РШУМ ОД ВЛАДЕ: ЈОШ НАМ САМО АЛЕ ФАЛЕ

РШУМ ОД ВЛАДЕ: ЈОШ НАМ САМО АЛЕ ФАЛЕ

 

Александар Вучић управо држи свој инаугурациони говор у Скупштини Србије. Због дужине експозеа за сваки случај обукао је пелене. Наравно, за најбоље треба најбоље: Hartmann пелене за одрасле COMFORT . То је само један у низу врхунских производа компаније PAUL HARTMANN A, Немачка. (Ако ме се за ову рекламу сете, сете се...). У осталом, познато је да је немачка медицина најбоља на свету. Питање је само како је спаковао сав алат у те пелене, будући да постоји проверена информација Драгана Ј. Вучићевића, по којој је А. Вучић прошетао у танга купаћем костиму плажом, којом згодом су даме падале у несвест од изненадне слабости кад га видеше у свој мужевности. Што је прич'о стари мајстор Пиле од Црну Траву, кад је гледао порнић с своју бабу "...а онија црн како котле накалаисано, а наснован, да простиш како сас магаришта на делидбу да је бил....".

Како чујем, опозиција демонстративно отишла у скупштински ресторан. Тако је исти постао једини кутак слободномислеће Србије. Уместо експозеа од триста страна, имају пред собом много сажетији јеловник са конкретним трошковником, тако да је нашим посланицима много лакше да се определе.

Експозе Алесандра Вучића међутим има једну новотарију. Први пут у свету ће бити  изведена јапанска Нō монодрама у рекордном трајању. Пошто високостилизовану Нō драму с маском на лицу, не разуме ни већина Јапанаца, не треба кривити Србе што неће схватити премијера шта је драмио на својој верзији јапанског језика.

И ко је могуће разумео нашег кинг-сајз драмосера, прву половину експозеа је заборавио, а другу половину није разумео јер је прву половину заборавио. Влада ће, како вели Вучић, бити посвећена подизању граница и померању лествица, беше тако нешто. Од те јалове скрибоманије свакако немамо чему да се надамо.

Остаје нови распоред министара - за шта нису били потребни избори, већ краћи сусрет са Амбасадорима и потом реконструкција владе, како се одувек радило. (Избори су или потребни да се припреми терен за промену Устава, али то нашој опозицији још није јасно).

Нова влада је иста као и стара, само још за етаж ниже, све по вољи "Атланских пријатеља". Мутни министри поганих намера.  Заиста је бизарно да смутни "оснивач неколико приватних и средњих школа" сад треба да спроведе тешку реформу државног образовања. Итд. Ипак, својеврсни ходајући експозе премијера Вучића је новопечена министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић. Све на њој пише, шта ће да буде и како ће да се ради. Права "Бесомара" (старословенско божанство грозоте и одвратности). У најкраћем имамо типичан бућкуриш "три у један".

Оно "један" је да је лезбејка. То је оклоп који штити све санџаме које гоји у себи.

- Брнабићка је несумњиво агент америчке владе. USAID и слично. Шта ће службеник америчке владе у српској влади? Да ли је то прошло безбедносну проверу? Ипак се у влади често расправљају о строго поверљивим питањима, што мора бити херметички затворено. Међутим, чак и нема потребе за провером овог типа пошто су ствари сасвим транспарентне.

- Мешетарење и корупција, који једини посао нашег режима по унутрашњим питањима, као смоквиним листом прикривени Вучићевом "веберовском" демагогијом.

За Брнабићеву је шира јавност чула у октобру 2015. током афере "Лидија Удовички", када је сајт Телепромтер објавио транскрипт телефонског разговора између Бојана Пајтића и Лидије Удовички, сестре министарке државне управе Кори Удовички. Лидија Удовички је наводно рекла да је кум премијера Србије и директор ЕМС-а Никола Петровић покушао да наплати рекет од два милиона евра од споменуте америчке фирме Континентал винд партнерс (CWP), не би ли ветропарк у Србији прикључили на електромрежу. Премијер Вучић је на то одговорио оптужбама на рачун CWP тврдећи да је управо та фирма у САД излобирала да пет конгресмена потпише писмо Џозефу Бајдену у којем су премијеров брат Андреј и његов кум Никола Петровић означени као центар корупције у Србији.

Брнабићева је, међутим, заједно са директором ЕМС и министром енергетике Александром Антићем, на конференцији за медије у Влади Србије одбацила наводе о било каквом покушају рекетирања.

Отприлике у исто време, у медијима се појавила информација да би Ана Брнабић требало да буде на челу "деливери јунита" у Влади Србије, али према писању медија "деливери јунити" нису никада заживели. (?!)

Пример перфектно показује неразмрсиви колоплет међусобних дилова, уцена, корупције, натезања и затезања, претњи, тужакања "великом тати", трулих компромиса, муљања, дерања народа и распали државни систем у коме се више не зна ко шта ради и за шта одговара. И сад ће Ана Брнабић са таквом политичко-пословном биографијом, да спроведе драматично уређење државне управе и локалне самоуправе?!

- Коначно, у списку српских презимена не постоји презиме Брнабић. У Србији има свега петнаест људи са тим презименом, док је већина у Хрватској. С обзиром на врло солидну заступљеност овог рода у Америци и Аустралији, с правом  се мора поставити питање корена Ане Брнабић. А, не, када је у питању избор људи који ће водити државу, табу-тема не сме бити. И ту важе ригорозни критеријуми. Ако дотична А. Б. има усташке репове за собом, а све повезано са њеним осталим испољеним деловањима и менталним профилом, нема апсолутно ни најмањег оправдања да таква особа уђе у владу. Нигде на свету такве ствари не пролазе. Бирачи и порески обвезници имају право да буду обавештени о тако важној ствари. Ето посла за Родољуба Шабића, ако му се ради.


Наравно, НВО сектор је скочио у одбрану "одрона" пре него што је ико напао. Одмах је на "Пешчанику" никао текст у коме се већ описују "муке" кроз које ће Ана Брнабић у свом послу пролазити "због свог сексуалног опредељења", потпуно игноришући све релевантне широко доступне информације, које дотичну јасно и ван сваке сумње дисквалификују за било какву позицију у државном апарату. Али, штити је LGBT.

Но, запитаћемо се, да ли је фактор содомије апсолутни заштитник? Не, не  мора да значи. Да замислимо да неким чудом за министра буде изабран(а) Кончита Калабић? Да у владу уђе заиста експерт у својој струци, беспрекорног поштења, педер, али да је студије завршио у Русији, да је члан "Образа" или "Наших" и да потиче из четничке фамилије? Тако нешто је свакако незамисливо, али знамо да би реакција "грађанске Србије" била у тој СФ причи равна ћудоредној акцији одбране "грађанских вредности" СА тридесетих година популарног Ернеста Рема.

Коначно, није чудо што је на "опозиционој" НСПМ цензурисан мој коментар где сам указао да су блиски преци и мало шира родбина (рецимо у два Светска рата и мало после) нашег новог министарског састава, с обзиром од каквих ликова је састављена, врло вероватно побили више Срба, а нарочито Србијанаца, од једне усташке сатније.

Моја евентуална грешка може бити у броју, а акту и актерима врло тешко.

Кад овакве ствари дозвољавамо себи, није ред, непристојно је, да Бога у помоћ за будућност призивамо.

Коментари

Популарни постови са овог блога

ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА (1): ЗОРАН ЂИНЂИЋ - КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА

ИДИОТИ СУ СНАГА СРБИЈЕ

АНТИ-ТИТОГРАФИЈА (3) ДЕСЕТ НАЈЗНАЧАЈНИЈИХ РЕВОЛУЦИОНАРНИХ СТАРЛЕТА