МИ НЕ КРАДЕМО ВИШЕ!!!

Заборављени стари ас који ради из потаје

Користимо најновије предизборне прилике да се подсетимо на старог транзиционог аса...


АРХИВА Бр. 22.

20-02-12


Српски циркус креће на још једну турнеју. У сваком селу, крају, хаустору, имаћемо прилике да гледамо и слушамо исте надриполитичаре, квазидржавнике, оберкурве, велеиздајнике, лумпенпролетере, ријалитипаразите, архититоисте, генетске профукњаче и лопуже.


Гледаћемо исте испране и стањене кулисе префарбане у "Етилену"; исте билборде једнаке онима за пасте за зубе, крилате улошке и за простату чаробне таблетице.

Те билбордер-креације странке размењују међу собом као некад што су дечаци размењивали сличице фудбалера а девојчице салвете.

Исте брадате жене, кепеци и наказе инцестних оргија ће истим бенавељењем и кревељењем покушати да намамче смалаксали и истрошени народ на још један круг двојком трамвајем званим жеља.

Сасвим нехајно и БДВ театралне накараде ће поменути да се свака вожња плаћа, макар била бесциљна и испразна, па што смо се до сада у круг возали има да се плати, нема џабе ни код старе бабе, а за следећи круг ће сви свакако платити, па народе изволи у трамвају, ако нећеш не мораш, исто ти се `вата.

И Динкић је нашао своју циљну групу.

Модернизовани кампанелиста Динкић нашао је начина како да се супротстави ревијалним противницима и њиховим слоганима "Ми мање крадемо!" или "Сваком грађанину Србије хиљаду евра од продаје Косова и Метохије!"

Овај пут Динкић иде локално, право у срце онима који још нису на државним јаслама, јер су мало подаље, а радо би се на те јасле навалили.

...Што су избори ближи то кампања постаје све занимљивија, а странке на све могуће начине покушавају да придобију гласаче за изборе. У УРС-у су направили неформалну химну и за њу снимили спот.

Један од аутора текста симболичног назива "Дођи и ти - Јака Србија" је лидер УРС-а Млађан Динкић. Он кроз песму „шири“ своју идеју о децентрализацији, тврдећи да се са све четири стране света чује песма народа - "региони, јака Србија".

Нуди се, све певајући...
 
  
 Динкићева песма народна: Са југа и севера, региони јака Србија

У споту истрошени глумци и пејсажи са разгледница у стилу посткомунистичком, са благом ретро нијансом. Текст инспиративан, пун регионалног надахнућа, оптимистичан ("Уснама поганим, лажљиве речи говоре...")

Дођи и ти (део химне)

Рефрен:
Са југа и са севера
Региони - Јака Србија
Истока, а и запада
Региони - Јака Србија
Чује се песма народа
Једна је Србија

И сваки фризер, вулканизер, полицајац,
Кувар, ноћни чувар, молер, столар
сад су заједно сви
И сви лекари, сви морнари и рудари
Инжењери, кондуктери, учитељи.
Дођи и ти

Па, народе, замени реч фризер речју лузер и сам си ту негде, у сржи химне. Додај речи криминалац, банкар, корупција, које се не помињу али имамо неизрецив осећај да су утиснути у сваку ноту песме, и имаћеш комплетну политичку платформу УРС.

Онда изађи на изборе, и дреши гаће. Нека се "Čuje se pesma naroda".
--------
Напомена: Колико је времена прошло, а УРС нема више? Остадоше само дугови које нема ко да врати сем народа чија песма требаше да се чује.

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

НАЦИОНАЛНЕ ТВ СЕРИЈЕ - ГРОБНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ