ЦРНОГОРСКА ПОСТИЗБОРНА СТВАРНОСТ

ЦРНОГОРСКА ПОСТИЗБОРНА СТВАРНОСТ

Фото: Спутњик
 
Након парламентарних избора у Црној Гори остало је врло мало наде да се Црногорци могу вратити свом, каквом-таквом, изворном српском достојанству. После градских избора у Никшићу и та слабашна нада све више бледи*. Узалуд онолики штрапац на Литијама, прозеблост и премор, Црна Гора је једнако Црвена Хрватска колико је била и пре Литија.

О новој/старој стварности црногорској преносимо сведочења са изворишта, од црногорских аутора, онако како их они са горчином износе.

***
МИРОСЛАВ ВЛАХОВИЋ - ГЕЏА: О НОВОЈ ЦРНОГОРСКОЈ ВЛАДИ

Министру пољопривреде треба 63. падобранска, голооточка служба реда и Еф Би Ај да би сазнао шта се десило у Министарству, колико је покрадено и ко је крао.

У исто време, у том министарству раде људи који једини имају, формално, искуства у раду на таквим пословима, те су неприокосновени фаворити у случају да се распише конкурс за пријем на иста радна и руководећа места.

Идиотизам у који нас је увела "експертска Влада" је колосалан.

Нико из Владе не говори о хиљадама, десетинама хиљада живота који су испали из колосека сигурности, који су усмерени на хировито, нерегулисано поље рада у приватним компанијама, без осигурања, без сигурне исплате зараде, без регулисаног радног времена, са мобингом, уценама послодавца и ноторним стварима које дефинишу тај амбијент.

Нико не приводи људе који двадесет година нису дошли на посао а примили сваку плату, нико не приводи оне који су им били надређени, који су им давали најбоље оцене њиховог рада.

Нико не каже да је систем атрофирао, да не постоји, да је оно шта су ти људи и тај систем створили само пљачка, неправда и понижење за све који нису део мафијашке секте ДПСа и сателита.

Добар део Владе, а нарочито њен жовијални Премијер, одрти глупан коме се осладило моралисање и паламуђење, говоре као да је све нормално, као да је све уобичајено, као да се из овога може извући договором са криминалцима који су, бар мало, скинути с власти.

Тешко је све ово гледати.

Понижавајуће је слушати залетање, припремање и најављивање мера, акција и процеса. Изражавање добре воље и убеђивање да се напорно ради у корист спаса Државе.

Влада медиокритета је почела са небулозном, идиотском флоскулом да неће бити "реваншизма".

"Политика је крвав занат" је рекао један мој пријатељ када је видео какве наивности ваљају Премијер и део Владе, убеђени да су маштарије са фамозне НВО "Не дамо Црну Гору" сигуран пут у препород државе.

Државе Црне Горе- фамозне, врхунске и једине неприкосновене вредности. Која је изнад овог света, отпорна на реалност, на завршни рачун, на шупље институције, на износ дуга од 105% БДП-а. На узаврелу међунационалну мржњу, на отворено пропагирање нациста и на комуноусташку анти српску хистерију.

Јер је ово Црна Гора.


А будаласти премијер је, каже, прави Црногорац, из Катунске нахије, чији сваки камен воли више од целе Шумадије!?

Где се сети баш Шумадије?

Што Шумадија? Коме он шаље поруку?

Је л' њега Шумадија шта питала? Је ли нека прека политичка потреба да сере по Шумадији.

Једини човек кога је премијер-идиот јавно напао и са ким се посвађао је Председник Србије!

Никога другог није имао ни за шта да оптужи?

Какав глупан!

Одакле му идеја да вређа највећи део својих гласача?

Одакле му идеја?

Ко му је рекао да може неограничено, неконтролисано да сере по Србима?

И ја, Кривокапићу, сваки брабоњак сваке козе и сваке овце, и сваку баљегу сваке краве појединачно, од Ивањице до Рашке више волим него целу Катунску нахију, са све Ловћеном и Тајновидцем.

Од њега да очекујемо радикалне промене?

Да ли икакве, осим радикалне промене имају смисла у потпуно разореној држави, разорених институција, разореног друштва?

Јако је то за његов желудац редовног професора који се никад не узбуђује. Чији је друштвени ангажман, у свом зениту, досегао до подршке Радмили Војводић у обрачуну са Душком Бјелицом.

Док је Зорану Мустуру текла крв из смрскане лобање.

Пи!

Он воли једноставне ситуације, традиционалне вредности породице, идиличне слике са много деце.

Он воли да сере, и да изгледа као са слике из брошуре "Кула стражара", коју издају "Јеховини сведоци".

Непристојно је да се тако понаша човек чија Влада треба да обнови или створи институције које ће да оптуже, осуде и ухапсе виновнике колосалне, епске пљачке грађана и разарања државе, угрожавање опште безбедности и насиља и претњи насиљем.

Председник Владе је кловн, који не разуме ситуацију, нити га брига.

Промене треба, и једино могу да изведу они који су се за њих залагали због своје јасне свести да је стање катастрофално, да одлагање значи слом и грађански рат, да значи обнову и консолидацију криминално усташке хидре.

Ја свим својим бићем, својим разумом и свим шта знам о овом свету, и осећам, и јасно видим да Карадаг не може да постоји као организован систем, поготово не на корист оних који у њему живе.

Без помоћи и координације са стране, Црна Гора никад није ни постојала.

Док је буде, а неће дуго, она ће постојати на једном и искључивом принципу- да ово не буде Србија.

Само због те фаталне одлуке Запада, наши животи су подастрти нацистима, криминалцима и последњој олоши, од које, понекад, треба да нас мало бране медиокритети и политички идиоти.

Овај кога су овога пута одабрали је, али заиста јесте, опасно неупућен и неспособан.

***

ДРАГАН РОСАНДИЋ: ПОЧНИМО ЉУБАВ ИЗ ПОЧЕТKА

 

Извор: DW

Након мјесец дана постизборног курвања, Главни одбор Бошњачке странке поселамио је четника Здравка мандатара и остале србочетнике, из нове владе:

- Нећемо у владу коју ће саставити и освештати митрполит Амфилохије! - рече Рафет, а поферма Суљо!

Услиједио је громогласни аплауз чланова ГО, на сједници у Рожајама.

- Морамо учинити све да им отежамо преузимање власти! И да се што прије вратимо и видимо им леђа, како бисмо наставили ђе смо стали! - опет ће Рафет.

Од 77 чланова ГО, само један је био уздржан, а осталих 76 је поселамило ове Рафетове и Суљове мудре ријечи, уз вишеминутно скандирање:

- Рафете! Рафете! Суљо! Суљо...!

Овима није сметало када је њихову владу са Милом поселамио босански реис Мустафа Церић и црногорски реис Фејзић!

Бошњачка странка донијела је сасвим очекивану одлуку! Врх странке је потпуно криминализован од стране ДПС-а! Муљали су и препродавали државне станове, брстили су државне фондове, крали су изборе... Друго, јасно им је да неће добити ни десети дио оног што су досад брстили, па су логично закључили - што да се јефтино продамо! Треће, кад им правда закуца на врата, ето згодне прилике да врисну, до неба:

- Реваншизам! Србочетници! Геноцид!

Ловочувар

Сличан одговор стигао је и из Демократске уније Албанаца, од Мехмеда Зенке, дојучерашњег Миловог министра за људска права, иначе ловочувара из Улциња! Зенка је, сваког прољећа, бројао гуске, патке и роде на прелету из Африке за сјевер Европе, и сваке јесени, провјеравао јесу ли се све гуске, патке и роде вратиле за Африку! Па, Зенка поручи четнику Здравку мандатару:

- Ми смо иста екипа са Милом!

Тиме је стављена тачка на аветлук нове тијесне већине од 41 посланика да стигне до комотне већине од 49 посланика - нудећи кусима и репатима, збрајајући бабе и жабе, превођење из поражених у побједнике! Толико пута већ виђено у нашој историји - и увијек са катастрофалним последицама по државу и народ! Мило је 30 година владао на 41 посланику! Додуше, знао је он да натегне и двотрећинску већину, као оно кад је натегнуо нашег Меда за Устав из 2007!

Љубав

Самозвани лидерчићи Срба, Андрија Мандић и Милан Kнежевић, упутили су отворено писмо Суљу и Рафету, уочи сједнице ГО Бошњачке странке, "почнимо љубав из почетка" између српског и бошњачког народа!? Овај позив Суљу и Рафету је приватни позив Андрије и Милана и нема никакве везе са Србима! Србе интересују Суљо и Рафет колико ли и Мило - к'о лањски снијег! А да их, уз овај топли позив, по једном цмокнете и у дупе!

Мржња


Има ту нечега исконског и у њима самима! Избија из њих та агресивна мржња према Србима! Излази из њих оно ирационално, најпримитивније и комплексашко! Није то само наредба конвертита из ДПС-а да мрзе Србе! Ово је искрена и топла мржња према свему српском затуцаних кадрова Бошњачке странке доведених у ову питомину из разноразних вукојебина и забити! Ништа глупље и примитивније није долазило у министарства, управе, агенције од Суљове и Рафетове родбине! Онда се родбина била мало занијела, па је почела да пријети Србима тракторијадом и Олујом, да се спрда са Његошем и проглашава га геноцидним...

Руку на срце, нису они ништа глупљи од ових из ДПС-а! Јер, то је иста екипа! А примитивци најискреније мрзе! Суљо и Рафет, са родбином, ударили су и на Српску православну цркву, изгласвајући закон о отимачини црквене имовине - срамотећи тако сопствени бошњачки и муслимански народ!

Шумар

Kадрови Бошњачке странке, у претходних осам година власти, односили су се према Србима као најгори окупатори! Уствари, као слуге окупатора! А слуге су увијек горе и од окупатора! Да апсурд буде већи а фукарлук комплетан, најгори су били ови из Министарства за људска права ( без и једног запосленог Србина у министарству), гдје је министровао овај ловочувар Зенка из Улциња, из албанске странке, и ови из Фонда за мањине (без и једног запосленог Србина у Фонду), гдје је директовао неки Kуртагић, из Бошњачке странке, бивши шумар из Рожаја! У последње три године, овај шумар Kуртагић подијелио је више од четири милиона еура националним организацијама, а Срби су добили - мање од један одсто!? Паре су подијелили својим бошњачким и муслиманским повјериницима за куповину гласова! И ово сте звали, у име Срба, у нову владу! Ове ви зовите код вас кући - у Kрњу Јелу и у Зету!

И да не гријешимо душу - нису они били ништа гори од професионалних Срба, из тзв. српских партија! Након једне расподијеле, тамо још 2014, када је Српски национални савјет добио 300.000 еура да прави ТВ, радио, новине, портал, јавио се са насловне стране ДАН-а, црним и масним великим словима, Славен Радуновић, професионални Србин, из ДФ-а:

- Момчило Вуксановић је украо 300.000 еура Бошњацима, муслиманима, Албанцима Хрватима!?

Славен Радуновић, данас кандидат за министра, дипломирао на Мегатренду у Београду, у класи са Мими Оро, сматрао је да све паре треба дати Бошњацима, муслиманима, Албанцима, Хрватима!??

Иста екипа

Дођу тако времена када окупатор стигне, а талог главу дигне! Онда окупатор оде, а талог опет легне! И увијек се нађу неки да уздигну талог! И све тако, у цикличним круговима - до нове прилике! За талог! Јер, то је све иста екипа! Нека сада напишу и "љубавно писмо" здравом крилу ДПС-а!
 
Извор: ВВС

*** 

 БЕЛЕШКА СА ФБ МИРОСЛАВА ВЛАХОВИЋА - ГЕЏЕ
 
  
 
***
* Демократска партија социјалиста (ДПС) освојила је 18 од 41 мандата, али је за избор локалне власти потребно бар двадесет мандата.

На другом месту је листа коју предводи Демократски фронт (ДФ), За будућност Никшића, са 11 мандата, док је трећепласирана листа Мир је наша нација коју предводе Демократе са 10 мандата.
 
Коалиција "Мир је наша нација" збир је неколико странака приближно исте идеолошке оријентације:
- Демократе Kонзервативни либерализам Проевропеизам Центар Алекса Бечић
- ДЕМОС Либерални конзервативизам Проевропеизам Центар Миодраг Лекић
- Нова љевица Социјална демократија Демократски социјализам Леви центар Саша Мијовић
- ПИР Социјална правда Реституција Леви центар Момир Јоксимовић
- Незав. Економски либерализам Проевропеизам Др. Владимир Павићевић

У коначном збиру 2/3 гласача је стало уз дукљанерске, суштински антисрпске политичке опције.


Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА