ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!

 ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: УЗБУЊИВАЧИ СПРЕЧИЛИ НАПРЕДЊАКЕ ДА УГАСЕ ПОЖАР?!

Пут Темерин-Сириг у реону пожара на Депонији (Сви снимци са ФБ странице МЗ Сириг)
 
Свашта се нама дешава, толика чудеса и невероватне невоље, да више немамо воље ни да се чудимо свакојаким малим и средњим људским лудостима са којима се срећемо сваког боговетног дана и морамо са њима да се носимо као да су здраве природне неминовности. Не чудимо се, некомоли да смо спремни да се супротставимо лудорији и безобразлуку.

Ево ја мрзовољно покушаван да схватим бизарну ситуацију из моје локалне средине, вероватно јер тако нешто уврнуто и не може да се разуме у границама које одређује здрав разум.

Елем, пред крај прошле године избио пожар на тзв "Сиришкој депонији", између Темерина и Сирига. Дим, пошто се диже са ђубришта, посебно је смрадан и штетан, опасност по возаче очита. Огласили се и брижни надлежни органи из месне заједнице:

23. децембар 2020.  ·
ОПРЕЗ НА ПУТУ!
Поштовани суграђани, због пожара на општинској депонији смањена је видљивост на путу Сириг-Темерин. У току је гашење пожара, али апелујемо да на деоници поред депоније возите опрезно.
Срдачан поздрав
Небојша Вукадиновић
Председник МЗ Сириг
(Ћирилизовао Ђ.И.)

Од тада година прође, гашење пожара никако. Могли би на тињајућем ђубришту надлежни да пригодно обележе четр'есдневицу сопственом врло опасном јавашлуку.
 
Није да народ не пита где је запело. Бушна канта или шта? Одговор који је дат из МЗ је смехотресан. Не знам ни како бих окарактерисао ту интерконтиненталну балистичку глупост. Ако хоћете, и кукавичку подлост неваљалаца:

И мене занима дали ће вечно депонија бити уз наше место? Стварно да се запитамо шта удишемо кад нам депонија гори по месец дана. Све је више карцинома у нашем селу сами се трујемо. Зар има неограничено трајање?

      
Месна заједница Сириг -
Потпуно се слажемо са Вама, депонија гори већ месец дана а дим често иде према селу. Више пута смо упозоравали ново руководство у општини али нико не реагује и чекају да се пожар угаси сам од себе. Поред тога што се угрожава здравље људи, угрожава се здравље запослених на депонији а угрожава се и безбедност саобраћаја на путу. Гашење оваквог пожара није јефтино, али када се нешто деси биће још скупље. Тренутно општинско руководство је у страху да их дежурни душебрижници не прозивају на ФБ ако издвоје паре за гашење пожара као што је случај био пре пар година када се за два дана угасио пожар. Ето то је једини искрени разлог зашто пожар гори већ месец дана.
(Ћирилизовао Ђ.И.)
 
Ево усликане драмамтичне изјаве, по виспрености достојне Џорџа Буша Млађег и његових "бушизама":

 
Дакле, из МЗ су пре четрдесет дана јавили да је "гашење пожара у току" мада није ни започето, а сада објашњавају да се пожар не гаси јер се Председник општине и други многобројни надлежни органи боје узбуњивача, "дежурних душебрижника" са ФБ, па ће пустити да се пожар сам спонтано угаси, до када, даће Бог, неће нико страдати???!!! Ако неко и страда, криви ће бити "дежурни душебрижници" а не они.
 
Истина је да су узбуњивачи упозорили надлежне да је за гашење прошлог пожара, који (пожари) се циклично активирају са сваким новим општинском администрацијом, врло могуће везана озбиљна корупционашка афера:
 
3.000.000 дин је коштало гашење пожара!Машина је радила 4 сата!
4 х 50еур (радни сат машине )!25000еур -200еур=24.800еур/2 (по глави 12.400 еур)!!Мало ли је!!Добро, частили су мало и Жакија... није баш радио за 200еур и учествовао у таквој превари!! Средства је лично одобрила Брада Буџетокрадица! Добио је и он део "колача"!!

Шта су инспектори утврдили, ако су ишта утврђивали, ми не знамо, па се морамо ослонити на презумпцију невиности оптужених. Но, ако у Општини није било у нас традиционалне муљавине и ако нови општински руководиоци нису намерни да умоче шаку у мед, него су орни да без личних специјалних бенефита ураде посао за који су плаћени, чега се имају бојати? Ово под научнофантастичном претпоставком да их и малчице заболе уво за "дежурне душебрижнике са ФБ".
 
 
Остаје нам да се "општинарима" извинемо и замолимо их да узму традиционални и заслужени ватрогасни ушур. Иначе, димиће напредњачко ђубриште као да га је лично Маниту потпалио до ђурђевдаских киша. Дежурни душебрижници да моле Бога за срећно окончање депонијске драме, да не би некога носили на души.
 
У Апендиксу додајемо неколико тема/коментара везаних за проблем депоније, који је колико еколошки, још више наш, људски. Удара нам на образ.

А1
 
ТОМ ТАЛИЧНИ

Ово је право лице данашње власти у Србији! Лопов уместо да се стиди својих поступака,окривљује друге који су открили и обавестили грађане о лоповлуку!
Гашење пожара пре две године радила је фирма "Жаки Kомерц" из Kикинде! Тада је по провизију лично ишла, добро позната "поштењачина"! Постоји путни налог у ЈKП-у! Отишао је по провизију а услуга још није била извршена! (Нека покажу извод и саму фактуру и све ће бити јасно).
Ново руководство је свесно чињенице колико се крало у МЗ Сириг и ЈKП-у и шта је све Брада Буџетокрадица одобравала! Лопина је била задужена за проналажење извођача радова, "скидање провизија" и фингирање рачуна! (Распитајте се мало у општини,све све зна).
Писали смо о овим малверзацијама!
Нека јавно објаве рачун, да видимо колико је трајало гашење пожара и по којој цени!
3.000.000 дин је коштало гашење пожара! Машина је радила 4 сата!
4 х 50еур (радни сат машине )!25000еур -200еур=24.800еур/2 (по глави 12.400 еур)!!Мало ли је!!
По провизију су ишли тадашњи генерални директор С. и добро позната поштењачина! Користили су рено Талију! (Само нека покажу рачун) - грађани имају право на то по Закону!
Полако, долази време када ће бити јавно објављено колико смо покрадени и како се троши/о и онако банкротирани буџет!!
Објављивали смо одређене рачуне на којима се јасно види,како су фингирани радови!!
Замислите колико је тек покрадено новца на вртићу (сиришком - примедба Ђ.И.) !? Материјал је ишао "добро познатим током"!....Писаћемо и о томе.
Хвала поштеном грађанину који нам је послао овај коментар!
 
А2

 

А3

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА