ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА

ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА



Прва замерка која се ставља уз моје текстове је да сам неуљудан и неодмерен. Сарказам је међутим легитимно средство супротстављања хуљама и медиокритетима. Мој "стил" особито погађа Титине осредње медиокритете и обер-хуље, дакле мамлазе и гелиптере на квадрат, кад се нађу на бисектристи мојих критика. Са "неодмереношћу"је проблем што се мало затим покаже да сам, држећи се само сувих чињеница, делимично и резервисан с обзиром о каквим етаблираним кретенима и упропаститељима пишем.

Други приговор је важан - Да, Бата, Нимбус, Ђорђе, критикује али не нуди излаз. Његова прича је "лајање на месец", одлична анализа са фелером, исказ фронтално разочараног човека.

И, да, има у томе истине.

Свега сам десетак пута указивао шта треба и као се мора. И радио тако како се ваља. И показивало се да сам у праву, када некако успе да се такве идеје реализују. Али, не, они вишљи Срби који све боље знају али оно што су радили и раде је дреновина пропасти, и због којих смо постали предмет изругивања и подсмеха и али и врани, најпре ће разбуцати оно ишта што је добро урађено па ће наново ма'нито понављати - али Бата-Нимбус је острашћени човечуљак који добро али бескорисно трућка. Како по мени, тако и по многим другима. Ко год шта покуша корисно да уради, макар се звало "Тежина ланца", наићи ће на погану поругу.

Ја бих, ето такав сам - какав сам, питао: А ШТА ЈЕ ВАМА ЦИЉ? Шта је то што би моје критичаре са све четири српске стране света задовољило? СТРАШНО НИШТА, то је једина дефиниција. Ако би саставили моћним струјним ударом све доминантне идеје у простору "патриотске Србије" у нешто живо, од тога би горски вуци од страха излуђели. Даље се прави компромис, скраћивањем разломака у сабирању,  са патриотски декларисаним комунистичким Ст(во)ром, и добија се оно што се у домињању зове "дупло голо". Кад се у то дупло голо пенетрира вепар Адонис "грађанске Србије" (у коју, ево, спада и г. Зукорлић), добијамо тачно оно што и имамо - разваљене државу, народ, породицу, душу, људе...

Хоћемо ли спас? Нема таквог исцељења да није врло једноставно и врло болно. Нису нама криви Масони, Илуминати и Билдерберг група, већ наша осорна туњавост. Данко Поповић је у "Књизи о Милутину", дефинисао корен нашег пропадања кроз речи чича-Милутина о комунистима "Сачувај ме Боже људи који виде иза брда, а не виде шта им је пред носем!".

Опомињао сам благовремено, а главата господа, тадашњи другови, с осмехом одговарали: " Неебрин ти, има ко размишља отоме..."

Ето нам њиховог размишљања, ратоводства и дугорочне стратегије. Ако нису знали један прави потез више унапред од противника, непогрешиво су бирали најгори потез уназад.

О да, био је Бата тамо негде 1988. за сарадњу са НАТО. Говорио сам: "Дајте људи да Америма дамо Боку Которску за војну базу, само да остану неутрални, згазиће нас иначе..."  "-Штааа!!!!??? - добијао сам одговор запрепашћених патриота  - Ти си издааајник!...Само нек' приђу, јебаћемо им матер за сва времена...!" После 1993. већ је било касно. После 1999. имамо потпуно промењене околности, али 90% ондашњих горљивих Србенди данас објашњавају "да морамо бити паметни", што је еуфемизам за легање на руду. И опет сам ја препрека "паметној политици". Иста ствар са скидањем петокраке и ЕУ. Срби су имали шансу да буду први европски народ из социјалистичког лагера, пре Пољака или "наших" Словенаца, који одбацује петокраку (у осталом, петокрака никада није била србијански симбол, већ симбол њене окупације) и тражи пријем у Европску Заједницу. Али, не! Билмези су пљунули на ту вероватно последњу добру српску шансу. Сад лижу што су попљували, и оно за собом. Сетили се, сад би у ЕУ. Прекасно је магарци. Они други, што неће ЕУ, а и даље неће ни Србију, би да се спојимо са Русијом. То је немогуће, магарци. Још би да се спајамо са Кинезима и с Арапима. 'Сте нормални? Нисте, глуперде блањане па тесане. Био је Бата и за опште-српско помирење, дакле и са комунистима, и ту је промашио. Није од Његоша научио лекцију о потурицама, већ је то морао да учи сам, наравно на тежи начин. Ето их потурице црвене као мајмунско дупе, опет владају Србијом. Народ ропће, дура и криви се на руди. То нам је ваша борба дала, осим 3Хтриестишест генерала (црногорских, гламочких, славонских) .

И шта сад, јадна нам мајка с вами? 

Ево, прво: домицилне нарцисоидне туњавце и теоретичаре опште завере одмах елиминисати у "Треће Око".

Друго, одмах се морају елиминисати све титоистичке, квази-титоистичке и крипто-титоистичке накараде. Лустрација.

НВО сектор је по дефиницији усташоидан, тако да у већини ту ни лустрација није довољна. Никад ми неће бити јасно како су се про-усташке комуњаре претвориле у "грађанску опцију", али наметнули су да је то заправо њихова исконска парадигма. Ја их ипак, без обзира на поштовану парадигму, не бих третирао друкчије већ као џукеле. С том разликом што градске џукеле знају да стану када је на пешачком прелазу знак црвено, а ново-скојевке претрчавају да би пре стигле до хаубе бесног аута.

Па ко остаје? Они који су добро чинили Србији и Србима. То је мерљиво. Врло мало људи остајеПотписник ових редова је потуно свестан да га чврст став према рестаурацији Монархије моментално избацује из сомнабулног "корита размишљања" овдашњих озрачених патриота (дегенерисани "грађанисти" нису у опцији), без обзира што је НЕПОБИТНО да све што смо добро урадили за Србе, урадили смо док је била Монархија, и да смо очас све упропастили као републиканци. Просто, још увек већински нисмо сустали у тој републиканској содомији. Јесте за малу утеху, људи полако схватају, али трагично споро, да је за Србе бољи облик владавине монархија. Још увек ће добра половина Срба (грађани у целости) фрас добити ако се то питање отворено постави. Док се дозовемо памети, убиће нас радијација.

Пошто монархија не може моментално, шта друго може?

Опет, морамо се ослонити на резултате рада/владавине, не на личну тупавост.  

Последњи који је економски дизао Србију, у немогућим условима, је Војислав Коштуница. Нема спора да је, док је био премијер, спољни дуг Србије био најмањи од 1945. Да је ММФ-у речено збогом. Уз то, врло је битно, 2006.-године, телеком Србије је купио Телеком РС за 300 милиона више од конкурентске Аустријске фирме. Додик не крије да је то био начин подршке Републике Српске. Америчка амбасада је немоћно констатовала "да без обзира што Додик лично има боље везе са Тадићем, прави заштитник Републике Српске је Војислав Коштуница". На то, Коштуница је продао НИС Русима! Направио добру копчу. Па још, избоксовао Устав који је данас главна препрека уништавању Србије. Није хтео да прихвата ултиматуме које Милошевићеве подгузне муве Вучић, Дачић, Вулин, Шешељ... прихватају без роптања.

Ако би говорили о томе где је спас за Србију и једнако за српски народ, онда се најпре морају дефинисати основни циљеви.

"Коштуничин" устав је најбоље што се у датим околностима могло постићи, и то крајњим напором, уз синергијско подривање са свих страна. А да тада није изгласан устав, остали бисмо без државе. Патриоте лицемерно оптужују Устав "да није довољно српски", млатећи појмовима "Србин" и "грађанин", што иначе може бити тема, али не угрожава државу. Супер-патриоти овим зановетањем заправо прде у исту тикву са аутошовинистима, до душе са супротне стране, ако то нешто мења. Кад таквима укажете на једноставну околност да ће промена Устава на који и они својим блебетањем припремају народ бити катастрофалан, они упозорење једноставно превиде и наставе да прде у поменуту тикву из принципијелних разлога.

Велика мањкавост "Коштуничиног" Устава, коју он са оно мало снага којима је располагао није ни могао елиминисати је проблем постојања антисрпског титоистичког реликта покрајина. Ово кључно питање врли националисти избегавају упорним блебетањем о "туњавом" Коштуници са девет мачака. Е, хајде да питамо све наше српске националисте свих боја у Војводини јесу ли за укидање комунистичког отарка САП Војводине? Питање је потпуно рационално: ШТА ЋЕ НАМ РЕПУБЛИКА У РЕПУБЛИЦИ? У Србији не можеш да уђеш у авион без пасоша, јер је следећа станица у иностранству. Уз то, урбанисти сасвим рационално предвиђају да ће Београд и Нови Сад за неколико деценија да се споје у један мегаполис? И сад ће на некој значајној раскрсници да се удара граница?

Потпуни логички, морални и национални колапс је што они који нису били ни вољни ни кадри да се икада изборе за своју аутономију у Хрватској, сада горе као сумпор у борби за "републику Војводину". Имате Чанкове као модул ове српске попишмањености. Не само сифилистичног Ненада, већ комплетну његову династију са пратећим фамилијама би питали: А што се нисте борили за аутономију Лике док сте били Аустроугари?

У одлучном интересу Срба је да се укину Покрајине. У Војводини живи 75% Срба, па да питамо да ли је тих 75% Срба свесно да је у њиховом животном интересу да се укине аутономија, а локални интереси реше на други начин? Ма не! Нема шансе. И сад се Бата-Нимбус налази у лудој ситуацији - да зна шта треба, али је окружен лудацима у бољем случају, или доњом аустроугарском фукаром без јасног националног идентитета у реалној варијанти. Утилитарно решење је да Бата-Нимбус ћути и умре тако ћутећи. Пошто не љубимо то решење, настављамо...

Са друге стране, Војислав Коштуница је на изванредно прагматичан начин показао како Србија треба да подржава Републику Српску. И да питамо да ли Босанци и Херцеговци воле Коштуницу? Таман посла. Мрзе га. Воле оне друге које не морамо помињати скроз што хоће све што је Коштуница кућио да раскуће и буквално поклоне Немцима. И пазите, није ту само пара у питању...Да овдашњи Босанци листом стану на страну отвореног аустроугара Вучића, то је уникум, срамота, национална курвештија. А то раде овдашњи Босанци.

Ваља објаснити: Милошевић је у Дејтону подло правио Републику Српску тако да може да траје неко време, док се страсти не смире, па да пропадне. Јесте да РС заузима 49% територије БиХ, али конзумира само 30% индустрије и пољопривреде, 20% рудних и енергетских ресурса, нема ни једну своју пругу, нити целовиту територију. Дакле, Републици Српској је финансијска помоћ Србије неопходна, без обзира колико је нама тешко.

Мора се још једно рећи: Београд је сатруо. Као огроман канцер црпи снагу Србије и шири се на њен енергетски трошак, увелико претећи да је уништи. Београд прати као метастаза Нови Сад.

И на ових неколико премиса рађа се виђење опстанка на врло узаној погибељној стази. Оно што би морало је ВЛАДА НАЦИОНАЛНОГ СПАСА. Ту се појављује персонални проблем. Није први пут да се идеја Владе националног спаса појављује, али су до сада  предлози били идеолошки разгаћени и неозбиљни. Неки од предложених "решења" су најмање за терапију и дневни боравак, попут Дуција Симоновић и Лиле Алечковић. Неки су за комплетни боравак у установи другог типа, попут Стева Драгишића. Лудорија је да министар војни могу бити пуњена птица Лазански или задрти полуретардирани титоиста Горан Јевтовић.

Српски народ, ако жели да опстане мора да погази своју бандоглавост и глупост. 

Мора се ићи одлучније него што је радио тихи Војислав Коштуница. Дакако, ако га здравље служи, он је без премца за место Премијера. Министар спољних послова Леон Којен. Министар културе и образовања Драган Коларевић... Обавезно у владу увести (као заменике и сл.) неколико млађих људи чистих биографија и порекла. Најмање три министарства, међу којима обавезно министарство војске, треба дати на одлуку Престолонаследнику Александру и крунском Савету. Уз то, мора се успоставити директна и отворена веза Влада-Круна.

Осим напуштања пута у беспуће ЕУ, мора се променити Устав и на тај начин да се Покрајине укину. У Преамбули треба да стоји да је Косово и Метохија привремено отета територија Србије.

Престоница Србије треба да се премести из Београда у Крушевац, а средишњи универзитетски центар Србије ваља створити у Сремским Карловцима.

Та влада мора коначно бити кадра да изврши лустрацију и натуралну реституцију која неће важити само за Јевреје, већ за све жртве подједнако.

Та влада треба да изједначи по правима и одговорности све држављане Србије. Позитивна дискриминација мањина значи негативну дискриминацију већине. Педери да се сузбију. Имају спаваће собе за себе, то им нико не оспорава.

Војни рок обавезно.

Школском систему вратити достојанство. Гимназији посебно. Ко неће да учи и пристојно се понаша, довиђења, ради једноставан поштен посао. Приватне школе затворити док се не стекну услови да буду предводник а не сурогат комунистичких "вечерњих школа". Обавезно, измена школских програма. Не може "теорија еволуције" да буде догма која се утуца деци у главу. Дозволити посебна одељења за дечаке и девојчице. Број часова физичког образовања утростручити.

Само још нешто... Међусрпска сарадња Србије и Републике Српске не може бити једносмерна у два правца, односно тако да Србија Босни даје паре, а Босна Србији политичаре и генерале. Додик мора такође да прави владу  националног спаса. У тој влади бар три кључна министра морају бити из Србије, именовани договором владе Србије и круне.

И онда кажу, Нимбус нема решење. Кад наведе решење, онда кажу "он је луд". Зашто сам луд? Зато што нећу да срљам за комунистичком будалаштином? Па добро, нека буде, само да знате за мало касније кад се још боље ошурите.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА