ОДБРАНА ПОПИСА И ПОСЛЕДЊИ ДАНИ

 

Српска фамилија, Азбуковица, западна Србија, почетком четрдесетих година ХХ века.
ИЗВОР

Објављени су први резултати Пописа 2022. Катастрофа!

Према првим резултатима пописа, Србија има око 6,7 милиона становника односно око 495.000 мање у односу на попис из 2011. године.


Једини регион који је забележио пораст становништва је Београд, где је број становника порастао за 1,6 одсто. Број становника процентуално највише је смањен у региону Шумадије и Западне Србије и то за 9,7 одсто.

Да би се разумела суштина нашег демографског колапса, довољне су две премисе:

1. Краљевина Србија је била после УСА, земља са највећом имиграцијом на свету. Наталитет је и у Краљевини Југославији био висок. Није Србија била богата земља, то понајмање, али јесте била земља добре наде. Просперитетна и потентна. Њено средиште и државотворни покретач била је Шумадија.

2. Истина да су миграторни правци усмерени према западној Европи и према непристојно фаворизованим Београду и Новом Саду. Али, не може та чињеница бити потпуно оправдање. Нови Пазар (и Тутин) имају добар прираст становништва и висок наталитет, насупрот свег (српског) "еманципованог" окружења. Док српске средине замиру, Нови Пазар цвета. Не хају за београдизацију. Новопазарке се не "остварују као мајке", оне су мајке. У Новом Пазару, како је свима јасно, влада други менталитет и други адет.

 

Нови Пазар, данас
 

Уништавање српства одвијало се током рата, али је настављено и након "ослобођења", прогоном и политиком колонизације. Међутим, наталитет се одржавао. Ова пропаст је почела од шездесетих, са извозом радне снаге у фертилном добу, ради одржавања неодрживог система. Демографски, Србија је 1915. мање страдала од тифуса, него од гасарбајтерства од шездесетих година ХХ века. 

Исти људи навласти, исти менталитет, исти резултат.

Сваки народ међутим има право на опстанак. Нема ту места политичкој коректности. Ако постоји жеља да Срби опстану, онда се МОРА, безусловно, збрисати лева агенда. Све што има и најмањи елеменат титоизма или модерне лефтард наказе мора бити криминализовано и прогнано из Србије. 

Још треба да буде јасно: Не може да опстане држава Србија, нити има будућности за српски народ, без Шумадије. А Шумадија умире пред нашим очима.

 

Није за славље, али није ни трагично. Ти људи нису нестали у рату, добар дио је привремено по иностранству а и то не мора да буде нужно лоше. А намеће се питање, једна чудна да кажем клацкалица: Што већи стандард то мањи наталитет, права хомосексуалцима, женски лобији и свака чуда обесхрабрују људе да стварају породицу.

 

Нисмо једини, многи су из источне Европе отишли на рад у иностранство.

 

Ти који оду не враћају се, осим можда под старе дане. А деца, већина се асимилује већ у првој генерацији. Добро неки се и врате у Србију али то је онако, баш ситно. А реално у шта да се и враћају? У окупирану земљу где банчи нарко картел? Да им неписмена или у најбољем случају полуписмена квислиншка багра глуми силу и лудило? И ако нешто имају тражи рекет?

Нису ни њихови политичари бољи.

*
Други начин је ад хоминем напад на оне којма се чини да Овај и његов актуелни режим националних лифераната имају неке одговорности за народни колапс:

 

Od svega što si nadrobio u svom poznatom mizantropskom maniru tačna je samo prva rečenica. Tito je iskorenio Srbiju kada je srpskog seljaka odvojio od rala i volova i prodao trulom, dekadentnom i zlikovačkom Zapadu. Tebi je bolesna i leva i desna hemisfera "mozga". Mrziš Slobu, koji je podigao Srpski ustanak, mrziš Putina, koji je poslednja nada slododnog čovečanstva, ti si prodana duša čija je glava zabodena u pesak, a guzica omađijano zablenuta u Zapad. Go West i povedi sa sobom svu svoju toplu vesternofiličarsku braću i sestre.

Rezultat proterivanja Srba od strane SNS-a
 
"Ова пропаст је почела од шездесетих... Исти људи навласти, исти менталитет, исти резултат"

Lupetanja naprednjackih botova i dobro već provaljena šema relativizacije bilo čega.
Vucic nije bio na vlasti šezdesetih godina. Nije bila ni ista država, niti isti sistem vlasti.
 
Како се да видети, потписник ових редова је због истог коментара истовремено окарактерисан као "Вучићев бот" и, супротно, Вучићев непријатељ&аутошовиниста. Непријатељ свих боја, како се то некад казивало.

*
Трећи су они који би "аргументима" да оборе необориво, покушавајући да статистику користе као смоквин лист.

Раде Јовановић

Ђорђе Ивковић
Гледајте пописе. Ова пропаст је почела од шездесетих

Сасвим нетачно! Груба неистина и спиновање.
Демографски пад у Србији је регистрован тек после деведесетих, на попису из 2002.г.

Популација у Србији, табела:

1948. 5.794.966 +2,1%
1953. 6.163.154 +6,4%
1961. 6.678.227 +8,4%
1971. 7.202.591 +7,9%
1981. 7.729.676 +7,3%
1991. 7.822.915 +1,2%
2002. 7.498.001 −4,2%

Извор:
Makroekonomija.org
Републички завод за статистику Србије

Ђорђе Ивковић

@Раде Јовановић
Сасвим нетачно! Груба неистина и спиновање.
Демографски пад у Србији је регистрован тек после деведесетих, на попису из 2002.г.

Спиновање?
Пописи бележе и миграторна кретања.

Каква је ситуација са Србима у окружењу, пошто се у Србији "демографски пад бележи тек од деведесетих".

Уместо да се српско становништво увећава 200-250.000 у међупописним периодима, што значи 61-91 за око 600.000, оно се смањило за више од 100.000! Где се сав тај народ стекао? Па скоро у целини у Србији, пре свега Београду и Војводини. Зато се демографски пад у Србији од шездесетих не види јасно. Од деведесетих је већ прави геноцид. 

Оно што је недостајало нетом спроведеном Попису је рубрика "Становништво по родном крају", онако како је учињено 1948.


Не знамо да ли је овај dulebg исти као нешто напред цитирани исти надимењак, но у сваком случају у овој ствари је у праву:

Наше порекло
dulebg

01. jun 2022.
 
Да ли би било задирање у приватност - да држава на следећем попису становништва, који се најављује, затражи и:

- идентитет родитеља и дедова, њихова места боравка и занимања?

Ово би дало сјајне могућности - да видимо ко је чији, ко је одакле? Мене занима рецимо порекло станара Круга двојке, Врачара, Дедиња и Арене. А мало би помогло и око „староседелаца” и „дођоша”; не дај Боже да се урачунају и прадеде - један староседелац не би нам остао. ...овде ме занима комунистичко порекло староседелаца Врачара, Дедиња и Круга Двојке. Данас је могуће направити графички приказ са бојом за сваког појединца, па гледати: где се црвени, а где плави.

Наравно да би забуну уносили они лажни комунисти, што су се учлањивали „за сваки случај”, њима би требало одузети боју; оставити само оне који су схватили да је Партија златна сиса, а да су Срби - проблем. И не третирати божје људе, оне који су побркали комунизам и истинско православље - таквих је најмање, и неважни су.

*

Такав неопходни попис је регуларан и не би био никаква новина. Пошто и нож и погачу држе они које више не желе да им се зна географско и идеолошко порекло (то чувају као зеницу ока, али за себе, своје породице и саплеменике), таквог пописа неће бити. Ономад, био им је потребан да утврде ефекте своје морбидне политике колонизације и промене националне структуре становништва по регијама.  Сада је циљ управо да замагле ту структурну измену српског народа и уништавање његових државотворних потенцијала.

Последњи наши дани теку.

Коментари

  1. Ne znam koliko se može verovati ovim rezultatima. Ako nas lažu (a lažu nas) za bitnije stvari, opravdano mislim i da lažu na popisu. Mislim da nas ima još manje.

    ОдговориИзбриши
  2. Врло вероватно, али и овако је поразно.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА