Nećemo objaviti jer su to nebuloze koje narušavaju ugled našega portala.
Hvala.

*

Djordje Ivkovic 21.12.2015. 12:12:

Ваш сајт, те је и ваше неприкосновено право да објављујете само оно што цените да се уклапа у уређивачку концепцију.

Немојте, међутим, називати небулозом нечије ставове само зато што нису испали испод исте модле као и Ваши ставови. Лично, не видим како анти-нацизам може нарушавати углед вашег портала? Зар анти-нацизам није један од суставних његових упоришта? Можете ли ми помоћи у решавању те дилеме?

Да ли је спорно да се, до душе нешто померених циљева, софистицирани, ружичасти, лицемерени, нацизам XXI века, али и даље суштаствени нацизам, генерише по сили вертикалном релацијом УСА - Дојчланд - Хрватска/Мађарска/Прибалтик/Украјина ( или ЅЅ "Гаљичина" није ЅЅ Гаљичина, већ нешто врло демократско? Или треба негирати усташку парадигму нове Хрватске?). Што се у "ланцу исхране" спушта ниже, тај нацизам се више враћа својим изворним "вреднотама". То су те "Руске бабушке", које како их отварате, налазите исто само мање и јадније. Ствар тако стоји и нема разлога да се љутите на мене што нећу лицемерно да ћутим о томе.

Да више приближим проблематику, ево један напис који Вама лично стављам на увид. Свакако, опет је Ваша ствар хоћете ли своје време утрошити на мучно помињање нацистичких злочина врло разгранате механике.

Срдачно,

Ђорђе Ивковић

*

drago pilsel 21. decembar 2015.12.22:
Nemam vremena se baviti ovime, ali ipak, nekoliko konstatacija:

1) Babuške su ruski izum.

2) Ne dozvoljavam da o novoj Hrvatskoj govorite kao o ustaškoj zemlji ili paradigmi. Očito kasno stižete u moj javni život i rad pa vam puno toga nije poznato, stoga, izvolite se informirati o meni.

3) Ne dozvoljavam da Njemačku kancelarku stavljate u kontekst bilo koje vrste totalitarizma.

4) Ako želite polemizirati sa bilo kim od naših autora to morate znati raditi, ovo što ste poslali su nebuloze, a ja ih tako nazivam jer to se tako naziva.

5) Prilično je intelektualno plitka stvar da moje protivljenje vašim nebulozama proglašavate nekom vrstom netrpelljivosti. Naprosto ne želim gubiti vrijeme sa osobama koje Hrvatsku smatraju ustaškom zemljom.

Završili smo.

DP.

*

drago pilsel 21. 12. 2015. 12:30
kome ja

Sada sam pogledao sadržaj vašeg sajta i to je nešto prestrašno.
Vi ste jedan od onih lunatika koji tvrde da postoji zavkera Vatikana protiv Srbije.
Vaistinu, kako bi rekli Srbi, prestrašno.
I da je u toj zavjeri RKC dala pobiti milijun Srba, da i onih famoznik 700.000 u Jasenovcu?

Majko mila.

Zaista sam s vama završio za sva vremena.

DP.

*

Djordje Ivkovic<бата 21. 12. 2015. 13:40   
коме драго

Оооо, г. Писел, к чему толика љутња?
Нпр., ја спадам у групу Срба који не прихватају да је у Јасеновцу убијено 700.000 Срба. Тако нешто једноставно ни физички није било могуће реализовати. Демографски подаци побијају такву тврдњу. Немојте ми то спочитавати, замолио бих Вас.
Али, неинформисаност, некомпентенција, је последња ствар за коју ме смете оптужити. Тако себе срозавате, а ја то не желим.
Оно на шта указујем је исто што сам указивао и у полемикама са г. Рикардом Барићем (претпостављам да знате за њега), да је хрватски геноцид над Србима и врeменски и просторно дуготрајнији и неупоредиво шири. (Ако се тај геноцид сажме у једну "тачку" нпр "Јасеновац", то се може "џорати" за "Блајбург", па смо "квита"? Па не може! То је језуитска замка у коју ја не упадам). Нико још није оповргао овај мој на чињеницама заснован став. Како ми се чини, и Ви сте изгубили тло под ногама.
Па да да је престрашно оно што сам презентовао. Али, није лаж већ истина. Ево, чикам вас, објавите ви извештај Арчибалда Рајса у оригиналу?! Па нећете. Знамо. Сувише је то грубо и неповољно за врсту анти-нацизма коју нудите. Но, објављивање таквог извештаја наишло би, због његовог садржаја, на овације у хрватској јавности. Што не пробате, па да видимо?
Шта имате Ви да ми "не дозвољавате" да напишем нешто што већина Хрвата С ПОНОСОМ истиче, или ПЈЕВА (да ли су потребни линкови)?
Шта имате Ви да ми "не дозвољавате" да немачку политичку елиту квалификујем "по заслузи"? То је тупа ароганција, г. Пилсел, не дозволите такву тупаву ароганцију себи.
Не можете Ви да спорите да се Фрањо Туђман погађао са Американцима колики проценат Срба СМЕ да остане у Хрватској. То нацистичко погађање је, поштовани Пилсел, ЧИЊЕНИЦА. Тачка, што би се рекло.

*

autograf.hr

 

пон, 21. дец 2015. 12:35

Administrator je isključio Vaš korisnički račun, vjerojatno zbog kršenja pravila komentiranja ili lažnog korisničkog računa. Više se ne možete prijaviti na [aut

***
И тако, угасло је једно пријатељство пре но што се расцветало. У ствари, Драго Пилсел је врло набријан да се мири и братими са Србима. Али, не са свима Србима већ само онима који су захвални Хрватима на клању и прогону; Србима који су заправо напола Хрвати, и на најбољем су путу да и другу половину Србина прогнају из себе.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА