ШУМАДИЈСКЕ "ПИЦЕ ЛАГАНИЦЕ"

ШУМАДИЈСКЕ "ПИЦЕ ЛАГАНИЦЕ"


Да ли сте срели икада у друштву три жене да ћуте, сем ако не прислушкују шта неки други причају, па да то после да изанализирају? Ја нисам. Чешће сам наилазио да торочу у глас.

Но, наиђох на сајт лепога назива "Глас Шумадије". На жалост, одмах пада у очи: какав је то глас Шумадије на латиници? Још горе, чим уђете на сајт, дочека вас мило лице недефинисаног Недима Сејдиновића. За њим Динко Грухоњић. За овим Златко Јелисавац, босански кукавни дезертер који је пустио да му кућа у Босни изгори а он се уподобио у ортодоксног војвођанера. За сву тројицу одговорно тврдим да мрзе Шумадију толико да нема ничега што постоји да могу више да мрзе. Поред њих, ту је још гомила других моралних разваљотки попут партизанског дезертера пуковника Стојадиновића или типичног малограђанина Кулачина, кога можете познати и као ТВ-лика Чваркова, са Пејића салаша. "Глас Шумадије" или септичка јама, шта је?

Шта паметно има да каже Шумадији Динко Грухоњић, који има судско решење да се не зове Сабахудин, и ми то са судске стране поштујемо, али који потписнику ових редова није одговорио на директно питање да ли су му рођаци Грухоњићи на које сам налазио у неким списковима усташа? За шуцкоре, да, да, оне из Мачве и Поцерине, и не треба питати.

Шта паметно може Шумадинциа да поручи Динко, недоказани Сабахудин,  који не пише Србија већ "српија"? На његовом сајту "Аутономија" могло се прочитати да су Србијанци раса кривих носева и ниских чела", и многшто других квалификација. Дало се прочитати:

"Па смо тако сазнали да у Шумадији, “срцу Србије”, одакле је ваљда и гореречени премијер, постоје капиталне групице обожавалаца Kју Kлукс Kлана - KKK. Kукуљице, зиг хајл и остала иконографија наводе на оправдано питање: зашто нас је председник братимио са Охајом, кад се види да су нам менталитетом ближи Алабама, Мисисипи са Мисуријем, Вирџинија… Али, KKK у Чачку, јебо те!"

Динко никада није написао да је видео написе "Нож, колац, Јасеновац!", или "Нож, кука, Бања Лука!". Никада ништа слично није написао за Сарајево, где су Србе клали па бацали на градску депонију, ни за сва друга стратишта.

Шта је бре ово? Толика концентрација оних који у Шумадији никада нису препознавани другачије већ као окупатори, није виђена.

У штуром импресуму "Гласа Шумадије" пише:

Glas Šumadije je portal novinara koji ne žele da ćute i koji smatraju da nema te istine koju moguće sakriti od građana. Pokrenut je uz pomoć prijatelja koji su davali savete, pripremali pravnu dokumentaciju i učestvovali u izradi tehničkih i grafičkih rešenja.

Odgovorna urednica: Jovanka Marović

Novinarke: Elizabeta Jovanović i Marina Minić

Са одвратношћу одбијам да србизујем наречене шумадијске новинарске калаштуре. Оне, кажу, неће да ћуте. Као да се не види шта кучке лају.

Шта мислите, флундре, да ли се може сакрити истина да у Шумадији  промовишете усташе?

У Србији је ин за емигранте мала привреда под називом "Пица лаганица", па ето прилике да поштено зарадите, не да се бавите новинарским курвањем.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА