Пређи на главни садржај

ШТИПАЉКЕ РАСПОЛОЖЕЊА


У ово ситно време крупних опачина, ваља се понекад позабавити другим причама.

Овај пут размотрићемо шта је штипаљкама, које су, с обзиром на значај у нашим животима, веома запостављене.

Нисте приметили да их користе сви, од принцеза до менаџера људских ресурса? Један од најпопуларнијег вида декорација са штипаљкама јесте распоред седења на прославама или бизнис-састанцима. Ево како то изгледа. Признаћете да је јако лепо али и врло практично.


Добро је док се ваш број испод штипаљке смањује, није добро кад се повећава.

У реду, да одморимо мало уз музику расположења. Са штипаљкама, наравно.

Positano String Quartet

Слушајући пријатну музику расположења, ипак сам сам видео одређени несклад: нису сви уметници имали исти број штипаљки на партитуранма*. Разумем да дува ветар те је нужно учврстити нотне записе. (Ето једне употребе штипаљки, коју нико није уочио на Интернету) . Али, ветар је једнак свима, те би било логично да су сви користили исти број штипаљки. Тако сам мог ФБ пријатеља, иначе приватно синовца Петра, запитао: ЈЕДИНО МОЈЕ ПИТАЊЕ: ДА ЛИ ЈЕ ВАШ ИНТЕРНИ РАНГ ОЗНАЧЕН БРОЈЕМ ШТИПАЉКИ НА НОТНИМ СВЕСКАМА? 

(* Овде морам да вам откријем једну моју тајну. Већ неко време осећам да ми се неко шуња иза леђа. Ко је, шта је, кад оно Алцхи. Ама, знам шта сам хтео рећи, ал не могу да се сетим речи. Та обична реч је "партитура". Онда сам се направио вицкаст, па сам употребио језички бином "нотна свеска". То ми је остало у памћењу пошто смо те нотне свсеке користили у нижим разредима основне школе).

Интимно сам претпостављао да су пред наступ на брзину набавили једно паковање, па је свако имао онолико за колико се јуначки изборио.


Онда ми је Синовац објаснио:

Петар Ивковић ''Јел се ви и приватно дружите или то само тако делује зато што тако добро звучите заједно''...''Јел ви иначе наступате НЕГДЕ?''...''А јел ви свирате још нешто сем класичне музике?''(виде људи ''класичне'' инструменте, па ни после сат времена свирке не укапирају да ниједну класичну композицију нисмо одсвирали)... и такó, што би рекао Радашин!... И ево, коначно неко да постави неко стварно оригинално питање! Свака част на запажању, али открићу ти малу тајну: поента није у броју штипаљки већ у бојама.Ја сам недавно полагао за љубичасту штипаљку, али због лошег владања и очијукања са публиком још увек морам да носим и једну црвену. Басиста је запуцао код плаве, али је захваљујући продуховљеном изразу лица и концертним кратким панталонама заслужио статус носиоца четвртог дана. Виолиста је главни аранжер и оснивач бенда, тако да је њему сасвим довољна и зелена штипаљка. Једини изузетак је господин са моје десне стране: он је иначе носилац црне штипаљке али то вешто крије, из страха да га не најуре из бенда због превисоких квалификација. Ето, да мало износимо... ПРЉАВ веш, за који и нема боље симболике од штипаљки! ;-)

Штипаљке служе за веш, у принципу. Пошто смо све одгонетнули, ево још нешто од квартета са душом и штипаљкама:А, не, није овде крај! Молићемо за весело друштво у ћошку "БОЛЕРО"!

Иначе, нисам ја баш сасвим из оваквих музичких вибрација, мада прихватам с радошћу.

Меланхолија мемљивих кафана је моје уточиште. И, да сам умро млађи, волео бих да се чула ова песма. Сад више не вреди...Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ


Има неки стари совјетски ратни филм „Туђ међу својима, свој међу туђима“. Тако је некако и са мном.
Лако је било на „Аутономији“ Динка Грухоњића. Тамо је фронт био јасно одређен, знао сам ко ми је непријатељ и како да нападам а како да се браним. Изгледа апсурдно али тамо сам се осећао слободно и писао лако. Негде пред крај, када је било јасно да ће морати да ме банују освануо је (9.12.1914.) и овакав коментар...

Nadjebava vas Nimbus očiglednim činjenicama, koje vi prenebregavate, i realno nemate mozga da mu se suprotstavite…Nimbus je pobedio ovde i istovremeno porazio vaš pokušaj da po rođenju pomislite da imate i mozak Upecali ste se. Igra gotova....
Сасвим је супротна ситуација када сам међу својима, међу патриотима или, чини се у већој мери, лажним патриотима, у души комунцима. Ту јасног фронта нема, а псина је неограничена. Е ту, где бих по природи ствари требао да се осећам добро (јер „Домовина је тамо где ти је добро“), заправо имам утисак да сам у Лубјан…
ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА(2)
ЗОРАН ЂИНЋИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА„Коме је до морала, нека иде у цркву!“
Све је педантно цензурисано, па не знамо ко је Зорану тата. Штури и никад довољно сигурни подаци Википедије казују да је Зоран Ђинђић (Босански Шамац, 1. августа 1952 — Београд, 12. март 2003) био српски политичар и државник, филозоф и доктор филозофије, један од 13 интелектуалаца који су обновили рад предратне Демократске странке, дугогодишњи председник Демократске странке, градоначелник Београда (1997) и председник Владе Републике Србије (2001—2003). Kао мали, живео је са самохраном мајком Милом, која је радила као кућна помоћница на имању богатунске породице Изетбеговић. Иако рођени у истој кући, судбина их је послала на различите стране. Изетбеговићи су стигли из Београда у Босну, док је Ђинђић отишао из Босне у Београд. Алија се касније у Сарајеву борио за Босну, а Ђинђић у Београду против Србије.

Ђинђиђ је папазјанија Лава Троцког, Стева Крајачића и Романа Абрамовица.

И поред похвала кој…
45 ГОДИНА БЛОКА 45- ОД УТОПИЈЕ ДО ДИСТОПИЈЕ

Насеље Сунца

"Насељем Сунца" назива се у титографској митологији Блок 45 на Новом Београду. Пројекат је требао да послужи као идеал комунистичког прогреса.

Почетком 60-их година Регулационим планом општине Нови Београд предвиђено је да се на подручју села Бежанија изгради стамбени рејон са око 60 000 становника.

Уз саму обалу Саве предвиђена су два стамбена блока (45 и 70), величине од око 115 ха за изградњу око 9000 станова са око 32000 становника.

1965. - Општи југословенски конкурс за добијање идејног урбанистичког решења.

1966. - усвојен је Детаљни урбанистички план блокова 45 и 70 на Новом Београду који је израђен на основу првонаграђеног рада аутора архитеката Ивана Тепеша и В. Гредеља.

1967. - уступљено земљиште за изградњу пословном удружењу „Инпрос“ и ГП „Kомграп“, расписан конкурс за добијање архитектонских решења објеката.

1969. - почело се са изградњом првих објеката у Блоку 45. У потпуности је изграђен је и реализован у тада …