САЛВЕТОМ ПРОТИВ МОЛОХА

САЛВЕТОМ ПРОТИВ МОЛОХА

Не верујем у егзорцизам. Не само у његово буквално значење које се тиче филмског истеривање ђавола из опседнутога, већ ни у пренесено значење егзорцизма као хришћанске (над)моћи да се махањем крстом може протерати празноверје, магија (особито укорењена влашка магија), враџбине, надрилекарство и идеопоклоноштво.

Не верујем, зато што не видех. О супротно, саплићем се сваки дан.

Не верујем да српски патриота може бити педер или комуниста. Ако је до примера, ето принца Ђорђа Карађорђевића. Принц - неуравнотежени педер, чију су психичку несрећу нацисти и комунисти брутално раубовали не би ли Србима огадили Круну. О комунистима не треба трошити ништа.

Када се директно сукобе српско православље vs. деформисано-лезбејски (педерски) нео-хрватски криминал у зеленим ципелицама - дакле, када се Владика СПЦ директно суочи са оличеним антихристом, шта је Владики чинити?

Владика Порфирије, који је сада и члан Синода СПЦ (црквене владе), пришао је министарки, ухватио је за обе руке и дословно јој рекао: „Ево и уживо да вам кажем, имате моју и пуну подршку Цркве да будете премијер, о вама мислимо све најбоље. Нико се томе не противи, заиста. Молим вас, немојте да верујете свакојаким гласинама.“ Она је била одушевљена његовим речима, што се могло видети по њеном изразу лица, и неколико пута му је поновила: „Хвала вам, владико, хвала вам пуно”.

И ја сутра треба да Владику Порфирија пољубим у ту исту руку, и останем чист пред Богом? Па не бива. Чак и не због Бога, већ из простих хигијенских разлога.

Насупрот се поставили мази влашке магије са урочним порукама на салфетама. 

Овим ће бајалицама некрста да просветле? Као што су 68-маши били намерни да Тита натерају да буде бољи и већи Тито. Ономад се завршило "Козарачким колом", сада демонстративним враћањем у посланичке скамије.

О да, опортуно прилагођавање Молоху, уз врло влашко-спиритуални егоцентрични полуинтелектуални опортунизам који се још назива "дисидентство". Ако би рекли да се, генерално, ради о простачкој парадигми, ко би веровао? Као со, требала је нама комунистичка завера, зарад девалвације и деградације знања и свести. Требало је прогласити неразумнима читаве слојеве друштва. Да скинемо српство са грбине. И све то је лако текло, будући да увек ће се наћи они који не разликују улогу астролога, биоенергетичара, дворске луде и заступника народа. И који сматрају да је знање само за продати. Такве народ воли, јер зна да су фукара.

Таквима годе и Владике са компромисом и толеранцијом.

Али, шта кад - ако већ нисмо- дођемо до ивице?

Гинуће син, коликогод се родитељ клео да га неће дати. Не може да спречи јер је сина личним часним примером научио.

А фукара ће да држи салфете и љуби руке погане.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА