ФИЛИП ВИШЊИЋ ПРОТИВ РЕЈА ЧАРЛСА

ФИЛИП ВИШЊИЋ ПРОТИВ РЕЈА ЧАРЛСА


12.9.2015.

Јес` Ћирјковић оплевио по Басари. Растурио га ко` Бугарин ћурку. Није жалио `артије да раскринка другосрбијанског лајавог џукца. Ама, није се Басара дао надлајати. Тако смо постали сведоци првокласног аналитичарског дербија који плени бриткошћу и осебујном изражајношћу. Ту су уринокултура, гованца, црвен бан, вентилатор и неки Bernhard. Богато и пуно обрта. Права посластица за политички активно читалаштво.

Детонатор полемике је вечита тема - "мало нас је, ал` смо говна" и даље се наратив спонтано развија.

Дакако, ја гајим крајњи презир према Басари. Творац синтагме "гузате бабе" којом је за вечито опечатио "Жене у црном" и сличне профукњаче, невероватно лако се конвертовао у гузатог деду. И сад се сетио, из угодне другосрбијанске `ладовине да нас суочи са истином да је Србија "колонија имбецила". (Море, тата ти је имбецил).

На супротној страни је Зоран Ћирјаковић, аналитичарски пицопевац и градска фаца опште праксе. Јесте и биће.

Полемика ће бити оно што једино и може бити - лупање у празне шерпе ради одмора читатељства од гледања "Фарме" (за руралну популацију), "Парова" (за малограђански средњи сталеж) и "Великог Брата" (за напредну интелигенцију). Где је дакле заплет нашег осврта? Шта је наша дилема?

Доста раније сам констатовао да сваки наш политички вођа има свог Филипа Вишњића, односно личног политичког аналитичара. Тако је Вук Јеремић имао своја гудала на НСПМ, Тадић Крлета, Ђилас Дикића, Вучић Цвијановића, итд... Но, пошто су политички аналитичари налични америчким "Фокама" или британским Гуркама, кадри да опстану у најтежим условима и прилагоде се свакој ситуацији (за шта имамо доказ у чињеници да се ни један од њих, без обзира на наше страшне политичке ломове, није врућ `ладне воде напио), сада је Цвијановић за Вучића, Радун и Анђелковић су за Вучића, Пановић и Басара су за Вучића, док Вукадиновић и Антонић имају незахвалан задатак да окупе патриотску опозицију која ће бити за Вучића.

Око чега се дакле ова два наша аналитичарска пимпека уопште замлаћују, кад су исти? Наиме, и њих двојица и сви остали више неће Србију загледану у прошлост која слуша туљење Филипа Вишњића. Хоће да Србија буде модерна, анти-паланачка, светска као што већ "Београд је свет". Хоће да Срби слушају и поцупкују уз праву музику, продуховљену и цивилизовану, коју цео свет разуме. Хоће да се слуша Реј Чарлс, и то само док се не појави неки нови са још свежијим идејама, да нам спева културни образац.

Коментари

  1. Дакако НИМБУСЕ невероватни, морам да те цитирам јер си згодитак попут звезде падалице, направио у више наврата. ЦИТАТ - Дакако, ја гајим крајњи презир према Басари. Творац синтагме "гузате бабе" којом је за вечито опечатио "Жене у црном" и сличне профукњаче, невероватно лако се конвертовао у гузатог деду. И сад се сетио, из угодне другосрбијанске `ладовине да нас суочи са истином да је Србија "колонија имбецила". (Море, тата ти је имбецил).

    ОдговориИзбриши
  2. Толико је Басара својевремено у Данасу "нахвалио" монархизам, дефницијом да чекамо а у суштини и немамо шта, да је и најокорелијем монархисти избијао жељу за истом из крвне плазме а не из крви. Објавили неки из УКС ово дело од мало редова по више група. Ја се згранух, јер видим ауто гол, услед крајње УСПАВАНОСТИ одбране која не реагује на играче са клупе. Оплех по њему и раскринкасмо титића тројанца! Да ли је могуће да се опет неко пали на ужичку комуњару која се чак и не куне у Равну Гору. Титић је алергичан на сличне речи те нема снаге ни да их помене! Друга класа УДБЕ је дефиниција за њега у тиму наследнице убијеног председника Ђикија, Наташе Мицић или Мићић, некако ми је исто, с којом су се сликама дичили и поједини правници, посланици пожаревачког СПО! Е то је већ за дилеме??? Ко ће да памти безначајна имена подрепаша титоиста?

    ОдговориИзбриши
  3. Басара прод`о веру за колумну.

    ОдговориИзбриши
  4. Јадни Басарица - одмах се пркноувукао Адолфу Смучићу кад је овај почео брабоњаж о промени свести Срба... Басарица - стручњак за алкохоличарску несвест,да се огребе... Без медијске присутности су ти пацови заборављени - попут слине коју истресе фудбалер на утакмици, оно у трку - јудна ноздрва зачепљени и флус у траву, па јуриш даље!Нека напишу љубавну песму кад су фрајери :-)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА