КАД ДАМЕ УЗМУ СТВАР У СВОЈЕ РУКЕ

КАД ДАМЕ УЗМУ СТВАР У СВОЈЕ РУКЕ

Foto: Pinterest
 
"Од узвишеног до смешног само је један корак....
И на крају највише има оних смешних...".
Нада Кобац

Ову недељу уистину су обележиле даме и дамице. Показале су да, кад се наоштре, могу планету да уздрмају.

Нећемо се превише задубљивати у проблематике и мноштво тема које су отвориле. Истаћи ћемо само да су нас протресле у нашој дремљивој чамотињи.

Најпре је ту феномен девојчице Грете Тумберг, о којој је исувише писано. Стигла је и до говорнице УН као врховни ауторитет на светском самиту о клими. Тамо је говорила баналности, беснела, оптуживале светске лидере и одрасле као такве да су њој као тобожњој представници младих “украли снове” те је све засолила бризнувши у хистеричан плач.

Мала Грета

Наравно, огроман новац је у игри, а знамо већ одавно како се мафија свугде сјатила око отпада, еко-бизнис је данас уноснији од коцке, дроге, оружја или грађевине. Kлиматски катастрофизам је најбољи начин да се извуку огромна јавна средства којима ће онда одабрани менаџерисати за спас планете. Примерице, Ангела Меркел је, иако је Немачка у заштити околине већ по много чему узорна, журно донела пакет мјера вредних 100 милијарди евра који ће се потрошити до 2030.

Швеђанка компликованог психичког статуса, попут Пипи Дуге Чарапе, истурена је напред, па чик јој се супротстави?!

Неки су ситуацију дефинисали као "Гретенизам - последњи стадијум капитализма".

Од свих питања која је ова сувремена Пипи отворила, за нас је кључно питање: А зашто људи то трпе - да се и од УН прави ријалити?

Друга дама је наравно Марина Абрамовић, која презире владајући лажни морал и лажну уметност, те потреса свет својом уметношћу гледања магарца у очи и другим чудима. Воли партизане, Запад и паре. Много пара.

Foto: Pinterest


У Београду је 5.000 обожавалаца на њен захтев викало "ААА-ААА!!!". Затим су ширили масовну љубав.

И то је у реду. Виче им се "ААА", па нек вичу, никога тиме не угрожавају. Проблем је што ће тих 5.000 лунатика сутра занети у своје фантазије отићи да гласају, и какву срећу од тога мучена Србија може имати? Непогрешиво ће заокружити нај горег манипуланта у понуди.

Па и њу и њене секташе морамо да трпимо.

Коначно, помињемо један изванредан пример који је промакао широкој јавности.

Саветница градоначелника за информисање Нада Kобац на челу ФK Индекс

Фудбалски клуб Индекс из Новог Сада добио је нову управу на чијем се челу налази Нада Kобац, саветница за информисање градоначелника Милоша Вучевића.

Тим који своје утакмице у Новом Саду игра на Ђачком игралишту такмичи се у петом рангу домаћег фудбала, Новосадској лиги, у којој после осам одиграних мечева заузима треће место.

По речима Наде Kобац, намера јој је да клуб, док је на позицији председнице Управног одбора, врати на старе стазе успеха.


Фото: 021.rs.

Нови управни одбор, осим Наде Kобац, чине још и Бранибор Јовичић, Блажо Вујовић, Милан Секицки, Радован Иветић, Раденко Стојановић, Душан Радојичић и Немања Пепић.

Шефица ПР службе града је пажњу јавности на себе скренула 2016. године приликом одржавања контрамитинга због ситуације на Радио-телевизији Војводине, када је у јавности објављен мејл Наде Kобац у коме се налазио сценарио контрамитинга, а који је послат из Градске куће РТВ-у. Након што је мејл доспео у јавност, Град Нови Сад је негирао да је учествовао у организацији тог протеста...

Њихов клуб, па могу бирати кога желе да их води. Ја, до душе, нисам могао кратком претрагом пронаћи било какве раније везе госпођице/госпође Кобац са спортом, посебно са фудбалом. Са политиком може да се нађу снажне везе, са спортом не. Просто нас околности терају да закључимо да се у спорту, па макар у питању био и пети ранг, не може функционисати без политичке заштите владајућег режима. У овом случају, по саставу Управног одбора, изгледа да клупске амбиције далеко премашују пети такмичарски ранг.

Некако и исто време, колале су гласине да је председник једне месне заједнице, члан исте странке као и Нада Кобац, захтевао од сеоских фудбалера да препусте бодове конкуренту који има највише аспирације у такмичењу. Изгледа као да је политика умешала прсте. Колико је тачно, не знам, али се половина првотимаца повредила те није могла изаћи на терен, а новински извештаји прилично туробно извештавају о млакој утакмици која је требала бити дерби кола, без иједног картона и зачудо готово празним трибинама.

Куда све то води? Хоће ли сви клубови из Новог Сада на крају играти у Супер-лиги или, утешно, у Првој лиги? А шта кад сви клубови на чело својих Управних одбора поставе лидере СНС, нарочито жене? Шта ћемо онда?

Ето, тако је прошла наша недеља женског активизма.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА