АУТОШОВИНИСИЧКА ХОБОТНИЦА

 АУТОШОВИНИСИЧКА ХОБОТНИЦА

Фото: Директно.рс    Браћа Вучић на војној паради у Москви

Средишње посмодернистичко политичко питање у Србији је: да ли би се приметила икаква промена у актуелном политичком и социјалном понашању Срба, да неким чудом сви у једном моменту полуде?

Заиста, да ли је ико толико неразуман да не може да уочи везу између Вучићевих наређења (тзв. "чланови кризног штаба медицинских експерата" су очито само добро плаћене марионете) у току Корона епидемије и нетом спроведених избора? Смешно је да постоји било каква недоумица. А ми се ипак гложимо око те ствари.

Било би жалосно да главама не плаћамо Вучићеву сумануту вољу за моћ и вољу западних му патрона да обави послове како му је наређено у датом року. Дакле, трагично је.

Пред изборе, шепурио се да имамо не пара већ злата у товарима. После избора, дере се на народ јер држава нема пара! Сад ће да дигне цене и тако поврати паре што је из хеликоптера ономад бацао. Вратићемо 100 евра што нам је поделио + 50 евра казне зато што нисмо вредни и довољно захвални, па излазност на изборе беше испод његових жеља (из РИК стижу стидљиви гласови да је излазност гласача била ипак испод критичних 50%).

Сад се уводе наново "мере", јер се Корона неколико сати после избора наново разбуктала, како тврде јавни медији. Кад оно, побунише се студенти. Распуштени студентски домови, а деца неће кући! Кажу, не могу кући да уче, а ради су да положе испите. Ваљда им кући смета блејање оваца дању и тишина ноћу, па не могу да се сконцентришу на градиво? Вучић устукну. Кризни штаб експерата се није мешао у свој посао.

Морамо рећи да је и овај случај поразан по нас. Та "дивна омладина", која испољава крајњи презир према свему што је државно и српско, скочила муњевито на ноге лагане зарад нечега што је на висини захтева за "печење јареће". На ново-пургерским демонстрацијама студената чуло се: “Склоните заставу, ово је студентско питање” и “Склоните заставу - нису овде сви Срби”!

Дебилно, до бола дебилно! То није академска поносна омладина, то је малограђанска сплачина. Па наравно да их је Вучић, депресиран јер га киње са свих страна, пустио да иду дођавола.

У међувремену био је Видовдан, прећутан и скрајнут од медија и државних органа. Нема случаја, то је знак нове етапе коју Вучић смушено и хаотично али истрајно спроводи - да Срби још једаред (први пут 1944.) забораве своју историју. Лично се обратио кратком али упечатљивом поруком:

"Видовдан је прерастао мит и постао историја, наша историја, тешка и превише крвава. Она које данас немамо разлога да се стидимо, напротив, али још мање имамо право да користимо Видовдан како бисмо обмањивали будућа покољења", написао је Вучић на Инстаграм налогу.

Функционално писмени људи су разумели шта нам је Вучић поручио. То не спречава функционално писмене Вучићеве сламене адвокате да га бране на све могуће начине, без обзира што су те њихове "филипике" или "е-зини" на граници (с ове или оне стране) имбецилности. Тако се јавио и новопросветљени Остоја Симетић, писанијом "Зашто је СНС бољи од кораксоидне опозиције?"

О, зашто(?!), и ми се запитасмо? Цитирамо у фрагментима Симетићеву одбрану Вучића:

"...Режим не води патриотску политику. Потписан је срамотни Бриселски споразум, готово уопште нема акције у суседним држава за заштиту Срба и њиховог идентитета, а и даље се народу навлачи евроунијатска копрена на очи.

Но, такође је јасно да власт одуговлачи и избегава да потпише ишта коначно и трагично неповратно у вези са Kосовом и Метохијом. Бриселски споразум није ратификован у скупштини, а одлука Уставног суда, како то тумачи Бранко Павловић, значи да је по среди практично приватна ствар режимског врха, те да Србију ничим не обавезује

Kораксоиди воде антисрпску политику, увек и у свему, из својих убеђења, политичких и идеолошких, јер су изданак коминтерновске и титоистичке политичке мисли, по којој је српска хегемонија крива за све, непријатељ нумеро уно, ког треба свим силама уништавати. За служење таквом циљу, њихови крвни и идеолошки преци су добили положаје и лагодне животе, па се потомци, природно надају истом. Но, погрешно би било веровати да је у питању пуко користољубље. Они заиста верују да је српски национализам одговоран за ратове, патње, муке и злочине, те да су други народи из СФРЈ побегли, јер су их Срби угњетавали...У њиховом случају, Ћирјаковићева кованица аутошовинисти има апсолутну исправност значења.

Напредњаке гони жеља за влашћу. Сасвим једноставна. Власт = паре.

Важно је, ипак, да просечан гласач СНС-а верује да је ово родољубива странка, а Kосово сматра српским, против је Миловог нацизма, жели присаједињење Републике Српске итд. Он може и да толерише бриселски потпис, геј параду, Чалета премијерку и друге, с националног аспекта, увредљиве поступке и појаве, зарад братаничиног ухлебљења у локално комунално предузеће или канализационе цеви поред његове потлеушице, али макар интимно, у огромној већини, припада родољубивом делу становништва.

Напредњак, чак и кад је мотивисан голим интересом да уради нешто против интереса Срба и Србије, може, услед боље понуде да се врати свом интимном исходишту, али кораксоид нема резервну позицију. Он би за Империју радио, не само бесплатно, већ и о сопственом трошку..."

Најпре, и сам наслов указује да није у питању жеља за разумном анализом, већ завођење читалаца за Голеш-планину, просто зато што Кораксић није политичар нити опозициони регент из потаје, већ карикатуриста, те не представља Вучићу никакву конкуренцију. Да је Симетић навео име неког политичара из опозиције, нашао би се у проблемима са својим теоријама, те је прибегао малој рокади, да се Власи не досете (о томе мало касније).

Основно што занемарују Симетић и његов Пепе Имаз (Горан Гаврић) је да питање ко је гори не игра никакву улогу у озбиљним државама. Ако председник или влада учине какво рђаво дело и направе штету, бивају смењени и крај приче. Ко год их замени, ако не ваља, и он буде смењен.

Александар Вучић са својом пургеристичко-камењарском камарилом довео Србију у стање расула. Довео је у шизофрено стање анархичног фашизма масом својих појединачних штеточинских и велеиздајничких поступака и синергијским дејством свог укупног делања. Клијентелизам и непотизам у народу сажети у идеологију "у се, на се и пода се" је раширио до неслућених размера, и у бази и по вертикали. Само за велеиздајничко потписивање Бриселског споразума морао би да иде на народни суд, не да се само смени и пусти да мирно оде са своји тешко стеченим товарима злата.

Какве везе има што "Бриселски споразум Србију ничим не обавезује", кад је Вучић бруталном силом натерао Србе са Косова да растуре своје институције и уклопе се у државни апарат концлогорске државе Косове? И кад је то урадио, скочила му популарност!?

За аферу "Јовањица" влада би моментално пала у свакој уређеној држави.

Његов однос према српској историји, према интегритету српске расе је једнако болестан или болеснији од кораксоидног аутошовинизма.


Правимо се ми да се не сећамо да је Вучић аустријском Курцу снисходљиво говорио да би он прихватио аустроугарски ултиматум 1914. Правимо се да смо заборавили како је, у својству Председника Србије, френетично и хистерично поздрављан од својих земљака, комунистички злочин над Немцима и Мађарима у логору Бачки Јарак хладно натоварио на леђа Србији, која у тим догађајима непосредно након "ослобођења" ни најмањег удела није имала!

Нису то никакви политички трикови, Вучић је одрастао и васпитаван у аустроугарском кодном систему, и он коначно не мора да глуми највећег патријоту, што је научено радио ратних деведесетих, већ може бахато према Србима из Србије а понизно према Турцима и Немцима, да избљује оно што је стварно у његовој утроби.

Тако деформисани самозвани Србин може бити на челу Србије само ако желимо да је уништимо.

Како смо дошли до тога да Брнабић буде премијер? Којим квалитетима и заслугама? Са извесно понеким усташом у родослову, и завршеним шпијунским курсевима у Америци? Чијом подршком, пошто подршку народну није имала? Зашто ТО трпимо, скупа са "Дина" картицама њеног брата?

Да ли сте икада размишљали о ситуацији да Вучић за премијера постави способног човека, али који је на потомак Солунца и четника, и који своје уверење није продао за стан од сто квадрата? Тако нешто није могуће данас у Србији једнако као и у нео-усташкој Хрватској.

Деспота сведржећег и наказну Брнабићку ништа ни дотакло није.

Шта треба још Србину просечне памети и просечно себичном, да схвати да тако као Вучић води Србију, тако су је водили окупатори за време светских ратова и Тито у време "револуционарне диктатуре"?.

Да, ТО ЗЛО, Вучић, мора да се гони свим средствима, ако нам је до државе.

Насупрот Симетићево-Гаврићевим сомнабулијама, за жртву је потпуно све једно да ли га неко убија или му кућу пали из чисте, дестилисане, мржње или исто чини из похлепе.

Али, поменути аутори иду још даље. Они нас теше да ће нам напредњак, ако дамо бољу понуду, тј., ако нам за веће паре и боље друштвене позиције прода своју циглу, бити поново наш брат, заштитник, ватрогасац на нашој кући коју је малочас запалио?! За толико је, убеђују нас аутори, Вучић бољи од "кораксоида".

Код напредњака је патриотизам нешто дубоко у њима, само треба да им однесемо кокошку, па ће патриотизам у њима да букне?!

Подло и опасно је ово Симетићево и Гаврићево лупетање о менталитету напредњака.

Наравно да је обрнуто - мање је опасан отворени противник од оног камелеонски прикривеног под кринком "патријоте". У томе јесте и Ћирјаковићево искривљење потпуног значења синтагме "аутошовинизам" - што га своди само на пургеристе и отворене еурофанатике, а искључује лажно-десне односно лажно-патриотске и патриотско-левичарске аутошовинисте.

Доказ је једноставан - жути су лако пали, изгубили власт, црни напредњаци без ултимативних "вансистемских средстава" се не могу развластити.

Истовремено када је изашао Симетићев чланак, Веља Илић је дао оцену у вези накараде од избора коју смо прошли. Да, има се шта Вељи замерити, али све је то минијатура од штете коју чини Вучић. Веља Илић каже:

...Вучић је уништио све што мирише на Србију, на Мораву, на Шумадију...
...Довео је своје људе, за које не знамо ни ко су... 
...Вучић је највеће ђубре које се појавило у српској политици и то мора да схвати сваки Србин...
...Вучић је зло које мора да оде...
...Вучићу Александре ти ниси Председник Србије, ти си говно...
...Ми ако решимо да изађемо на улице, ми те рушимо. Или нас поби или ћемо те срушити...

Наравно, Србија је опустела и остарила. И то није случајно урађено у вечито бунтовној Србији, српском Пијемонту. Та Србија је увек била претња окупатору. Револуције међутим дижу првопозивци и другопозивци, не последња одбрана, какав нам је сада животни просек. И Веља је остарио, није то више човек оне снаге када је са својим Шумадинцима рушио комунисту и велеиздајника лепљивих прстију Слободана Милошевића. Зато се Вучић не боји много оваквих претњи. Битно је ипак да се схвати да је Веља изрекао суште истине.

До сада смо имали довољно времена да схватимо да што год не ваља данас, има корен у титоизму, у почетној фази тзв "југословенског социјализма". Што нећемо ту лекцију да научимо, нико нам није крив.

За Тита и његове партизане Србија је била и остала окупирана територија, а староседеоци у Србији народ за јаму и и таму. За титоисте је отуда најнормалније средство заузимања власти "ћорава кутија" чијој смо римејку били сведоци и код "Слобе" и Тадића и, у огољеном, дивљем и простачком виду, код Вучића.

Једну значајну карактеристику Симетић није узимао у обзир: Вучић, Кораксић (кога је Симетић изабрао за аутошовинистичког четовођу)  и Милошевић, три шиљка на трозупцу зла, потичу из новобеоградског Блока 45, који је био резервисан искључиво за најпровереније титоистичке кадрове. Тито се у Београду, у Србији, никада није осећао сигурно. Зато је изграђен читав један град у који су насељени људи који су спремни по цену живота да га бране од Србијанаца. Што се међу таквима појавио и Кораксић, не треба да чуди. Његов отац је био комунистички изрод кога су елиминисали четници. Он је за време рата са мајком био удомљен у НДХ, где је формиран као извитоперена личност. Симетић дакле игра врло прљаву игру - он даје предност, као бива већем патриоти, Босанцу Вучићу, наспрам рођеног у Србији Кораксића. Ту дихотомију Симетић генерализује. Да је уместо Кораксића узео за пример Ђиласа, Јеремића, Тадића, пок. Ђинђића, Шапића... нашао би се у невољи да пореди Босанца са Босанцем, који је гори од кога. Управо ту ситуацију је Симетић на сваки начин хтео да избегне.

Иако потичу из истог гњезда, постоји разлика у избору базе три титоидне окупаторске струје у Србији.

Милошевићева основна база су били декларисани комунисти. Остале је користио као корисне идиоте, нпр., да скупљају паре у Америци од политичких емиграната за "српску ствар". Они су се чврсто држали док нису почеле да попуштају Милошевићеве полуге силе. Тада су се разбежали на све стране главом без обзира.

"Жути" пургеристи се ослањају на стратум одређеног животног стила, на грађанско, макар колико је то "грађанско" заправо била рурбанизована обезличена маса у малограђанштини. Типични су горепоменути "бунтовни" студенти за печење јареће. Зато они нису имали никакве шансе против супротстављених им напредњака, које су сами створили, јер су заиста лудо мислили да радикали имају неке везе са српским национализмом, па да их покретањем СНС разоре и претворе у своје вазале.

Вучић се међутим ослања на земљаке, на Крајишнике и крајишке комшије. Нема ту места никаквој идеологији и сличним глупостима. Нема колебања и права на лично мишљење. Нема морала и замлаћивања патриотизмом. Слушај, и бићеш награђен. Ко се не покори, елиминишу га. Они, напредњаци, су показали изузетну хомогеност и урођену племенску хијерархију. Зато и јесу најорганизованија политичка групација. У политичкој пракси њихов систем организације живота у Србији се зове фашизам. Невоља је у томе што ти босански кркани нису способни да воде државу, и то су целокупним својим деловањем доказали. То није управљање државом то је ауто-вандализам.

За одржање државе племенска, трибална, тупа и кратковида дисциплина, систем "послушања", "у млађега поговора нема", није довољна. Зато су као хоботница шћапили Србију.

Потребно је, пре свега, компрадорско послушање вазала према страном сениору. Тај послушнички однос се односи на промену свести народа, на учење нове лажне историје, у школи учење дечака претпубертетског узраста да се љубе у уста, наметање латинице, снимање филмова и ТВ серија који истичу само поразе и поквареност Срба и бесмислено страдање. Уништавање војске и ојачавање пандура. И харач. Заштита режима споља скупо кошта.

Непотизам, олити протежирање рођака, је главно оружје. Видели смо Вучића на паради у Москви са братом Андрејом, првим криминалцем Србије. Шта је тај босански билмез тражио у Москви? Александар Вучић је уместо жене повео брата, који није ништа у државним структурама, али је командант "дубоке државе".

Корупција и "земљачка економија" поскупљују сваки пројекат а обарају квалитет излазног продукта. Уз то, убија се здрава конкуренција будући да су они који нису уклопљени у земљачки систем, немају никакве шансе да добију послове.

Партијска "политичка подобност" за све, спречава запошљавање способних и добро школованих кадрова. Директори јавних предузећа често су увреда за чобане.

Парадигма Вучићеве "пристојне Србије"

Немогуће је заситити пирамидалну похлепу из уобичајених извора. Зато мора постојати организовани криминал. Не зна се тачно у Србији да ли властодршци командују криминалом или криминалци командују државом? Питање је реторичко, пошто су једни са дугима у змијском колоплету. Биће да највећу колатералну корист и таквог стања вуче Мило Ђукановић.

Морају се силовати у широком спектру медији да буду пропагандна машинерија за убијање патриотизма и домаће пристојности, јер традиционални српски менталитет не би трпео распуштену крканократију .

При крају, морају се под контролом држати навијачке групе, које су показале да у случају немира постају изузетно опасне по режим. Да би се то урадило, морају их ставити под профитну команду криминалаца при ДБ. А навијача је много. Тако се ситни криминал, неморал, бласфемија, несметано шире.

Све су то краци владајуће хоботнице, које даве Србију .

Постоји још једна опција, то је Коштуница. Супериоран у сваком погледу када је у питању национални интерес. Он је покушавао да се ослони на Србе у целини. Зато су се на њега острвили сви претходно наведени и зато ни српство ни Србија немај никакве шансе да преживе.

Апсурдно, али управо зато што јесте овако како смо описали, само Босанци могу спасити Србију. Они Босанци који су ближи интегралном српству него племенској покорности. Само они могу да изнутра разоре основну, дубинску структуру Вучићевог деспотизма. Све друго води Србију у пропаст или грађански рат са опет резултатом у цепању остатка државе.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА