ПАВЛИНА И ВУКОВИ

 

"Аска и вук"

Иди си, море,
Де петли не поју
Де Сунце не свита
Де поток не брбори
Де трава не лечи
Де дрво лад нема.
Ако ти се овде није нико
Там ће ти се неко зарадује.
(Небојша Озимић)

Девојчица са Косова и Метохије скренула је пажњу певајући патриотске песме. 

За почетак, водитељ "Нове С" Жељко Вељковић окарактерисао је један Павлинин  наступ као "општенародни повратак у средњи век", а Вељковићева колегиница Вања Ђурић је упоредила ову талентовану девојчицу са "старамајком из косовског циклуса". По команди кренуло је кидисање аутошовинистичких кујâ и кучакâ на девојчицу која и не може да се брани. Мало јој је шиптарских зликоваца, ето у централној Србији људи са регионалним вишком емпатије, бравокомшије и мирдиташи, хоће да је покидају, под паролом "Дошла си у мој Београд да га рушиш!!!".

Где то девојче да оде и зарадује се животу? Туђа је и међу својима и међу туђима.


Сваки покушај да се набријана скојевско-културбундовска багажа из другосрбијанског лагера умири, извртан је руглу. 

„Пријатељу, оне изађу из Ораховца кроз све могуће и немогуће ОВК страже, певају и бодре нас, почесто и чувену песму о ослобођењу Ораховца ‘Генерале, нек је твојој мајци хвала’, и онда – након свега, опет кроз све страже и патроле, у Ораховац, енклаву, гето… Не знам шта је храброст, ако није то. И зато није просто ружно већ неприхватљиво, морбидно и џиберски малтретирати то величанствено дете.

А Павка ће даље. Да пева о снази овог народа која тек треба да се пробуди. Српкиња је то и то из дивне Метохије. Њу само расплаче красота народа који је воли“, написао је Ђого.

протојереј Дарко Ђого.

Има свештеник право да се нада, али неће Павка више запевати.

Ма какви! Само се чекала нека реакција па да се организовано скочи у одбрану погане језичаре Вање-Травничанке, која је, узгред буди речено, дупли аутошовиниста јер, осим што мрзи локалне Србијанце, не може очима да види своје босанчеросе кад дођу да одлучују о њеном Београду; и поганог језичара Жељка који је по свјетоназору ортодоксни говнар, да не будемо вулгарни. Пазите ви његовог новинарског херојства у заробљеној земљи, са плаћеничке окупаторске телевизије:

“Добро вече. Где сте били деведесетих? Колико сте села спалили? Јесте ли донели кући бар један фрижидер, прстен или златан зуб? Јесте ли убили бар једног човека у Сребреници? Укопасте ли неког Албанца у масовну гробницу? Или сте можда тих година изгубили неког свог у Босни, Крајини, на Косову? Док сте чекали у редовима за шећер или хлеб, плату мењали за пет марака, марке за бугарски бензин. Док сте били сиромашни, к'о што су многи и данас, док сте гледали како се неки богате и граде виле, к'о што то раде и данас. Е, такви би да се ништа не промени, да се и кад је тешко сакрију иза народа. А то је све теже. У међувремену, свуда у суседству на власт су дошли неки нови који би да рашчисте ствари из заједничке прошлости, а нама још владају они исти, само им се привиђа све више непријатеља. Кажете Вулин? Е, да је једини. Почињемо преглед дана…”

Е јеси поставио питања, свака ти част говнараска. "Свуда у суседству на власт су дошли неки нови који би да рашчисте ствари из заједничке прошлости" - ту ли спада Курти? Није никаква новинарска храброст бити Куртијева коза.

Да наречени Куртијев козак има макар малечка новинарска муда, збрисало би га са свих телевизија као Јовану Гргуревић (нема ни линка да повежемо о чему се ради). Тако бива у заробљној земљи.

Тако је почела пасија по Вањи и Жељку, који су, насртајем на дете, воздигнути у оџибава тотеме троглодитске грађанерије.


Троглодитска БГ Фондација "Славко Ћурувија" у одбрани угрожене аутошовинистичке пасмине

SafeJournalists (јануар 13, 2024): Хитно пронаћи и процесуирати одговорног за претње новинарима Н1 у Србији.

ЦЕНЗОЛОВКА:

Вербално иживљавање уз претње смрћу: Хајка на новинаре Вању Ђурић и Жељка Вељковића коју оркестрирају десничари из власти и из опозиције

Због коментара о девојчици са Косова која је певала националистичке песме пред кошарашку утакмицу Црвене звезде, новинарка Н1 Вања Ђурић и Жељко Вељковић са Нове С доживљавају оркестрирану вербалну тортуру коју воде политичари, армија њихових ботова и таблоида

"Хајка", "оркестрирана вербална тортура", бла, бла... Ма шта велите? Треба да тетошимо губу у торини? 

Борац против певања "Павлаке" и некрофилских песама, а за нормалност и Европске вредности, са својом девојком Karcher WD 5

Са друге стране, раде ботине. Цитирамо насумично, међу хиљадама истих.

Biljana

Ovom društvu smeta istina da jedan primitivan i klerofašistički deo društva koristi malu devojčicu sa Kosova kao političko sredstvo u borbi protiv istine i realnosti. Indoktrinirano dete koje srbuje više od Šešelja je nesrećno dete, loše vaspitano. Klerofašisti koriste tu nesreću da ovo društvo vraćaju u srednji vek, da razmišljamo na nivou generacija koje nisu imale dodor sa našim problemima i vremenom. Sukob oko Pavline je sukob izmedju prošlosti i budućnosti, izmedju primitivne Srbije i Srbije koja želi budućnost.

Pre nego što krenete da napadate kritiku ovog balavog ratnohuškačkog derišta, zloupotrebljenog od crkve Srbije i majčice Rusije, imajte na umu, da će zbog ovakvog njenog delanja ispaštati, mnogo više dece svih uzrasta. Već viđeno 90-ih Vi svoju decu bacajte. Meni ne pada na pamet.
Nije (toliki) problem što ovo dete peva o stvarima kao što su smrt, Kosovo i ostalo što u svom uzrastu ne razume. To je folklor. Problem je što ova država njemu ne dozvoljava da ima detinjstvo, nego ga oblači u uniforme, voda po crkvama... I u tome učestvuje cela država!
 
Сећаш ли се, стоко велеградска, овог дечака?

Госпођа Биљана у "овом друштву" затрпава немилице свој исказ синтагмама које не кореспондирају ни са истином, ни са реалношћу, ни главом ни репом, већ само са мрклим лимбом у њеној празној глави. Господин Ђурђук штити од страдања своју децу која нису балава, не хушкају на рат и нису дериштад. Павлина је, напротив, дериште, сигуран је Ђурђук. Да ли су Стефан и Милош Стојадиновић нечија деца којој је очајнички потребна заштита, Ђурђука се не тиче. Ама, не узнемиравајте га у правилном васпитавању деце! Г-сн Коста наступа исто из аспекта брижно-родитељског. По њему Павлини Шиптари на Косову омогућавају да има детињство, а "ова држава" јој неда!? Сереш, Коста?
 
Не може овој држави да крене на боље, док Ђурђуковој и Костиној деци не буде удобно у овој држави као Павлини на Космету.


1. Растко Подеста: ПОЗИТИВНО. Захтевао признање Косове, геноцид у Сребреници, улазак у НАТО и ЕУ
2. Павлина Радовановић: НЕГАТИВНО. Пева српске песме
3. Непозната девојчица, жртва педера: ПОЗИТИВНО. Шири љубав и толеранцију

Сећа ли се неко Растка Подесте? Са 12 година "писао је књиге", био је "чудо од детета" и сл. У то време био је промотер НАТО, признања Косове, "геноцида" у Сребреници... Сташа Зајовић га је вукла по Поточарима. Пример детета за дивљење. Будућност Србије. Када је ушао у адолесценцију и (привремено) обрнуо ставове, моментално је збрисан из јавности. Више није био чудо од детета, већ дериште. Није могао ни на једну ТВ, чак су му и ФБ страницу и лични блог избрисали. Нема детета! Сада се, после година тиховања, појави спорадично као јудео-комуниста и тада видимо деконцентрисану олупину од (младог) човека.

Поставља се вечито питање: Шта се крије иза напада на Павлину? Исто смо питали "шта се крије"или "коме смета" - пре неки дан Божић, јуче Српска НГ, данас Павлина... и никако да проникнемо.

Не крије се ништа. Комунисти раде што су одувек радили у окупираној Србији.

Немојте ни помишљати да двоје новинара са Н1 и Нове, који су почели са аутошовинистичким стрвљењем, немају спону партизанску. Ваља имати у виду: комунисти су убијали децу с образложењем да та деца могу постати народни непријатељи за двадесет година. Убедљив је то разлог да се деца баце у бунар или добију метак у потиљак. То за Титове комунисте беше природна ствар. Тако им је налагао осећај за правду. У том духу су подизане нове генерације. Ово је XXI век, доба цивилизовано, у коме се деца не убијају... бар не више него што је потребно. Зато Павлини у Београду не прети директна опасност. Али да хоће да је сможде, да је униште ментално, да је ремонтују у политички коректну биљку, то богами хоће.

Свесни су сви ти опадачи и све ругалице, какав бол наносе једном детету. Нема ту ни саосећања, ни хуманости. Српска "Аска" нема шансе против модерних вукова.

Не треба да замагљује ситуацију што је групација режимских комуно-срба кобајаги брани. То је лајање уз ветар ради халабуке које не мења на ствари ништа. Опозиција напредњацима су назадњаци. Ако се и у томе разликују.

Исход је известан: пошто држава (дакле ни Црква) неће учинити ништа да заштити малу Павлину, а виновнике ове аутошовинистичке кампање лустрира, искључи из јавног живота, а, богами, г-ђи Вањи одузме држављанство и врати је одакле је пристигла, Павлина губи битку. Не против Шиптара, већ против  крџалија овдашњих, црвених и црних. Неће је бити; нестаће са сцене, сем ако не промени репертоар, и наратив, и стајлинг. Ово је неумитно.

Залуд што је већина народа воли и храбри, кад се њој око ногу змије увијају. Тако не може да се живи.

И, коначно - Павлина служи за демонстрацију силе, као поука за убудуће, да се случајно неко не дрзне да дигне главу.

Коментари

  1. Mislim da je ovo dogovoren sukob. Kao što je neko onomad Bokanu naredio da proziva Mariniku da nije srpkinja da bi se podigla prašina, tako je i ovo sada dogovoreno. Moje mišljenje. Važno je ispuniti medijski prostor nebitnim temama da se ne bi slučajno pokrenule neke bitne.

    Zloupotreba dece je odvratna sa bilo koje strane. Bilo da se guraju u kafanski kvazipatriotizam, na gej parade, da nose štafete, da se za nečiji račun bave klimom kao Greta itd.

    Kada sam čuo za ovo, i meni je na pamet odmah pao Pocesta (mislim da nije Podesta). Jer kada neko u tim godinama nije zaštićen od onoga čemu nije dorastao, kasnije može vrlo lako da prolupa kao dotični. Ako se to ima u vidu, mene neće iznenaditi ako za desetak godina vidim Pavlinu na nekoj paradi kako maše zastavom u duginim bojama, zahtevajući da bude oslovljavana sa šetačica a ne šetač.

    Ona sada nema kapacitet da shvati da su za stradanja Srba na Kosovu (a i van njega) itekako zaslužni i svi oni krkani pred kojima je vodaju da peva, a ne samo šiptari i zapad.

    ОдговориИзбриши
  2. Поцеста или Подеста? Не зна ни он. Обе варијанте су у промету, чини ми се да се више опредељује зе "д".
    Нема једне појаве код нас да се не злоупотребљава са обе стране. Не мора све да буде фингирано.
    У овом случају показала се огољена бездушност која нема граница. Ради се о толикој маси напада да је једноставно немогуће да нема "спонтаности" већ да је у питању договорена свађа илити "драма" како то називају јутјубери.
    Сад већ тотално нападају на интегритет детета. Тешко је појмити који мозак може да смисли овако нешто:
    https://pbs.twimg.com/media/GEJ6shcWIAA2KEt?format=jpg&name=large

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Линк није у реду. У главном, коментар уз слику Павлине у средњевековној ношњи је "Костим принцезе Оливере пре секса са султаном Бајазитом у харему".

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ