ПАТРИОТЕ СА ЕЛЕМЕНТИМА ДОСТОЈАНСТВА

 

"Срби" - Мића Поповић

 Да је значајније једно издвојено мишљење о нечему насупрот владајућег мњења од ужасног чина велеиздаје, нека сви извину, пали црвено светло да је стање менталног здравља изабраног друштва критично.

На Новом Стандарду је објављено да Владимир С. Костић одлази са чела САНУ. Владимир С Костић ће остати запамћен по својој чувеној изреци:

...у овом тренутку једина политичка мудрост како "са елементима достојанства" напустити Косово, јер оно ни де факто ни де јуре више није у рукама Србије, и да то неко мора да каже народу.

Дакако, у његовој ћифтинској психологији нема места елементима достојанства, а нема тих елемената ни у реакцијама већине његових колега академика, који су се определили за утилитарно изврдавање и академско брбољење.

На Новом Стандарду, где коментатори сматрају да су они крем дела крем просвећених патриота, није било нарочите воље да се врх САНУ, власти тако подобан, излаже критици (овде) ни у време када је тема била свежија. Овај пут буру је изазвао један мој кратки и неамбициозни коментар. Као да сам елитни патриотски коментарлук дирнуо у зеницу ока.

Преносим неколико коментара у сировом облику, да видимо о чему се ради: 

Костић одлази са чела САНУ

ИНИЦИЈАЛНИ КОМЕНТАР:

САНУ је пропала ствар исто као и СПЦ. Не могу партизани да граде ништа српско.
Хипотетички, сасвим хипотетички, српска наука и култура би се још могли спасити. Рецимо тако да се САНУ ликвидира, и да Крунски савет оформи Српску краљевску академију са строго пробраним, титоизмом некомпромитованим чланством, па тамо за неколико деценија можда буде нешто. Са СПЦ не може ни то. СПЦ је потпуно попартизанчена и по најгорим бечким и стамболским интересима распарчана. И ту спаса нема.

: Партизани не могу наравно, да направе ништа српско, није им то никад ни био циљ - већ обрнуто, да уништавају. Али не могу ни Кара-ђорђевићи, нису ни они много бољи.

Можемо судити само по резултатима.
Сами Карађорђевићи свакако не могу да промене ток ствари. Могла би, и то сам нагласио - хипотетички, традиционална Србија, на чијем је челу по дефиницији Круна. Без своје династије, Србија не може бити традиционална. Нетрадиционална Србије не може ништа и никако. Ништа ваљано и корисно. И то смо се уверили и уверавамо се свакодневно.
САНУ је архетип нетрадиционалне Србије. Има их унутра свакојако декларисаних, нису сви скроз црвени, али не ваљају ништа. Није то национална елита.
Не ради се овде о томе ко се коме колико свиђа, већ о чињеничном стању ствари.

: Koj ti je bre? Krunski savet i Vuk Drašković? A onda Ti i SPC propali projekat.lo SANU! I rezon i terminologija i.metod Ti partizansko udbaški! Jer, ne samo da su "rvati ustaše nego su i Srbi četnici'. Ko da slušam kominike nekog cekaja!
: Невероватан је наш свет! Ничега се не либи, мисли да зна све и да му је све допуштено, а истовремено му пуна уста високих идеала, само све прилично конфузно, па је јако тешко разабрати шта заправо хоће! Биће да су у ствари у питању фрустрације разног типа и узрока, па је најлакше испразнити се тако што ће се неко извређати, без икаквих обзира - ни пристојности, ни памети, ни обичне логике. А, наравно, мора да и нарочито прија ако се напада и вређа неко или нешто од угледа и важности!
t-34
 Бата Ивковић :Крунски савет,гомиола удбашлих доушника,за шаку евра продаће се сваком.
na.dunavu t-34: Боље рећи, продат је инглесима (читај, ватикану) још пре него што је и "оформљен"!Добро Вам вече!

А шта ти мислиш, ко се ево овде скупља? Национални крем, укључујући и тебе?
Ма иди.
Какви сте патриоти видели смо на питањима - наводим тек примера ради - одрицања СПЦ од Македоније или актуелног враћања "Српске листе" у органе Косове. Више сте овде, на једну моју сасвим успутну и условну опаску, поставили коментара против Карађорђевића него против Вучића у вези кардиналних националних питања. (Уз обавезно постављање фотографија са фекалијама /на шта модерацијЕ традиционално не реагују/, што се редовно ради, по истом калупу, и на другим сајтовима кад хоће да ме уклоне. Нпр СА, СКК, Видовдан итд... Овде бар Челекетић ћути гледе мене, вероватно су надређени оценили да је, са братијом и сликама керова и го*вана, одрадио посао на СА, СКК и Видовдану, ФСП...)
Кардинална национална питања на којима овај квислиншки режим и његови сателити падају, односно показују своје право лице, постављају нам се сваког дана. А ви ни мукајет.
Где су патриотски аналитичари да то српско издајничко зло раскринкају, па да се ви испод таквих "наратива" допуњујете и доприносите раскринкавању аустро-фашистичке велеиздајничко-криминалне касте? Као што дословно у недоглед мрсите муда око најширих и најглупавијих гео-политичких, да не кажем белосветских тема. Знате кад ће Америка да пропадне, и како је цивилизацију толмачио који напувани згубидан које ћемо звати "мислиоцима", а не знате за кога ради Вучић. И не знате ко ради за Вучића. Видите иза брда, а не видите шта вам је пред носом.
Нађите ми један "Професоров" /НАП: о Слободану Антонићу/ чланак последње три године да је критичан против Вучића какав је био пре шест година? Шта? Вучић се поправио? Или се "Професор" продао? Ако је "Професор" ревидирао, где су други? Где су посебно овде на најпатриотскијем од свих патриотских сајтова којих има, као што знамо, небројено?
Да је до вас, ви би "Професора" поставили за министра. Он је ваш идеал патриотизма.
Ко су још ваши патриотски фаворити? Марић и она булумета офуцаних партизана, у већини полуписмених и са говорним аберацијама кркана, накићених прекоредним чиновима и плеханим ордењем за све поразе и срамоте које су нанели Србији. Дезертери, побегуље, погорелци, вашарски шарлатани, лунатици са тиковима... Нису своје сачували, па им добро моје.
Шешељ, Бокан... То су ваши фаворити за министре.
Дајте да видимо како би изгледала структура врха власти те ваше патриотске Србије? Наведите овде кога би ви за председника, премијера, главне министре, команданте, директора РТС... дај да видимо ту српску лепоту...
Изволите, у око сам се претворио.
Знам: А Жрнов???!!!

"Часни Суде, криви смо" - Депутати Вучићеве тзв "Српске листе" полажу
другу заклетву у "Парламенту" Косове.
Фото: РСЕ

Бата Ивковић na.dunavu:

Изабери било коју нашу актуелну несрећу; националну, војну, културну, образовну пропаст и бруку...па погледај ко је кључни деда те пропасти, овде у Србији. Ако не пронађеш бар једног партизана спреман сам да се сваком појединачно овде извинем.
...

Мало ови, мало они, 'ел то поанта?
Не може.
Нема таквог изговора.
Да пробамо друкчије:
Изброј коментаре испод ове вести:
https://standard.rs/2022/11... /нап:
8 коментара!/
па изброј коментаре у вези мог коментара да би САНУ требало да замени Краљевска академија.
Око чега су се више узбудили цењени дискути НС?
Да је значајније једно издвојено мишљење о нечему насупрот владајућег мњења од ужасног чина велеиздаје, нека сви извину, пали црвено светло да је стање менталног здравља изабраног друштва критично.
ИТД.
Ето вам га (свима) г. Лимеса /НАП: сви Лимесови коментари/, олити лика на граници (враг ће га знати чега), кога је крстити ћорав и загушљив посао, те нећу арчити љубазно уступљеног нам простора на даље јалово "објашњавање": За њега су Карађорђевићи небитни, те о њима јако пуно има шта за рећи критично, а СПЦ и САНУ су врло крупне ствари о којима нема ништа да каже сем да су то крупне ствари. Мен се чини да је то блесаво и да г. Лимес виси овде као слепи миш, те све види наопако од онога како стварно ствари стоје на планети и како их треба вредновати.
Сад да је једини, па хајде...

Бата Ивковић Limes:

Дакле, Ваш цењени коментар је саздан од сувих чињеница и умних проницања у суштину проблема, не од фраза, идеолошких тирада, ад хоминем напада и паушалних оцена? Види се.
Ваш коментар је, супротно, типични, класични, комуњарски начин дисквалификације народног непријатеља свих боја.
Како себи нисте досадили тим бескрајно понављајућим удбашким пљувачинама? Како некад не посустанете у сопственом срамоћењу?
Што једна типична комуњара попут Вас брани ову СПЦ и ову САНУ довољна је потврда мојих ставова.
Овај Патријарх (потомак партизанских колониста, код којих зрно, али једно зрно православља нема, већ су заклети Тити и тако су потомке учили и научили) и овај Синод спроводе велеиздајничку политику Александра Вучића као да су његова приватна ПР дружина а не темељна српска институција.
Овај председник САНУ, те, деценијама национално неупотребљиве САНУ, толико дуго неупотребљиве да је и последњем мулцу већ морало доћи до памети да је САНУ састављена од брозових морибунда, или такви држе све конце у својим лепљивим прстима, дакле тај председник САНУ јасно је на ставу да је Ки М независна држава и да "треба прихватити реалност". Да ли је смењен због тога? Ма јок.
Међути, они Вама не сметају, спремни сте очи да вадите због њих, али вам смета, неподношљиво смета, неко ко мисли да би могло понешто другачије, и у тој својој јереси дрзнуо се да помене оне који су ослободили сво српство и ујединили СПЦ.
Тако да је јасно чији сте и који сте. Дакле, покријте се тим црвеним ушима и подвијте црвени реп, и не дирајте ни у шта српско. Нема ту ничег Вашег, ви сте се свега тога одрекли за кило шваргле и шпека. То је моје! И, Србија има свог домаћина, ви сте у Србији уљези.

*****

До краја панела о САНУ vs. КАНУ од преко сваке мере жучљивих бранитеља СПЦ и САНУ леве провенијенције не сазнадосмо које су то "зреле и образоване особе који ће да воде наш народ", али да нису монархисти. Нисмо видели њихове ставове ни о чему што је проблематично по кључним националним питањима садашњих нашин врховника политичких, црквених и културних. Просвећене патриоте су се преместили са елементима достојанства на друге теме, остављајући за собом своја мишљења о Карађорђевићима.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ