ФАТВА ЗА НИКАНОРА

Извор

Трају друштвене турбуленције, у медијима пригушене и строго контролисане, изазване предстојећим самитом несврстаних педера из целог света и уз њих сврстаних домаћих идиота.

Кад педери марширају корона и мајмунске богиња нису претња. Разматра се одлагање школске године због погоршања епидемиолошке ситуације, али за педерски самит ништа није претња. Педери су изузет(н)и. Домаћи идиоти, исти они који се згражавају због сеоских слава и сахрана "јер се тако шири епидемија короне", сада се насупрот искључиво позивају на људско право збора и договора. С обзиром на животни стил у педера, који секс упражњавају по лига-систему, тзв. "Еуро прајд" је одрешена врећа заразе. Нећемо међутим о томе чути једну реч од Кона и мумифицираног "Кризног штаба". Заразе, добродошле у Србију!

Није питање "колико Еуро прајд кошта, док ми децу лечимо СМС порукама". Такво питање се неизоставно поставља ако се ради о неком трошку за националне или црквене потребе. Кошта прајд ђаво и по, но широко ћемо се отворити и послати позитивну слику у свет. Тај свет коме шаљемо слику и даље ће сматрати да смо шупак космоса и вашљиво племе, али ми ћемо бити неизмерно срећни да бар за тренутак будемо слични њима.

Самит ће обезбеђивати 4.000 полицајаца, колико КФОР има укупно војске на Косову и Метохији. Ког врага у опште Еуро прајд треба сиромашној Србији на ивици опстанка, не питајте прајд-профитере.

Још кад гологузи и накарадни упадну у манастире и у школе да покарају наставнике а децу обуче, где ће нашој срећи краја бити?

Није питање ни зашто LGBTQIA+  заједница, која тако храбро насрће на православље, мало, тек да не буде дискриминације, не удари по исламу? Што, кад су тако посвећени, не испишу неки ајет из Курана на дупету и qурцу, или се поиграју визуелним идентитетом, као ономад Шарли Ебдо, па тако прошетају по Новом Пазару, уђу у неку џамију, ради ширења покрета "љубави је Закон", и различитости?

"Љубав је Закон" 

Ма не пада им напамет! Ако су педери, не значи да не знају за себе. Свесни су да би тамо у моменту остали и без дупета и без главе, тако да је боље насртати на затуцане клеро-фашисте, али безопасне клеро-фашисте, Србе.

Само потпуно ТУП човек, лоботомиран и киселином испраног мозга не види колика нам се дегенерација СИЛОМ намеће, уз потуљено саслужење "независних медија". (sic!) Само још Коракс да се објави са још једном својом "генијалном" карикатуром, па да весеље буде потпуно.

Хоће да промене карактер читавом народу. Да Србе претворе у биолошку масу без свести о сопственој историји, сопственом идентитету, части и слободи.

Та погледајте само најочигледнију ствар (само на изглед баналну и периферну) - имена улица на траси куда ће нас наказе опогањивати... Дечанска, Булевар Војводе Бојовића, Узун Миркова, поред Скупштине Србије..


Зато ће ходочастити намученим Београдом. Градом деветнаест пута паљеним и рушеним. Београдом, ружним и суморним од кршења и дизања, крвљу преливеним. Американци намећу свима прајдове, јер тако се ломи дух отпора, али њиховим светим местима тако не сме да се приђе.

Национално гробље Арлингтон

Ко поштује Београд, дакле то неће радити. Србијом међутим командују они који не поштују Београд. Не поштују ништа сем своје утробе.

У Србији је већ формиран сталеж бласфемичног полусвета који вампирски паразитира на основу својих "стечених права". Родитељица 1 буде тетка свом детету. И таква нам води државу. Да није то што јесте, била би периферијска шалтеруша, преко везе.

"Ми не вређамо никога. Ми само тражимо једнака права" Извор.

Ваља признати, тај грдобни под-свет паразита, удобно уваљен у градски агар-агар, хранљиву пихтију, у којој бивствују остварени у пуноћи оглабане снобовштине, изборио се револуционарно за своју надмоћну позицију. За своја над-права. Као што су комунисти и нацисти дошли у позицију да наметну своју тоталитарну власт и лудачке пројекте обилато користећи малокрвност демократије, исто су урадили и педери.

Наравно, апсолутна већина народна дубоко је увређена. Била је потребна варница, покретач, да народ покуша да се супротстави. Ту се скоро ниоткуда појавио владика Никанор да пошаље позив на карактеристичан рустичан начин, без претрпане памети али из срца, са свим пратећим манама, што је дочекано је као вода живота. У времену утробне памети и мишјег срца, где се срце покаже - то бива магнет.
(Пошто има контрадикторних информација о божјим путевима владике Никанора, уздржавамо се од потпуног одушевљења. Само констатујемо ред ствари).

Уследиле су неочекивано масовне демонстрације или породична шетња, скоро па литија. Иако је мањкало професионалне организације, било је довољно да проговори епископ који се баш не одликује мисионарским даром па да се прикључе великој поворци протеста и они који се иначе не слажу сасвим са његовим изјавама.

Протестна шетња, Београд, август 2022.

Без праве организације Београђани су се прикупили у знатном броју. Било је свештенства и монаштва, али најмање из Београда. Патријарха је било понајмање. Није отишао тетки по лек, већ је стизао на разна места па и на тренинг кошаркаша. Ако није на тренингу, није нигде. Не тражите га.

Нама се као кроз маглу чини да је и сам патријарх Порфирије осудио одржавање европског геј прајда у Србији и у Београду. И чини нам се да је Црква позвала народ на многобројне манифестације да се искаже незадовољство што се европски геј прајд одржава у Београду и у Србији. Порфирије је, сва је прилика, нагло заћутао о тој теми када је стигла директива од Вучића. 

Извор

Протесна шетња у форми литије прошла је превише нападно незапажено од свих медија главних и споредних. Тако унисоног и постројеног ћутања не може бити ван система који је окупациони, диктаторски и насилан. За режимске медије јасно је зашто су ћутали. Јасно је зашто су ћутали и тзв. "слободни" медији који су у формалној опозицији режиму Александра Вучића. Ћутали су зато што су и они оператери окупационог оператора Вучића, само се нису аутовали. Ћутали су дакле педерски.

У скандалозној јавној беседи, епископ банатски Никанор практично је проклео премијерку Ану Брнабић, али и све оне који ће учествовати на ЕуроПрајду у септембру у Београду. Изјавио је и да би "употребио оружје" против учесника Параде поноса.
Извор

Након првог дана нелагодног тајца кренуло је бацање фатви на Никанора и шкргут на породицу и шетњу. Што је најгоре - мирну шетњу. Десничарску а мирну! То не пише у скрипти, то се не уклапа у стереотип. Онда боље прећутати. Затим су кренули аналитикуси са критичким освртима, од киселих преко јетких до фанатизовано-бомбашких. Цитираћемо заклетог нео-партизана Драгана Бурсаћа, који користи већ преко мере офуцане стереотипе - најпре се покаже колики је поп лопов и како је зао човек, па се онда покаже да је "природно" фашиста и који, пазите ово - на "уњкавом крајишком" благосиља "кољачке геноцидне акције", каква је је уосталом (уњкаво крајишка, кољачка, геноцидна, лоповска, зеленашка...) - учи нас Бурсаћ - већинска Србија.
Овај поп, зеленаш и сјецикеса, који је сам себи одредио плату од 1500 евра, док баца клетве, заправо говори оно што већинска Србија накачена на РТС, ПИНК и Хаппy хоће да чује.. имамо класичан прстохват хејта према Хрватима и католичанству, уопштено према хришћанству, јер се светосавска секта одавно одметнула од хришћанства. И очекивано од неког ко је Никанор љотићевац...

Итд...све у бомбашком стилу грми партизански "самостални мислећи ентитет" (оксиморон  маде ин 6 Личка&7 Крајишка) Драган Бурсаћ. Ето, главати партизански ударни оксиморон сматра да има наследно право да се за све пита.

Салман Ружди, страдање. Извор.

Није у теми, али ћемо цитирати запажање једног коментатора у полемикама поводом иступа владике Никанора, који је скренуо пажњу да је у исто време извршен атентат на Салмана Руждија, што није изазвало никакву реакцију професионалних бораца за слободу мишљења и најгрлатије противнике верског фанатизма. Бар на речима:

Да подсетим, фатву, клетву, за Салмана Руждија изрекао је Хомеини после Руждијевих Сатанских стихова 1989, а ту клетву је у јавности, пред медијима, први пут изрекао тада ирански министар иностраних послова у званичној посети Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији.

Поред иранског министра иностраних послова стајао је тада Будимир Лончар, министар иностраних послова СФРЈ који није ни реч рекао на такво понашање свога госта. Ћутао Будо као заливен.

Данас Буда Лончара по медијима диљем овог нашег лијепог Балкана представљају као малтене једног од главних промотера демократских процеса у тој некадашњој нам и покојној држави Југославији. 

Медији су чудо једно.

Да сам Никанор, ја бих проклео и бацио анатему на медије. То је боље и ефикасније, ако мене питате, него ова анатема и клетва са геј европрајдом у Београду и у Србији као поводом.

Фатва за Салмана Руждија је иначе скинута 1998. године, али као што видимо из приложеног ево 25 година касније, џабе је то урађено.

Само неколико дана касније у терористичком нападу убијена је Дарија Дугин, кћерка руског филозофа Александра Дугина. Поново потпуно игнорисање. Нема ни начелне осуде злочина. Пошто је је у питању Рускиња, патриотски декларисана Рускиња, па још православка, па није из ГГБТ+++ приче, лов је слободан. Дозвољено је и етички позитивно раскидати је на комаде.

Пошто је претило да се ствар измакне контроли, режим је прибегао тактичком маневру: у борилиште је улетео Драган Ј. Вучићевић и објавио да је "због ратне претње на Косову Евро прајд отказан! То је одлука највишег државног руководства!"

И сва је прилика да је ова изјава професионалног лажова и Вучићевог сеиза ДЈВ, била довољна да пацификује ситуацију.

После пар дана огласили су се организатори и саопштили да је у питању лажна вест.

Коначно, јавио се и Врховни командант (формулација Предраг Сарапа), да да коначну реч:.

"Не ценим никога ко говори о Прајду, имамо много пречих брига. Одвратни су ми и они који би да туку педере и тако се боре против педера у себи и они који би да се хвалишу не мислећи какве проблеме има држава Србија"

Цивилизацијски искорак! 

Ко је заборавио, човек коме су "одвратни и једни и други" је купио право да се у Србији одржи Евро прајд. Да покаже колико је ОН на европском путу.

"Велики је, готово цивилизацијски скок од крвавих глава, звука полицијских пиштоља и вандалског насиља на београдским улицама у првим покушајима одржавања Прајда 2001. и 2010. године, до српске престонице као могућег домаћина Еуро Прајда 2022."

 Вучић прави цивилизацијске искораке и сви су му овде одвратни. Никанор нека се спреми за пензију.

Коментари

  1. Poštovani Nimbuse, da li zaista mislite da je vladika Nikanor izajvio to što je izjavio bez dozvole Vućića? Šta god ja mislio o hrišćanstvu i ostalim religijama, mislim da je nesporno da su propovednici svih tih religija, i ovde i u svetu, ljudi koji su se debelo okoristili (pre svega materijalno) o svoj položaj i imaju dosta putera na glavi.
    Zar vam sve ovo ne liči na igru u kojoj jedni napadaju, drugi brane, sve dok se ne pojavi On da po ko zna koji put ispadne spasilac koji će ugasiti požar koji je sam podmetnuo? Zar nije sjajno ispuniti medijski prostor paradom i tablicama dok sve poskupljuje da bi se klanovi dodatno obogatili?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Поштовани,
      Могућност коју наводите увек постоји. Мени лично делује да је Никанор у овој ситуацији био спонтан. Тако ми изгледа. Не би изненадило да "ревидира" став или, пре, да се једноставно склони. А највероватније буде склоњен, макар се и покаје.
      Што се Вучићеве манипулативности тиче, она је неупитна. О тим ниским манипулацијама и причамо.
      Што се окоришћавања клира тиче, тога има. Али, има и много пострадања за веру. Страхоте и изгибија свештенства СПЦ је превелика да би се могло тумачити да се свештеничким "послом" баве превасходно из користољубља.
      Свако добро.

      Избриши
    2. Poštovani Nimbuse, mislim da sam ostao nedorečen.
      Da časno i pošteno obavlja svoj poziv može neki lokalni pop ili monah. Neko ko je na dnu lestvice, da se tako izrazim. Što se više penje na toj lestvici, hteo to ili ne, upada u kandže službe. Jer Crkva je suviše ozbiljna institucija da bi je služba zaobišla. Ispod radara može da ostane neki amaterski šahovski ili kuglaški klub, Crkva ne. Dobar deo vrha Crkve ima putera na glavi, ko nema lako mu se može medijski prišiti štošta. Zato ja sumnjam u bilo kakvu spontanost.
      A druga stvar koja mi je neodvojiva od prve jeste i to što sve ovo nije počelo juče. Pa ta Ana je godinama tu gde jeste, već duže vreme je majka/otac, šta god. A ona tu nije došla sama, već ju je Vučić tu postavio, pa bi, valjda, prvo on trebalo da bude kritikovan. I nije ovo prva, već ko zna koja po redu parada homoseksualaca. Neke su prošle tiše (kada služba naredi navijačima da ostanu kod kuće), neke bučnije, kada treba skretati pažnju sa nečega, kao sada sa poskupljenja, puzeće predaje ostatka vlasti nad KiM itd.
      I Vama svako dobro.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА