ДАБОГСАЧУВА ИЗБОРИ

 


Локални избори 2024: СНС прогласио победу у 85 од 89 општина, опозиција тврди да има већину у Нишу

Шта су показали најновији дабогсачува избори, који су завршени "блиставом" победом СНС и кмечањем проеуропске квази-опозиције коју ЕУ неће?

Србија може мирно да настави да пропада. Ко је Србији дерао кожу са леђа и даље ће да дере.

Друкчије би избори завршили да има стварне опозиције. Овако, све је циркус око ћораве кутије у банана-колонији. Ко патриота ко страни плаћеник, ко бојкотује ко је решен да се бори уз ветар, куде је бе тај Ниш? И фатални Несторовић.

Има средина које су изгубљене за сва времена. У "мом" селу непомјаник лагано освојио 80% гласова и не постоји начин ни сила која може ту колективну свест да промени. Лаку ноћ! Нико није толико колективно блесав да не види како непомјаник у УН куне Немце и балави забуљен у заставу, па се три дана потом љуби у уста са тим истим Немцима. Његовом совхозу међутим такви претворни и ниски гафови, то џиберско пренемагање годи, они држе да је то врхунско државништво. То је специјални завичајно-идеолошки инстинкт. Непомјаник је њихов Вођа, Фирер, Дуче, Фељбаба, јер га виде као најбољи примерак своје расе, и гласаће за њега ма шта овај радио од Србије. И, даље, кад силом времена једном буде смењен са власти, они ће постати доживотни смртни непријатељи оних који су њиховог кумира оборили. То је ендемски, најотровнији и најопаснији вид аутошовинизма, смртоносан и непоправљив. Ко је помније пратио збивања у Новом Саду, могао је да прочита ту њихову спремност на све , чак и зарад одбране само локалне власти. И та погибељна колективна спремност није везана ни за узраст, ни за друштвени статус, већ само за племе.

Да додамо - земе који стижу на гласање избосне, не раде то за паре, као што је случај са домаћим издајницима. За неког другог да гласају не би их пушком наћерало. И, обрнуто, да случајно постоји обрнута могућност, да из Србије долазе гласачи у РС, грдно зло би испало. Какав црни "српски свет" какав црни "један народ"! Те хипотетичке гласаче доживљавали би као најцрње непријатеље. Њихова национална свест ради на "клапну" - у једном правцу може у другом никако.

Има крајева где је стање колебљиво и где би озбиљна опозиција победила. Ниш, на пример, где су избори, изненађујуће за већину, завршени нерешено.

Највећи градови, Нови Сад, Београд, који јесу према СНС најмасивнија опозиција, нагињу ЕУ-либ. опцији, тако да није за оптимизам.

Овде треба да буде јасно:

1. Тај политички корпус који пејоративно означавамо као "жути" (мада у непомјаниковом екипажу има гомила најврснијих жутаћа, будући да они газе преко свега, најлакше преко свог образа, кад намиришу паре), може много више да уради само ако лидери погазе свој пренапухани его и среде редове у једној партији која би се природно звала Демократска странка.

2. Морају да коригују политику. Коликогод љигави били, не могу они да се носе у велеиздаји са непомјаником. Он то много професионалније одрађује, и зашто би га Хил & Co. мењали у овим историјским тренуцима? Зато ДС-опција мора да се приближе нормалном свету и луђаке  који су им се наметнули као најборбеније перјанице оставе изоловане на позицији ултра-левице. Ако им је до власти.

Ја ћу коначно бити упоран, па ћу поновити да Шумадија неупитно остаје последња нада Србије. Истина, врло слабашна нада, али која још увек тиња. Не можете Шумадинце натерати да верују Мариники и сличнима. Да би се Шумадија (и шире) активирала у пуној снази потребна је странка која се некад звала Радикална странка, а којој је Шешељ лукаво украо име за своје црвене четнике. Зато је та странка Демократска странка Србије. Не поудбашена "Нова" ДСС, већ тачно онаква ДСС каква је била 1995-2000. И зато су сви против ње.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА