КАО ГЛУПА АМЕРИЧКА СЕРИЈА


Судбина нам се дешава управо тако - као приглупе америчке ситком серије, "шоу ни о чему", за још глупљу публику.

Требали би отворити Велику књигу просеравања са одабраним филипикама овдашњих важних личности о стварима, за наук будућим генерацијама зашто је пропао један народ на Балкану.

ЈАЈОГЛАВИ И ГОЛОГУЗИ

Случајни пролазник под високом државном заштитом ...

Вулин, јајоглави и шиљатоухи креатор чувене крилатице "Геј је океј!" док је боравио у ЈУЛ, и новокомпоновани "православни Че Гевара" из своје верујуће фазе, је рекао: "Нисмо дозволили шетњу, него спровели учеснике до Ташмајдана".

Није шија него врат.

Да се разумемо: Црква Светог Марка је моја! Није Вучићева, ни Вулинова. Њихови су дрварска Пећина и воз. Отуд су, какви били такви и остали, и зато само је то њихово. Да је Црква њихова, да тако осећају дубоко у себи, да су сигурни у своје веровање, ни случајно, ни под каквим зверским притиском не би дозволили то што су лахко, не трепнувши, дозволили. Црква Светог Марка поготово није Брнабићкина. Дупло није њена. Зато што није њена и зато што је та Црква светиња, а не кулиса за педерске перформансе.

За наук, још једном, о тешкој и крвавој, и славној и трагичној, нашој судбини. Из Википедије, енциклопедији за ретарде, коју могу да разумеју и левичари:

Црква Светог апостола и јеванђелисте Марка у Београду налази се на платоу уз северозападни крај парка Ташмајдан (стари каменолом). Данашња црква је у непосредној близини претходне мале гробљанске капеле Светог Марка из доба кнеза Милоша Обреновића изграђене 1835. године на темељима још старије палилулске цркве, испред које је био прочитан хатишериф турског султана 1830. године о независности и кнежевском устројству Србије. 

У јужном делу наоса налази се саркофаг са моштима цара Душана, које су заслугом теолога и историчара Радослава Грујића 1927. пренесене из царске задужбине манастира св. Арханђела код Призрена прво у Патријаршију, а потом 1968. у цркву Светог Марка. На северној страни је гробница од белог мермера у којој су сахрањени земни остаци патријарха Германа Ђорића. Последњи краљ из династије Обреновића краљ Александар Обреновић и његова жена Драга Машин су сахрањени у крипти цркве...

У цркви се чува једна од најбогатијих збирки српских икона 18. и 19. века.

И сад се испред те часне светиње трће гологузи бузеранти уз спремну мишићаву заштиту преторијанаца Вучићевих, пандура Вулина шиљатог уха и јајолике лобање и америчких сјекурити мудоња.

Лево - свештеник-хулиган који угрожава људска права. Десно - угрожена мањина која никога не вређа и не угрожава.

Има ли LGBTQIAP+ "популација" ишта приближно, људскости достојно, само овој једној мојој светињи?

Имају ли комуњаре, партизани и њихови наследни гурбети, ишта приближно, људскости достојно, само овој једној мојој светињи?

Милиција је развлачила попове по асфалту и чувала педере док су гузичарили пред Црквом Светог Марка. После је неколицини чуваних и сачуваних али правосуђу нашем недоступних педера изречена забрана уласка у Србију због вређања јавног морала. Педери су  дакле били недоступни милицији док их та милиција чувала?! Тако следећи пут могу да уђу педерски новаци, скидају гаће и матурирају се пред црквама, а милиција ће и њих да чува и сачува. Па ће и они бити потом недоступни правосуђу.

Јајоглави Вулин уха шиљатога, тај магарац у образу министра нас зајебава. И не дивите се овоме. Биће напошљетку зајебавано оно што је склоно зајебавању и понижењу, пише у светим књигама о последњим временима, тако да нема шта да се бунимо.

Насилно наметнута парада педера само је део система. Само један видљиви израз умрежене окупације простора који се еуфемистички зове Србијом.

Ми државу немамо.

Једно наређење америчког амбасадора Александру Покорном јаче је од сваког правила, владе, воље народне.

Педери су гојени део окупационог система. Дегенерици за увреду. То им је употребна вредност. Традиционални Срби, који су још увек већина и Србији, су парије.

И то се види.

Јебем ли вас у крвоток, нагрде пољудске. Да с неба сине поздрав Светог Илије и Светог Георгија, да вас прочисте са тла земаљског, да преклани мој народ и ја с њим, бар на миру завршимо своје постојање!

СКУПШТИНСКО МРСОМУЂЕЊЕ

"Због Србије не једем шницле и не спавам"

Онда су у Скупштини "посланици", наши а белосветски, дискутовали "о Косову".

Двестапедесет муфљуза и лелемуда + амбасадоров Слуга Покорни, врховни Паламуд, скоро три дана су бестидно мрсомудили о нечему што су, и једни и други и трећи, одавно издали. Нема једнога који није издао. Чим је ту, издао је. Џаба поплочавање добрим жељама. И сад се свађају, очито кобајаге свађају, у борби за утисак недеље, ко патриота ове земље ко издајник. Пуниша Рачић се није шалио са националном чашћу, и то се једино рачуна. Ови хајвани, сроље, морални банкроти, само сикћу упразно. Кад се спусти завеса и камере угасе, дерачина намах утихне.

- Ала га је Синиша Ковачевић нагузио у Скупштини - диви се један. И, ваистину, богато је своју филипику накитио Синиша. Овако му је скресао у брк:

„Ко се једном прекрстио под сводовима Високих Дечана или Грачанице, зна о чему говорим. Ко је једном видео сузе у Симонидиним ископаним очима, зна и тај. Знам да знате да Пећка патријаршија и Богородица љевишка нису самоникли коров на купусишту, а портрети ктитора нису постери купљени у оближњем шопинг молу...“

И све тако... "знам да знате ово, знам да знате оно...".  Наравно да зна, но га боли паламар за сво то знање. Још да му је Синиша пљунуо под прозор, доживљај би био потпун.

Тако је Шешељ нагужавао Хашки трибунал. Провео 11 година у "притвору", осуђен као ратни злочинац за вербални деликт, ал' им је рек'о.

Опозиција у Скупштини добро служи својој системској сврси. Опозиционари су тамо да му скрешу у брк и у исту тикву пр'ну.

Шта то скупштинска опозиција може да каже позицији о Косову, што ови већ нису рекли док су били опозиција? Шта Владета Јанковић може да каже Миленку Јованову, шефу посланичке групе СНС, што већ он, и не само он, није рекао Вучићу и о Вучићу, док бејаше језички патролџија истог ДСС у коме бејаше и Владета?

"Суштина је у томе и мора се јасно објашњавати људима да се у Србији неће боље живети све док поново не будемо суверени и слободни, али суверенитета и слободе нема док је Александар Вучић на власти. - М.Ј.


На крају ЗА Вучићев извештај гласало 148 посланика, ПРОТИВ 57, нико уздржан, 45 у скупштинском бурту.

Демократска процедура задовољена, Вучић може у пуном капацитету да настави даље са својом политиком. Сви задовољни, овце у тору.

Да су (корисни?) идиоти из системске опозиције међутим бојкотовали изборе, Вучић би могао имати свих 250 посланика уза се, али легитимитет не би имао, а та Скупштина би била дословно го курац, тачно као и претходна.

Бар толико су могли ако баш нису кадри боље, ако нису спремни на жртву за отачаство наше, ако немају срца за подвиг какав је нужан да се народ ослободи окупационог пара-државног режима. Јер, запамтите, ни један окупатор и ни један фашистички/комунистички режим није отишао ако их само лепо замолите. Најмање говњива мотка мора да се поломи о њих.

Али, нису могли ни толико. Амбасадор их посао у посланичке клупе да критикују Слугу Покорног због његове другосрбијанске политике. А и комфорно је. Што рече Вељко Петровић ономад: "Јесте, пришао сам комунистима. Шта ћу кад волим белу кафу и кифлу за доручак".

ВУЧИЋЕВО ИСТОРИЈСКО БЕСЕЂЕЊЕ

Био затим врховни Слуга Покорни у Њујорку на заседању УН, где је одржао своју историјску беседу. Тито је одржао говор у Сплиту, Вучић је беседио у Њујорку. Вучић има све, само му историјски говор у портфолију фали. Рачуна се да је коначно изборио место међу великанима света. Био је оштар и искрен али одмерен. То се тражи. Погодио је. Многи светски државници напајали су се његовом мишљу као жедни водом у пустињи. Сви су слушали говор који нико није чуо.

ХРАБАР ГОВОР ВУЧИЋА У УН: Наше речи одзвањају шупље и празно спрам стварности са којом смо суочени, НИКО НИКОГА НЕ СЛУША  
- Тражимо јасан одговор на питање које већ годинама постављам мојим саговорницима, лидерима многих земаља – у чему је разлика између суверенитета и територијалног интегритета Украјине, и суверенитета и територијалног интегритета Србије, који је грубо нарушен, а чему многи од Вас дају међународно признање и легитмитет? Никада ни од кога нисам добио рационалан одговор на то питање.

То им је скресао у брк, док се назочни Колективни Запад пушио од муке. 

Неће наравно исканог одговора ни добити. Знамо да зна да је њихово да наређују, не да одговарају, његово да слуша и извршава. Тако се сам позиционирао.

Кога брига, Вучићевом самозадовољству нема краја. Сам ће се похвалити:

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је његов говор пред Генералном скупштином Уједињених нација изазвао пажњу зато што је другачији и да су после силаска са говорнице прилазили да му честитају шефови мисија неких од највећих земаља света. Он се сложио са проценама да је његов говор на званичном каналу УН био дупло гледанији од обраћања председника Украјине Володимира Зеленског.

Нешто је дубоко ненормално у нашим државницима чим своју дипломатску успешност цене шером. Ако им је иста мера као и намигушама са Пинка, биће да им је тамо и место, не на челу државе.

Међутим, јајоглави Вулин је, како и доликује првој пратиљи, први био потрешен Вучићевим наступом и први је постао поносан на Његове речи у Уједињеним нацијама: "СРБИЈА СИНОЋ НИЈЕ СПАВАЛА"!!! 

Извор: Курир

Нешто Срба вероватно и није спавало због Вучићевог наступа, већински други Србистанци не спавају одавно због Вучића, бар не спавају мирно и безбрижно. Но, све једно, од сада се има рачунати да ни један Србин ономад оком није тренуо, већ је с патриотским узбуђењем пратио величанствени Његов наступ са високе говорнице УН. Сви нас то уче свакога дана са свих телевизија, тако да коначно почињемо себи да не верујемо: извесно смо и ми ипак били будни у онај час, пошто сви тада беху будни и сви памте како им је Вучић скресао.

И отишао на свој радни задатак.

ВУЧИЋЕВА БАУШТЕЛА

"За пристојну и нормалну Србију."
Београд дочекао годишњицу нацистичког бомбардовања у бојама немачке заставе
Извор

Вучић прави нови блок.

Александар Вучић сматра да је потребно формирање новог блока пристојности и нормалности, Српског блока, који не би ишао, по визији западног Слуге Покорног, ни ка Истоку, ни Западу.

Вучић, оплођен Титовим духом, би да створи несврстане Србе. Исто оно, у домаћој радиности.

"Сви имају своје политичке странке, једни су за једне, други за друге, зато је важно да се формирају покрети у центру, који су за Србију и воле ову земљу више од свега. Та борба неће бити лака зато што се сви они заједно боре против независности Србије, сви ти људи у нашој земљи. Сви ти људи, политичари, партије боре се директно против интереса Србије, зато ће бити важно да формирамо блок пристојности и формалности, српски блок који ће да се супротстави и једнима и другима", рекао је Вучић.

Чим вам прича да хоће да створи "блок пристојности и нормалности", знајте да вас лаже. Срби никада нису били ни пристојни, ни нормални. Не пристоји нам то. Није та поза за нас. У осталом, само се присетите шта су нам радили и шта нам чине сви ти пристојни и нормални, па ће вам се згадити и помисао на ту идеју.

Питање је зашто му у опште треба нова странка, или покрет, или народни консензус уједињен у Њему, да би радио исто што и сад може да ради? Зашто се једноставно не ослободи непристојних и ненормалних људи око себе и окупи пристојне и нормалне којих има на претек. Питајте Ненада Чанка да ли је он пристојан и нормалан, а тренутно је нераспоређен? Питајте Соњу Бисерко да ли је пристојна и нормална? Питајте Драгана Бурсаћа да ли је пристојан и нормалан? Све их питајте, све то пристојно и нормално. Све такве нек прикупи око себе, као што их је и до сада скупљао, па нек постројени у консензус крену у светлу будућност, далеко од нас, колико их ноге носе.

Зеза се Вучић са нама. Он ће тај блок правити помоћу својих талпи и фосни, па ће рад тако и испасти.

Кркани ће да праве пристојну и нормалну Србију? Ма иди бре!

У ситуацији у каквој је Србија државник на најодговорнијој позицији заиста треба да настоји да окупи све националне снаге за спас државе. Али, то чини тако што ће формирати Владу националног спаса, у којој ће се окупити најспособније патриоте, неће правити социјалистички савез или Несврстане.
Кад помињемо патриотске снаге, то се пре свега односи на оне који нису учествовали у фингираним изборима. Шта ће у влади националног спаса компрадори?

Од тога најсигурније нема ништа.

Све једно је коначно како ће да се зове његова покретна консензус партија. Не може домаћин у држави да буде ко од своје куће није дошао.

Дакле, последње на шта мисли Вучић је спас Србије. Пре ће бити да му треба излазна стратегија. Одвише се криминала накупило, одвише корупције, и небо су премрежили рођачким и земљачким везама, сви само за себе искају, искају, искају... а нема одакле више у држави која се распада. Гуши се Вучић и петља к'о пиле у кучини.

"То у преводу говори да је странка одрадила своје, да у овом тренутку таква странка није потребна Вучић, него је Вучић потребан странци. И сваки пут када Вучић најави повлачење крене кампања да без њега не могу", рекао је он и додао да је реч о странци која влада десет година, али која нема никакву идеологију, те да је за 750.000 чланова "једина везивна тачка" управо Вучић."

"Ко на брдо, ак’ и мало стоји, више види но онај под брдом", па ће зато најпрви напустити брод који тоне.

Зато му треба ресет. Зато хоће да изађе из СНС који је онакав каквим га је управо он створио. Ако СНС не ваља, или је политички недовољан и оперативно неспособан, таквим га је Вучић направио. Па би сад да бежи из своје творевине, док још има нека даска до обале.

Ако ће да прави нешто веће и шире, то може да буде само још горе. Још више корупције, још више криминала, још више сервилности према Западу, још више издаје. Треба му нешто што ће се звати "велики српски савез" и који ће служити да се угуши последњи српски глас.

СРПСКЕ КРОМПИРСКЕ СВАДБЕ    

Табаковић: Кромпир поскупео 152 одсто због свадби!

На питање новинара Данаса на представљају Извештаја о инфлацији Народне банке шта је узрок тој разлици, Милан Трајковић заменик генералног директора Сектора за економска истраживања и статистику НБС објашњава да су пре две године цене хране у Србији биле на ниском нивоу.

„Поред суше која је утицала на цене, тржиште ЕУ је знатно веће и дубље. Код нас је већа волатилност цена“, објаснио је он али ипак је занимљиво објашњење на фону општег режимлијског зајебавања народа понудила и гувернерка Јоргованка Табаковић.

Извор: Нова.рс/Foto: Milan Obradović/Beta, Shutterstock

„У пандемији је смањена потрошња те врсте намирница. Имамо да је кромпир поскупео 152 одсто. Када је прошла пандемија људи су почели да организују свадбе и славља и повећана је потрошња и то је поред суше и других фактора довело до раста цена“, закључила је гувернерка.

У позадини кромира који се, као што је познато, немилице једе на српским свадбама, је општи економски суноврат. Кад у једном друштву води борба око минималне плате која је мања од минималне "потрошачке корпе", већ је зло и наопако. Међутим, нико не може да израчуна колико та фамозна корпа вреди. Јер, док статистичари прикупе податке и саберу их на дигитрону, стање на терену се већ променило. Цене хране у септембру су снажно скочиле у односу на август. То вам је та волатилност, само што се у нашем случају цене љуљају само на једну страну.

Међутим, ту није крај наших мука са минималном потрошачком корпом, дакле оном корпом која служи да не цркнете гладни, али је ипак најмања плата не достиже.

Та корпа је све мања. По државним статистичарима потребно нам је све мање хране и хигијене да би опстали. У августу је корпа била празнија него у мају. Такав је прорачун статистичара: постајемо све отпорнији што мање једемо и користимо сапун.  

Што нас не убије, то нас заглупи. Дати власт поново титоидима који су нам ово направили,
још ојачани са другим левичарима, је пут у сигурну пропаст. / Извор

Нас мрзи и да погледамо шта режим мисли о нама, шта сматрају да је довољно да им не поцркамо пред очима. Дакле, из тог обиља поменућемо да на једну особу "иде" 45 грама разног меса и 3 грама сланине дневно, једна виршла и 10 грама паштете месечно, итд. Један економиста је коментарисао нашу корпу живота да су "српски официри у немачким логорима у WW2 имали бољу исхрану од српске потрошачке корпе". Поређење је на месту. Међутим, ја ћу бити слободан приметити да су и керови у ЈНА имали јачу исхрану од савременог српског детета.

Шта ћемо, коначно, јести под Вучићем? Морало је протећи седамдесет и пет година - седамдесет и пет година живота, минуту по минуту -да дочекају овај тренутак. Да нам са узвишеним, јасним, непоколебљивим гласом одврате:

- Говна. Говна ћете јести*.

_________

* "Пуковнику нема ко да пише" - Габријел Гарсија Маркес

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА