СУДАР ДВЕ КАТАСТРОФЕ

 


"Ал' је ђаво али су мађије али нешто теже од обоје"

1.

Он је луд.

2.

Коста К. је анти-херој.

Зар је требало да се деси онаква трагедија па да се људи довољно потресу и покрену у последњи покушај промене стања у друштву?

Излази да је Коста К. нечијом промишљу жртвовао себе и своје другове за спас свих нас?! Да су нам својом жртвом пружили последњу наду и часну прилику?

3.

Добро је примећено: Ни Вучић, ни Ана Брнабић, ни градоначелник Александар Шапић нису дошли пред школу да положе "један цвет" и запале свећу. Добро је уочио Владета Јанковић да тај гест елементарног саосећања нису учинили јер се боје реакције народа. И добро је Владета Јанковић оценио да су бедници.

Међутим, ми сада имамо ситуацију да маса народа фанатично подржава Вучића, а да истовремено ни он ни најекспониранији његови сарадници не смеју да се појаве у најтежим тренуцима јер се боје свог народа. Нема пластичнијег приказа колико се наше друштво распукло.

4.

Нешто друго је ретко ко приметио.

Ко је надлежни епископ за дотичну школу?

Наравно, митрополит београдски и сремско-карловачки. Случајно, и патријарх Српски господин Порфирије. Када било где у затвореном, па и на отвореном простору, умре неки човек или жена, дође надлежни свештеник да освешта тај простор.
 
Да ли је патријарх Српски ушао у зграду школе да освешта просторије после злочина? Није - запалио је свећу на улици.

Не треба због тога осуђивати Патријарха јер он ни не треба да уђе нигде, па ни у ту зграду школе ако није позван. Не треба осуђивати чак ни директорку која га није позвала, јер се уплашила реакције родитеља. Није крив ни Савет родитеља који практично управља том школом, јер га чине декларисани атеисти (како се испоставило да је Дејан Ристић члан Савета родитеља....).

Не осуђујемо никога, само констатујемо.

Српски православни свештеник теже улази у школу у Србији, у мантији, у својој службеној одежди, а у Београду поготово, него у џамију у Техерану. А ви сви размислите да ли је то нормално.

Важно да је ангажовано нових 1200 полицајаца да чувају школе! Само када би неко објаснио који је онда смисао постојања школе као установе. 

5.

Гола политика је овде у питању, па да јој се вратимо.

Вучићев режим је у терминалној фази. Вучић је сасвим изгубио компас. То је очигледно. Спрема "највећи скуп у историји" који је сасвим непримерен и форматом неконтабилан са изговором његовог одржавања (масовна убиства), уз тоталну мобилизацију и коришћење "свих средстава", нарочито принуде. То је гест последње одбране. Грча.

Каквог има смисла што ће на завршни хепенинг напредњака доћи пет стотина хиљада или три стотине хиљада нишчих? Свакако, робусна партијска машинерија аутобусима, дневницама и шункарицом обогаћеним ланч-пакетима, може обезбедити бројнију публику него што може конкурентска страна ослоњена на ентузијазам друге половине нишчих. Што теренски активисти не достигну, поправиће Жексови дронови.

Каквог даљег има смисла двеста хиљада људи претворити у отворене робове само ради слања слике у свет?

Па ни то није довољно већ се појачавају са професионалним филмским статистима и довођењем присталица из прекодринских крајева.

Такве ствари чинити како-год свом народу, ради два сата највећег ријалитија икада у свету?! Нерон је само запалио Рим. Мало је то Вучићу.

Ако у међувремену, компресован са свих страна, од западних messengers најодсутније, свестан да ће у светско јавном мњењу добити ореол најлуђег малог диктатора, истовремено негде у лавиринтима своје душе осећајући да не може силовољцима да промени свет, дакле притиснут са свију страна сасвим клоне духом, можда свој историјски митинг откаже.

У том случају, прво што ће се приметити је је осипање СНС. То осипање је већ почело. Зока Михајловић отворено стала на страну протестанта са дискретном понудом "узмите ме за премијерку". Слично се поставио и Драган Шормаз шаљући отворени твитер Председнику. 

Увек најбоље обавештеном београдском чаршијом колају драматичне приче о Вучићу, који наводно у наступима беса разбија све по кабинету. Велику нервозу испољавају виђене режимске фигуре у лајфу, тако да нема дилема о њиховом стању панике. Премијерка Брнабић псује на седници Скупштине Србије. Најуваженији агит-проп Небојша Крстић бежи из студија ТВ Пинк уз псовање водитеља Сарапе, сапутника још од њихових ђинђићевских времена. Његова ситуација је као из наслова једног филма - "туђ међу својима, свој међу туђима".

Са дуге стране  наш Нерон у покушају полу-дискретно најављује своје повлачење са чела СНС и формирање некаквог општенародног фронта замрачене идеје и сврхе. Још нико није направио свеопшти консензус око неког покрета ако пет дана пре оснивања тог покрета нити се зна шта је то ни чему ће да служи.

Ако "фронт", шта год то било, буде покренут и СНС се утопи у ту безличну форму наличну "социјалистичком савезу", дисциплинована партијска организација ће се опет урушити, уз још изразитије расуло државне структуре, потпуну аномију и ескалацију насиља и кабадахијског владања одметнутих локалних кнезова.

У свакој варијанти, сведоци смо параноичном тумарању суманутог човека у стању очаја.

6.

Ко је на челу конкурентске опције која политичку кампању води под паролом "стоп насиљу"? То су типични анархо-либерални атеисти геј левичари...

Да ли лефтарди који су су синоћ (19. маја)  водили сав тај народ "у шетњу", свакако не мање од 150.000, можда и дупло више душа, спонтано окупљених, могу да воде државу?

На ово питање ни најватренији поборници "грађанских протеста" неће одговарати ни под каквим мукама. Неће, зато што их је срамота. Наравно да су лефтарди државно неспособни. Зато што су идиоти.

Зар се сме веровати у психичку стабилност и способност скојеваца и скојевки који носе пред собом транспарент "шеталицу" и дижу сложно стиснуту леву песницу као ономад Стјепан Филиповић?

Они ни ову грађанску променаду нису знали куд воде, не државом да су способни да управљају.

Нека направе свој политички скуп, уместо што се мародерски крију иза изгинуле омладине, па да видимо колико ће присталица да окупе?

Ти идиоти, зелено-леви, паткарски, левичарски, педерски, на "волшебан" начин су се нашли на челу колоне и организације. Пошто волшебни начини не постоје, једини одговор је да их је неко моћан ту натакао. Неко моћнији и од Вучића.

Препознаје се упорно левичарско-либерашко понављање и понављање обрасца протеста где је једино сигурно да ће пропасти, као што су сви слични протести последњих година пропадали. Блокирање једног моста не може оборити никога сем тај мост, ако превише протестаната почне сложно да корача по њему. Мало дужим понављањем таквог стила протествовања само ће изнервирати возаче. Што је у основи и циљ: да се каже да се протествовало, али да се не угрози систем, у коме октроисани организатори протеста имају своје јасно место на које су делегирани од Хила и другова.

Ти идиоти су, уз сво брљање и шепртље, већ извршили задатак: огромну енергију изашлог грађанства, које је у свом хабитусу анти-политиканско, на свој начин достојанствено, извитоперили и преусмерили на ЕУ-НАТО воденицу.

7.

Лефтарди пикирају на "поштене" изборе под покровитељством messengers. Затим следи џорање за портфеље и зоне утицаја. Ту почиње и завршава се свака лефтард емпатија.

Чак и да  се покаже супротно, мада чињенице и здрава памет искључују било какво радикално друкчије решење, питање је које је то "радикално" друкчије решење?

Како би Синиша Ковачевић саставио своју прокламовану "прелазну владу" коју би чинили „и људи из власти, опозиције, неколико професора универзитета, академика који треба да припреме прве праве демократске изборе у Србији“, а да у њој буде адекватно заступљени традиционални Србијанци, који су скоро читав век окупирана и дискриминисана већина у Србији? Да се истовремено елиминише надмоћни аустрофашистички/партизански/педерски/компрадорски конгломерат који од 1944. производи пакао у Србији? Како Синиша Ковачевић мисли да без таквих ултимативно потребних тектонских промена створи услове за парламентаризам у Србији?

Да кркане замене паткари то није државно решење, то је оперетска замена места Курте и Мурте.

Нема од свега тога ништа.

Лично Вучић не може да изгуби изборе. Индиректне, директне, поштене, демократске...Какви год избори, он их добија. Зато што је уз њега монолитна племенска босанска и крајишка маса. Они не да ће да гласају за њега, они су спремни на дословни братоубилачки рат - који заправо више и не би био братоубилачки - да би одбранили његову/своју власт. Да смо поштени према себи, знали би да то и не би био први не-братски убилачки рат који би водили против Србије.

Да наши политички аналитикуси имају трунку професионалне етике, лако би анализама изборних резултата дошли до закључка да се његово не тврдо већ фанатично тврдо језгро налази у простору на релацији Земун-Бачка Паланка + још неки делови као што је Апатин. Остали његови гласачи су мање-више бабе и деде којима је Вучић заличио на Тита и ухљеби који лако мењају уверење за ухљебљење.

Што се страначких избора тиче ствар стоји друкчије. СНС се знатно слабије котира од свог лидера, али не толико слабо да би им било каква непринципијелна коалиција могла озбиљно конкурисати.

Не постоји трећа, супротстављена национална алтернатива Вучићевој племенској фаланги. Шумадинци и Моравци једноставно нису васпитани да тако схватају политичку борбу, а Београд је свакако национално-политички кастриран.


Међутим, свака варијанта Вучићевог макнућа са власти истог тренутка би отворила процес Крајишког отцепљивања Војводине од Србије. То мора да се такође узме у рачун. Тај чин драме још није реду. Биће, али касније.

Вучићеви ментори знају да ће он најбоље да им одради задатке. Не пуштају њега messengers  сасвим низ воду, већ му заврћу муда у шрафтунг да боље слуша. И полако му крешу оно мало рогова што му је остало.

И, шта ће да се деси? Битанге и идиоти ће се договорити по диктату Великог Поглавице, и народни бунт ће добити епилог да све у друштву остане исто, али ће се безусловно и најотвореније спроводити политика НАТО.

То је најизгледнија варијанта. Елем, обе титостичке иначице - СНС са трабантима и лефтард-трабанти делегирани директно од Ујка-Сама, који себе хвале да су "антифа" и слична срања, - у овом мандату деле власт фифти-фифти. Погледати састав владе. СНС нема формалну већину, а кад се погледа суштинска подела ресора, СНС држи министарства силе, еурофили = делегати ЦИА, углавном ресоре везане за финансије, законодавство, људска права... Сад се иде на то да се Вучић сасвим обузда а да фигуративно остане на челу државе ради каквог-таквог мира међу његовим присталицама, али да се пресече свака, ма и привидна веза са Русима,и са Србима у окружењу, и без икаквих скрупула "усагласи политика" са ЕУ и НАТО. Све то без икаквих бенефита. Има да ураде управо оно за шта оптужују Вучића (са 50% тачности, пошто постоје Н1, Нова, Инсајдер..)  - да они потпуно контролишу медије, да они заузму РТС, укину Пинк и Хепи (који никакве везе више нема са ријалитијима, већ има емисија у којима се може чути руска страна, или руска пропаганда, све једно, и понекад српски став). Да забране све новине које нису исте као "Данас", а портали као "Пешчаник".  То хоће - да уведу тотални медијски мрак као слободно стање свести. Тада ћемо се уверити како туче НАТО пропаганда - само њихова агенда у свим видовима има да се пропагира, све друго ће бити проскрибовано и гоњено као шумско звериње. Ускоро нећеш смети ништа јавно да кажеш о ратовима "деведесетих" сем да су Срби извршили геноцид. ИТД. Па и све то до следеће митозе.

8.

Што се тиче СПЦ, нема ту никакве ни вере ни идеологије. Црква подржава Вучића зато што ће у противној варијанти тотално најебати. Бријаће их насуво, као 45-те.

9.

У три дана идуће недеље ситуација ће да се разбистри.

У четвртак,  25.маја је Спасовдан, слава града Београда, и патријарх Порфирије ће предводити литију, па како му буде. Последња литија на Спасовдан у Београду, након доласка на власт комуниста, била је 1947. године. У летопису Вазнесењске цркве је записано да је литија била каменована од стране агилних скојеваца. Колико је далеко од тог времена и грађанство и свештенство, видећемо.

У петак, 26. маја треба да се одржи највећи митинг у историји ових простора. Тада полаже испит суманути Вучић.

У суботу, 26. маја лефтарди су најавили одлучујућу мирну протесну шетњу до Газеле, која треба да оконча кризу.

Ако после тога супротстављене стране не седну за стол, договоре се, пљуну у длан и рукују се, првог јуна доћи ће Шумар.

То ће да буде.

А за децом се нико неће више освртати, никога неће бити брига, као што их ни овог тренутка није ни трунку брига.

Коментари

  1. Анониман22. мај 2023. 11:45

    Изгледа да је судбина Србије да је, макар формално, воде:
    1. кркани који ће да србују док газе рају, наскачу на секретарице, намештају тендере, дилују, бетонирају итд...или
    2. фенсићи који ће да људскоправаше, суочавају нас са прошлошћу, мењају нам свест док, такође, намештају тендере, распродају земљу и предузећа, бетонирају итд.
    Али тако овај свет функционише, то је судбина малих и слабих. Када би неким чудом на власт дошли они који не би слушали запад и не би крали од сопственог народа, мислим да би нам биле ударене такве санкције да бисмо буквално морали јести корење, како једном неко рече. За пример другима у свету који би се дрзнули да се ослободе.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА