ДРЖАВА КАСТРИРАНИХ ФИРЕРА

ДРЖАВА КАСТРИРАНИХ ФИРЕРА


Пучино, да ли си свесна колико си грдна?

Прође још једна епизода избора у околностима карактеристичним за Аустрију и Немачку почетком тридесетих година прошлог века.

Прође још једно парење зимских патака под машкарама на Студенском тргу.

Добисмо у Србији једну праву, истина окупаторску и терористичку, војску - УЧК, уз Вучићеву драмосерију. Богорадио Вучић као жена, имали смо "оштар протест" "Форума жена" са КиМ, Вучићеви посланици у "парламенту" Косове се стисли као пи*де, јер и јесу жене. Још једном везаним Србима скидоше гаће, објашише нас и одоше за послом.

У Србији снимише два филма о Србима у првом светском рату. Ред је, очекивало се, стогодишњица српске победе, па хајде да Србима власт удовољи. Шта су (нам) то снимили? Рат је био стравичан, смењивале су се величанствене победе и трагични порази, била је то дословно борба за опстанак једног народа. Поменути филмови су уочљиво дефетистички, а декларативно, за публику анестетички, сврставају се у "антиратне". Стварно, суштински, ти филмови славе Аустроугарске војне победе. Први, "Заспанка за војнике", снимљен у славу српског најтрагичнијег пораза на Легетском пољу и Чеврнтији. Други, "Краљ Петар Први", слави успешно окончање Немачко-Аустроугарско-Бугарске офанзиве 1915-те године.

Шта сте ви очекивали од Пречана који владају Србијом, дакле дају паре за снимање и одлучују шта ће се снимати, а чији су се преци крваво борили на страни ћесаревој - да славе србијанске победе? Истовремено, уз нападно масовно емитовање партизанских филмова, у елитном термину "Јавног сервиса Србије" емитована је још једна реприза серије о Титу "Одлазак ратника, повратак маршала" из 1986..

Шта ту није јасно? Они су, квислиншки владајући режим, истина помало прикривено, прославили победе својих дедова и прадедова. Ликују. Какву поруку "у бекраунду" носи оно "повратак маршала", лако ћете се досетити, пошто се досетила сва грдна пучина за коју је и данас, и упркос свему, и насупрот здравог разума, Тито боготац и свети дух. Да су се досетили доказ је јер слепо иду за Вучићем.

Ми, Срби смо окупирани и под фашизмом. То није тек пука фраза већ стварно стање "на терену".

Ми имамо систем:
- Један вођа, једна партија, једна руља.
- Парламент као декор. Судови као декор. Војска као декор.
- Држава, односно једна партија, односно један фирер, контролишу целокупни привредни систем, укључив и нарко контра-банду, на начин да не може главу да дигне ко није у њиховом, интерном, партијском систему и по вољи фиреровој.
- Ни Влада не влада.
- Полиција је селективно ефикасна.
- Неспорно је постојање и деловање СА одреда, без обзира на одећу коју носе.
- Целокупан информативни систем је у функцији одржавања и подржавања фашистичке диктатуре и слављења фирера, а ми смо реклаомождери. Да ли постоји икаква слободна зона у виду "патриотских медија" може се тестирати односом тих медија према витешком нашем Краљу Александру I Карађорђевићу и његовом унуку, Престолонаследнику Александру II Карађорђевићу. Краљу можемо да захвалимо што још увек постојимо. Престолонаседник ама баш ништа није лоше урадио, а донео је преко двадесет милиона евра хуманитарне помоћи у Србију. И, какав је однос "патриота" према њима? Дословно исти као комуниста у Титово време 1948.. Слично је и са Војиславом Коштуницом, човеком који је неспорни патриота, успешан државник, уверени демократа, који ни динар није присвојио себи, живи скромно и не треба му физичка заштита. И такав "патриотима" не ваља? Није, већ су те "патриоте" у систему, са функцијом контролног издувног вентила.

Чак су се и на становитом "Пешчанику" досетили половини јада (друга половина истог јада су управо они). Констатују да је Премијерка наша незвана, мутава, гарава, запетљана да Бог сачува, назвала министарство образовања и министарство културе и информисања "новим министарствима силе". Буквално као код Орвела. У коментару ће конкретизовати:

"Само је у потпуно разваљеној јавној сфери могуће да овакве баналности, не само прођу без икаквог критичког разматрања, већ буду прихваћене и понављане као врхунска мудрост. Само у друштву у којем су новинари, стручњаци, интелектуалци у потпуности одустали чак и од илузије интегритета могуће је да ове будалаштине не буду доведене у питање ни у једној дебатној емисији, ни на једној насловној страни, ни на једној конференцији за новинаре."

И закључују:

"Па ипак, премијерки ни ова „министарства силе“ нису довољна. Свако министарство, па и министарство силе, јавна је институција подложна каквој-таквој јавној контроли. Зато је неопходно заобићи и ова министарства и направити алтернативне институције, које не полажу рачуна никоме до самој власти. Странка којој је некада припадао актуелни нелегитимно изабрани председник, деведесетих се прославила формирањем паравојних и параполицијских јединица. Странка на чијем се челу он данас налази формира паракултурне, параобразовне, а како се недавно показало и паравладине јединице. Једна таква јединица зове се Савет за креативне индустрије, о којем у последњем броју Времена читамо да „није орган ни владе ни власти, већ неплаћено саветодавно тело једне конкретне особе, премијерке“. Такав је и фамозни деливери јунит, за који премијерка не жели да каже ни ко у њему ради, нити ко га плаћа, али тврди да ова мистериозна организација „ради на најбољи могући начин“. Нема сумње да је ово истина – сама чињеница да не можемо да сазнамо ништа о овој паравладиној институцији говори да она свој посао заиста ради на најбољи могући начин – измештајући центар политичког одлучивања изван домена јавне контроле, а пошто је, како премијерка наглашава, не плаћају грађани Србије, јасно је и да оно што она испоручује није овим грађанима ни намењено."

Неспорно, све су то одлике који један фашистички срочен систем обухвата.

Могу се поставити питања: Која је идеологија СНС? Са којим програмом су освојили власт? Јесу ли левица или десница? Какве су резултате остварили, да би имали такву стварну/фиктивну подршку бирачког тела? Нема одговора, зато што СНС нема ни идеологију, ни програм, ни циљ, ни добре резултате, ни одговорност. То је провинцијални фашизам, који не води бригу о свом народу, већ о вољи бечких господара. 

Међутим, већа је невоља што нам се као алтернатива нуди исти фашизам, без другог паковања. Ана Брнабић и грађанистичка Могулка, хероина "европске Србије" Светлана Лукић, глодур "Пешчаника", су испале на главу из исте бешике.

Дегенерисани "паткарски" Београд нуди нам као алтернативу блањаном па тесаном Вучићу блањаног па тесаног Ђиласа. Њих двојицу веже исто брдо, на чијим су падинама поникли. Све њихово - породичне анамнезе, генетика, систем размишљања, силеџијство, бахатост, алавост, слинавост, мимика, анти-патриотизам, аутошовинизам су исти.

Шта то ради Вучић што предходни нису радили? Може бити да претходни нису "разваљивали јавну сферу"? Јесу. Јер по "људскоправашима" (нпр. Соња Бисерко), "Србија мора проћи кроз период диктатуре како би доживела катарзу". Вучић је тренутно бољи у томе, само тврди да мање краде.

Сад се сећају из вајне опозиције "да изборе треба бојкотовати под оваквим условима". Потписнику ових редова је годинама уназад крв на нос ударала објашњавајући на све стране да је једино решење у датим околностима активни бојкот избора, јер само тако Вучићев режим неће добити легитимитет. А не, "морамо се борити и под оваквим условима" - заправо, зинуло дупе београдској салонско-баронској елити на посланичко место, па да им они отдут кажу. Сетимо се влашких евнуха. "Принципијелних Дверјана". Или, "бели листићи"?! Ја ништа глупавије нисам читао. Они који су то предлагали као начин "отпора", требају остати без права гласа пошто су идиоти. Коначно, ту су дворске луде типа Бели Прелетачевић и Шешељ. И са свим тим олошем треба изаћ' пред Милоша?

Наша позиција и опозиција су две реке у истом кориту. Отимају се око тога на чијој ће страни бити матица, која боље вуче. Тзв. "грађански медији" су надри-опозиционо "информативно министарство силе". Примерице, да је у карикатуристи Кораксићу професија надјачала идеолошку тупавост, он би на презентованој карикатури заменио улоге два актера, а најбоље да их је приказао као два вола у амбијенту Грмечке кориде. Овако, направио је глупи и провидни цртани фанзин који аутора боље разоткривају него жртву карикатуре. 

https://www.danas.rs
https://www.danas.rs/corax/corax-15-decembar-2018/

Фашизам под којим је Србија није никакав особит изум. Тај фашизам је сложен као руске "Бабушке".

Најпре, имате надмоћ фашистичке парадигме у свету. Пробајте на ФБ да нешто труцујете па ћете се уверити како Шећербеговићеви керови уједају.

Ови наши су трабант немачко-аустријског фашизма коме врхушке и позиције и опозиције генетски припадају. Отуда видимо, али као да пучина неће да види (?), како се Вућић понаша у свету - као јарац стуцаних муда.

У сваком јавном гесту види се хијерархија и покорност србијанског режима Германима.

У Србији, Вучић се понаша обесно, отворено као бечки завојевач. Као да није кастрирани јарац. Његова снага није у срцу, нити у ономе што повремено заигра у њему а он помисли да је срце, већ у сили вишљег окупатора који га чува док је послушан.

На Космету је у функцији нацизам под заштитом НАТО, у којем су у Европи после пола столећа реактивирани гетои као регуларно средство решења српског питања.

Коначно, на локалу, имамо ситну фашистичку боранију, добре људе из нашег суседства.

И где је онда решење?

Осврните се око себе па ћете га видети. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА